Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Trafik Sigortası Bedelinde artış sorusuna Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi.

“ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA SİSTEMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ, SİGORTA PRİMLERİNİN HER İKİ TARAF İÇİN MAKUL OLMASINI GEREKTİRMEKTEDİR.”

 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Başbakan Yardımcısı  Sn. Mehmet ŞİMŞEK’e  yönelttiği  sorulara bakan yanıt verdi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yazılı soru önergesinde şöyle demişti.-“Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, halk deyimiyle trafik sigortası kapsamında 16 milyonu aşkın araç bulunmaktadır. 14 Mayıs 2015 tarihinde Hazine Müsteşarlığı’nca yapılan düzenlemeyle sigorta şirketlerine yeni sorumluluklar getirilmiştir.  Bu sorumluluk kapsamında  araç sahiplerinin Trafik Sigorta Poliçelerinde büyük oranda artışlar olmuştur. Yakıt ve araç aşınma payı giderleri yanında, trafik sigortasındaki orantısız artış araç sahiplerinin  sıkıntılarını katlamıştır.1- Sigorta şirketlerinin yedi ayda yüzde 240'a varan  artışlar  yapmaları  araç sahiplerini mağdur etmektedir. Yüksek oranda yapılan artışların durdurulması  için bir çalışma başlatılmış mıdır? 2-Çoğunluğu yabancı ortaklı sigorta şirketlerinin benzer artışlarını engellemek için bir düzenleme düşünülmekte midir? 3- Sigorta şirketlerinin araç sahiplerine uyguladıkları artışlar  Bakanlığınızca uygun görülmekte midir?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek'e Tevcih Ettiği 7/1392 Esas Numaralı Soru Önergesi İle İlgili Olarak Hazine Müsteşarlığı Tarafından Hazırlanan Cevap Metni Bakan İmzası ile Gürer’e iletildi. Başbakan  yardımcısı Mehmet Şimşek imzalı yanıtta şöyle denildi.-“Bilindiği üzere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu karayolları motorlu araç işletenlerini motorlu araç işletilmesinden dolayı üçüncü şahısların uğrayacakları zararı tazminle mükellef tutmuş ve bu sorumluluğun karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) ile teminata kavuşturulmasını öngörmüştür. Zorunlu Trafik Sigortası vergi niteliğinde olmayan, kişilere trafik kazaları nedeniyle taraf oldukları tazminat yükümlülüğüne karşı finansal koruma sağlayan bir özel hukuk işlemidir. Trafik sigortası tarifeleri 5684 sayılı Sigortacılık Kanunun 12 nci maddesi gereği sigorta şirketleri tarafından sigortacılık esasına ve genel kabul görmüş aktüeryal tekniklere uygun olarak il ve araç türü temelinde ilgili araç işleteni dikkate alınarak yapılan risk değerlendirmesi neticesinde serbestçe belirlenmektedir. Gerek araç sahipleri gerekse ilgili branşta ruhsat sahibi sigorta şirketleri için düzenlemesi zorunlu olan zorunlu trafik sigortasında sistemin sürdürülebilirliği sigorta primlerinin her iki taraf için makul olmasını gerektirmektedir. Makul primin piyasa şartlarında tespiti piyasa kurallarının bir gereği olmakla beraber zorunluluk niteliği olan bir faaliyette kamunun yönlendirici olması hayati öneme sahiptir. Bu itibarla; trafik sigortası poliçe tanzimi esnasında teminat kapsamına girmeyen rizikoların Yargı kararları ile kapsama dahil edilmesi ve hasar ödemelerinde belirsizliğe neden olan yapısal sorunlar nedeniyle son dönemde Trafik sigortası primlerinde meydana gelen artış Hazine Müsteşarlığınca dikkatle izlenmektedir. Bu bağlamda yapısal sorunun çözümü için kanuni düzenlemeler üzerinde çalışılmaktadır.”

Editör: TE Bilişim