Niğde Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan bilgi aldı. Bakan Yıldırım hizmetleri için Başkan Akdoğan’a teşekkür etti.

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak için Niğde'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Pozantı yolu Kemerhisar - Niğde Güney Kavşağı'nı hizmete açtı.

Otoyolun Niğde güney girişi kavşağında yapılan açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, Pozantı'dan Adana ve Mersin'deki otoyollara bağlanan Ulukışla Kemerhisar güzergahının zor bir coğrafya üzerinde olduğunu belirterek otoyolun bir kesimini geçtiğimiz yıllarda tamamladıklarını söyledi.

Niğde'ye bir ayrıcalık tanıdıklarını kaydeden Yıldırım, "Pozantı-Ankara otoyolu 10 bölüm halinde ihale edilmişti. 2001 krizinde o dönemdeki hükümet bunu yatırım programından çıkarınca Kemerhisar - Niğde arası da böylece gümbürtüye gitti. Dedik ki, bu otoyolun Ankara'dan Niğde'ye olan kısmı yaklaşık 300 kilometre. 'Bu zaman alacak, biz bu işi Pozantı'dan Kemerhisar'a getirip bırakmayalım, Niğde'ye kadar da devam edelim' dedik. İşte bugün tamamladığımız bu çalışma, bu kapsamda yaptığımız projedir. Eğer proje eksik kalsaydı Niğde'ye yapmamız gereken hizmeti yapmamış olacaktık. Dolayısıyla ne yapıyoruz? Sadece Ankara'yı Niğde'ye bağlamıyoruz, Niğde'yi Adana'ya, Mersin'e bağlamış olmuyoruz. Aynı zamanda Edirne'den başlayan, İstanbul'u geçen, Ankara'ya ulaşan otoyolu Niğde üzerinden Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a, Irak'a ve Suriye'ye bağlıyoruz. Yani Avrupa'dan, Anadolu'yu geçerek Orta Doğu'ya bağlamış oluyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından kurdele keserek otoyol gişelerini hizmete açan Bakan Binali Yıldırım, Niğde Valisi'nin makam aracı ile otoyolda test sürüşü gerçekleştirdi. Buradan Niğde Valiliğine geçen Bakan Yıldırım, Valilik çıkışında yürüyerek AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Binali Yıldırım, burada partililerle görüştü.

Ardından Niğde Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Binali Yıldırım’a Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Şehir içerisinde yer alan ancak Karayolları ağı kapsamında bulunan Yeşilburç Yolunun alt yapısından üst yapısına, asfaltlanmasını yaptıklarını belirten Başkan Akdoğan, diğer yarısının da karayolları tarafından yapılmasının gerekliliğini belirtti.

 

Başkan Akdoğan; “Sayın Bakanımızın Niğde’yi ziyareti bizleri memnun etmiştir. Bu da Niğde’mize ve bize verdiğiniz önemi gösterir bunun içinde Sayın Bakanımıza tüm Niğdeliler adına teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesi olarak bizim ilk dönemimiz. Belediye Başkanı olduğumuzda Belediyenin 20 milyon bütçesi vardı biz bunu inşallah 60 milyona çıkarmış olacağız. Niğde Belediyesi olarak bu sene 12 milyon şehir içi yollarımıza kaynak ayırdık. Bunun 7 milyonunu ihale usulüyle  özel sektöre verdik. Geri kalan 5 milyonluk bölümünü de kendimiz kendi ekip ve ekipmanımızla yapıyoruz. Belediye olarak  iyi yoldayız çok mesafe kat ettik. Niğde’miz  geçmişte maalesef Belediyecilikten ve Belediyecilik hizmetlerinden nasibini almamış bu noktada çevre illerle mukayese ettiğimiz zaman geriye düşmüş bir il. 20 yıldır bu böyle. Biz bu dönemde bunu telafi etmek için gece gündüz demeden milletvekillerimizin bakanlarımızın Başbakanımızın desteğiyle, yardımlarıyla telafi etmeye çalışıyoruz. Niğde Bor arasının üç çarpı ikiye çıkarılması, otoban çıkışıyla kara yolları ağında olan yerin yapılması talimatını vermiş olmanız bizi ziyadesiyle memnun etti. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ederek kendisine sunulan isteklerin incelenerek gereğinin yapılması talimatını bölge müdürlerine verdi.

 

 

 

Bakan Binali Yıldırım Niğde ’de… Otoyol açtı…  Haber ve Foto Galeri için Tıklayın
Editör: TE Bilişim