Sivil Toplum Kuruluşlarına Niğde’deki sivil toplum kuruluş temsilcilerine “25. Dönem Niğde Milletvekili Adaylarından beklentileriniz nelerdir” sorusunu sormaya devam ediyoruz.

Yine Niğde’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından, Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Niğde İl Başkanı İhsan Uğraş Niğde Milletvekili adaylarından beklentilerini açıkladı.

İhsan Uğraş açıklamasında; 7 Haziran 2015 tarihinde 64. Hükümeti seçiyoruz. Niğde’de bütün partiden adaylarımız yoğun bir faaliyet gösteriyorlar, hepsine de başarılar diliyorum.  Türkiye Kamu Sen olarak hem ülke genelindeki hem de ilimizdeki sorunlara eğilen, bunlarla ilgili çalışmalar yapan ve çözüm ortağı olmaya gayret eden bir teşkilatız.   25. dönem Niğde milletvekillerinden bizim beklentilerimiz hakikaten çok büyük çünkü hem yerelde, hem genelde ülkemizde kamu çalışanlarının büyük sıkıntıları var. Ben isterseniz öncelikle yereldeki beklentilerimizden bahsedeyim.

Niğde’de ki en büyük sorun şu anda işsizlik, gençlerimize bakıyoruz kahve köşelerinde zaman öldürüyorlar iş bulamıyorlar yeni iş istihdam alanlarının açılması ve gençlerimize, işsizlerimize iş temin edilmesi bizim için çok önemlidir. Yeni seçilecek milletvekillerimizin bu konuda çaba sarf edeceklerini, yeni istihdam açacaklarını bekliyoruz ve ben buna da inanıyorum.

İkinci bir husus Niğde’mizle ilgili olarak, Niğde’miz turizmden hak ettiği payı alamıyor. Kapadokya’nın giriş kapısıdır Niğde. En yakın il Nevşehir Peri Bacaları, Ürgüp Göremen veya Aksaray Ihlara Vadisi’nin tanıtımını yaparak turizmden pay almaktadır, hatta iyi bir pay almaktadır ama Niğde tanıtımını yapamamış, hak ettiği payı alamamış bir dahaki dönemde milletvekillerimizin Niğde’nin tanıtımında gayret göstermelerini ve Kapadokya’nın giriş kapısı olan Niğde’nin turizmden hak ettiği payı da alması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz işte dünya da tekdir bizim Eskigümüş’teki kilise de ki Meryem Ana figürü, Selçukludan kalma eserlerimiz vardır. Bunlarında tanıtımı yapılarak Niğde’nin de hak ettiği payı almasını biz istiyoruz ve milletvekillerimizden bu konuda ciddi çabalar göstermelerini ve ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz.

Tabi Niğde’mizin büyük bir sorunu trafik sorunudur. Niğde’de yollarımız dar, park yerlerimiz yok, hem araçlar ana yol üzerinde hareket etmede sorun yaşıyor hem de park etmede sorun yaşıyor tabi bununla beraber yayaların en azından karşıdan karşıya geçmelerinde büyük sorunlar yaşanıyor. Bu konuda da ciddi tedbirler alınmalı Niğde’deki trafik sorunu en kısa sürede çözülmeli, bunlar için de sayın vekillerimizden ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz.

