Amacı sosyal, kültürel, tarihi, turizm, tanıtım, spor, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterip Çocuklarımızın ve Gençlerimizin kendi Tarihimizi ve Kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımaları adına projeler hazırlayıp etkinlikler düzenleyip. Ülkemizdeki tüm UNESCO Dünya miraslarımızı, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması hususunda TV Programları hazırlayıp, dergi, gazete ve broşürlerle bu faaliyetleri destekleyip çalışmalar yürütüp, ilgili kamu kurumları ve STK'lar ile işbirliği yapar. Kendisinin yıllardır yaşadığı şehrin ve bölgenin, yurdumuzun diğer bölgelerinde tarihinin ve kültürünün tanıtılması noktasında çok ciddi eksikliklerin olduğunu, bunun sadece yerel yönetimlerin ve kamunun işi olmadığını, bu ülkede yaşayan ve ülkesini seven her bireyin birer gönüllü kültür ve turizm elçisi olması gerektiğini ifade etti.

Eroğlu, bu sorumluluk bilincinin toplumların biri birini daha iyi tanımaya, bölgeler arasındaki zenginliklerinde yeniden fark edileceğini, kardeşlik ve yurttaşlık bilincinin daha güçleneceğinin altını çizerek Turizm ve tanıtım platformu (TUTAP)'a Niğde’nin sahip olduğu değerleri tarihi ve kültürel mirasın, yurt içinde ve yurt dışında en güzel tanıtma fırsatı olacağını, bu manada TUTAP genel başkanı sayın Fikret Yıldız beyle yaptığımız istişarelerde benim bu yapının içerisinde olmamın yapıyı daha güçlendireceğini ve birlikte ilimizin bölgemizin ve ülkemizin yurt içinde ve yurtdışında tanıtılmasında ciddi rol oynayacağım inancıyla Niğde İl temsilciliğini memnuniyetle kabul etmiş bulunmaktayım. Bu vesileyle bu görevi bana layık gören, değerli başkan ve yönetim kuruluna hasretten teşekkürlerimi bir borç bilirim.

TUTAP Niğde il temsilciliği olarak; Niğde’nin ve Ülkemizin İmajına katkı sağlayacak ve toplumumuzun etik değerlerine faydası olacak her türlü organizasyonun ve işbirliğinin içerisinde bulunmaya özen gösterecek, gerektiğinde öncülük yapacak ve bu gün olduğu gibi bundan sonra da duyarlılığı tüm şehirle yek vücut olarak sürdüreceğiz. Faaliyetlerimiz ile ilgili bilgilendirmeler ileriki zamanlarda siz değerli basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşılacaktır dedi.

TUTAP NEDİR? ( Turizm ve Tanıtma Platformu) Ülkemizin Ulusal ve Uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın tarihimizi kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve on yıldır faaliyetlerine devam eden bir sivil toplum kuruluşudur.

Ülkemizde bulunan UNESCO dünya Mirası unsurlarının bütün kategorilerinde yer alan yüzonbir unsurumuzun tamamını kapsayan "Dünya Mirası Türkiye" Projesi ile birlikte birçok tanıtım materyalleri hazırlamaktadır.  Türkiye’mizin UNESCO unsurlarının yer aldığı ve adaylık sürecinde olan miraslarımızın da kapsamlı olarak tanıtıldığı " Dünya Mirası Türkiye " programı TRT Haber kanalında yayınlatmaktadır.

TUTAP olarak bundan sonra kentimiz sınırları içinde ilçe ve beldelerde;
a-) Ören yerleri ile ilgili,
b-) Gelenek görenek, örf ve adetlerle ilgili,
c-) Sağlık, kültür, kış, kongre, golf vb. turizm çeşitlilikleri ile ilgili,
d-) Yöresel özellikle ile ilgili,
e-) İl sınırları içinde bulunan Üniversitelerimizin tanıtımı ile ilgili,
f-) Asıl veya geçici listede bulunan UNESCO unsurları veya aday adayı unsurlar ile ilgili,
g-) Somut olmayan kültürel miraslarımızla ilgili,
Tüm il, ilçe ve beldelerde ilgili kurumlarla o bölgenin turizm değerlerinin ortaya çıkarılmasına hem öncülük edeceğiz hemde takipçisi olacağız.
 
 
Editör: TE Bilişim