Tabi diğer bir husus bizi de ilgilendiren bir husus sendika olarak Niğde eğitim konusunda hak ettiği yerde değildir. Niğde’nin eğitimi daha gerilerde olması bizleri üzmektedir. Biz Niğde’nin eğitim başarılarının daha üst sıralarda olmasını istiyoruz ama son zamanlarda özellikle bu “MEB” yasasından sonra kurum ziyaretlerinde de gördüğümüz şudur. Öğretmen arkadaşlarımız huzursuzdur, idareci arkadaşlarımız tedirgindir. Huzurun olmadığı yerde başarı olmaz. Niğde’de eğitim başarısının artması için, eğitim kalitesinin artması için çalışma ortamındaki huzuru tesis edilmesi son derece önemlidir, tabi buda atamalardaki özellikle “MEB” yasasından sonra idareci atamalarındaki diyakat ve ehliyetin baz alınmadan benim adamım zihniyetiyle yapılan atamalardan sonra huzursuzluğun burada çok etkili olduğunu düşünüyorum. Niğde bunu hak etmiyor, çocuklarımız bunu hak etmiyor, bu çocuklar bizim geleceğimizdir ülkemizin geleceğini inşa eder onun için Niğde’de eğitimde üst sıralarda bulunması hakikatten arzumuzdur. Bu konuda da Niğde’ye gerek öğretmen konusunda gerekse malzeme konusunda veya okullarımızın fiziki yapısı konusunda daha çok bütçeden pay ayrılması arzumuzdur. Bunları da yapacağına inanıyorum ben sayın vekillerimizin. Bir başka husus Niğde’de hakikaten bir çarpık kentleşme var. Bildiğim kadarı ile Türkiye’de Nazır planı olmayan tek il Niğde. Bu çarpık yapılanmasında bir an önce önüne geçilmesi lazım, kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilip hız verilmesi lazım diye de tabi düşünüyoruz. Tabi şimdi sadece Niğde değil Türkiye genelinde yaşanılanlarda bizi yakından ilgilendiriyor. 25. Dönemde Niğde’den seçip göndereceğimiz sayın milletvekillerimizin özellikle bazı konularda çok hassas olmalarını biz arzu ediyoruz. Bunlardan bir tanesi Türkiye Kamu Sen olarak her zaman için “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız” diyerek de Devletimizin milletle bölünmez yana olan bir sivil toplum örgütüyüz. Bizim için Devletle milletin bölünmez bir bütünlüğü çok önemlidir. Her zaman biz şunu söyleriz "Bizim için emed müdded olan devlettir, bizim için baki olan devlettir.” Allah bu milleti devletsiz, Allah bu devleti milletsiz bırakmasın. Bu çözüm süreci denilen ancak bizim Türkiye Kamu Sen olarak “çözülme süreci” olarak terakki ettiğimiz konu da biz terör örgütüne ve terör örgütünün başına çok büyük tavizler verildiği kanaatindeyiz. Elbette ki ülkemizde rahat içerisinde, huzur içerisinde yaşamayı temenni ediyoruz. Ama bu yolun sonu terör örgütüne ve terör örgütünün başına taviz vermekten geçmiyor. Vatanın milletle bölünmez bir bütünlüğü esas alınarak çözüm yollarına girilmeli, terör örgütüne ve terör örgütünün başına taviz vermekten vaz geçilmelidir, milletvekillerimizin de bu konuda çok hassas olmalarını bekliyoruz.


Tabi bir başka husus devlet memurlarının iş güvencesi konusu. İşte genel merkezimizin de bastırdığı küçük bir broşürümüz vardır. Sayın Cumhur Başkanımızın zaman zaman TÜMSİYAD la yaptığı toplantıda Kırşehir’de yaptığı konuşmada bazı açılışlarda ki yaptığı konuşmalarda özellikle vurguladığı bir şey var, “işçi, memur ayrımını kaldıralım, işçiyi, memuru bir çatı altında birleştirelim. Kamu çalışanı altında 4/C sözleşmeli yapalım” diyor. Bu bizim iş güvencemizin elimizden alınması demektir. Türkiye Kamu Sen olarak biz elimizden iş güvencemizin alınmasına kesinlikle karşıyız, buna karşı da sert tepkiler gösterecez. Genel merkezimizin bu konuda ki tavrı nettir çok nettir sayın vekillerimizden, seçilip gidecek olan vekillerimizden hangisi partiden olursa olsun hepsi Niğde’nin vekilidir. Niğde için çalışacaktır, bizler için çalışacaktır. Bu konuda da kamu çalışanlarının yanında olmalarını biz arzu ediyoruz.

Tabi bu arada atanamayan Türkiye de 350bin civarında öğretmen vardır, okulların da öğretmene ihtiyacı vardır. Gezdiğimiz okullardan, gördüğümüz konulardan bir tanesi ücretli öğretmen, özellikle merkezden uzaklaştıkça ücretli öğretmen sayısında da büyük artışlar görüyoruz biz. Arkadaşımızın işe ihtiyacı var, alanında bir okul bitirmiş, o okulunda öğretmene ihtiyacı var ve Türkiye de 350binin üzerinde atanmayı bekleyen öğretmen var, biran önce bu çocuklarımızın atamalarının yapılması ve bu çocuklarımızın okullarda göre başlamalarını arzu ediyoruz. Bu konuda da sayın vekillerimizin bir çalışma göstereceğine inanıyorum.

Kamu çalışanlarının büyük sıkıntıları var, kamu çalışanları emekli olmaya korkuyor, şu anda 60-65 yaşına gelmiş hala çalışan insanlar “emekli olduğum zaman benim emekli maaşım yüzde 40-50 oranında düşüyor, karnımı zor doyururum, üniversite çocuğum okuyor, evim kira, eşim çalışmıyor” diyen arkadaşlar var. Tabi biz Türkiye Kamu Sen olarak ek göstergemizin 3600e çıkartılmasını verilen bütün ücretlerin taban aylığa yansıtılmasını istiyoruz. Böyle olduğu zaman en azından emekli olan kamu çalışanlarının emekli maaşlarında çok büyük bir düşüşler olmayacak, insanlar en azından evlerini geçindirebilecekler, karınlarını doyurabilecekler, çocuklarını okuta bilecekler bu konuda da sayın vekillerimizin çalışmalar yapmasını komisyonda da veya mecliste bu konuları gündeme getirmeleri ve kamuoyu oluşturmalarını bekliyoruz. Milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum”dedi.



Editör: TE Bilişim