Devlet Eski Bakanı Akın Gönen  Niğde'ye yapılacak olan Tıp Fakültesi'nin yol kazasına uğramaması  için tecrübelerine dayanarak ilimiz siyasi ve yöneticilerine tavsiyelerde bulundu. 


Devlet Eski Bakanlarından Akın Gönen'in açıklaması şöyle ; 1992 yılında, benim de bakanı ve hükümet sözcüsü olduğum rahmetli Süleyman Demirel ve rahmetli Erdal İnönü 49. Hükümeti’nde, Niğde Üniversitesi’ni bir kanun tasarısı ile kurmuştuk. Nur içinde yatsınlar.

 

Üniversite, Niğdemizi yaklaşık yirmi yıldır ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan adeta bir kriko gibi kaldırmaktadır.

 

Kurulduğu zaman çevre iller Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray’da üniversite yoktu. Bu sebeple Niğde bir farklılık yakalamıştı. Şimdi o farklılığı bozan gelişmeler oldu. O illere de üniversite kuruldu, o iller Avrupa Birliği İPARD yardımları vs. gibi yardımlar alıyorlar. Biz ise alamıyoruz.

 

Şimdi bu bozulan dengeyi yeniden sağlamak için bir imkân doğdu, bu imkânı iyi kullanabilirsek dengeyi yeniden sağlayabiliriz.

 

Rektörümüz Sayın Adnan Görür’ün engin tecrübe ve gayreti ile Niğde’de Tıp Fakültesi açılmasının önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkan nüfus azlığı kriteri aşılmıştır. Üniversite Senatosu ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun müspet görüşü alınmıştır.

 

Sonrası hepimizin yakından izlediğimiz gibi 7 Haziran seçim öncesinde ilgili bakanlıkların uygun görüşü alınarak ve Bakanlar Kurulu kararı çıkarılarak hukuken Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi kâğıt üzerinde resmen kurulmuştur.

 

Bu seçim döneminde tartışılan konulardan birincisi bu idi ve tüm siyasi kadrolar ile Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun imzası neticesinde mutlu sonla bu doğum oldu.

 

Ancak kâğıt üzerinde görünen bu fakültenin ayağa kalkması, yaşaması ve Niğde halkını yaşatması için mutlaka ete kemiğe bürünmesi şarttır. Yani binaları, cihazları ve tesisleri ile birlikte personel ve akademik kadrolarının da verilmesi şarttır.

 

Şimdi bu hayati safhada sayın valimize, belediye başkanımıza, siyasi kadrolara ve milletvekillerimize büyük ihtiyacımız vardır.

 

Öncelikle üniversitenin bitişiğindeki “Bademlik” denilen yaklaşık 1000 dönüm civarındaki alanın, ivedilikle üniversiteye tahsisi şarttır. Mecliste bütçe görüşmeleri başlamadan önümüzdeki bir ay içerisinde bu tahsis yaptırılırsa, 2016 bütçesine bina ve tesis işleri yapımı için ödenek konulur ve fakülte ete kemiğe bürünmeye başlar.

 

Önümüzdeki bir, bir buçuk ay kaçırılırsa hayati bir bütçe yılını kaçırmış oluruz.

 

Valimiz, rektörümüz, belediye başkanımız ve bu işe gönül veren diğer yetkililerin milletvekillerimizle hemen temas kurup bu tahsis işini Ankara’da takip etmeleri, benim tecrübelerime göre elzemdir. Aksi halde hükümet kurulması, tebrikler derken zaman kaçar gider.

 

Yukarıda saydığım değerli yetkili ve görevlilerin, YÖK’e yapılan geçmişteki ziyaretin benzerini yine başarı ile yapıp bu konudaki sevindirici sonucu da kısa zamanda alacaklarına gönülden inanıyorum.

 

O zaman Niğde büyük bir ivme kazanacak, ekonomisi büyüyecek, nüfusu artacak, sosyal yaşantısı daha canlanacak, ambulansla diğer illere hasta nakli bitecek ve cenaze arabası ile dönüş eziyetine son verilecektir.

 

Ben bu vesile ile tüm bu zevkli yorgunluğa katlanacaklarını umduğum değerli kadroya gönülden başarılar dilerim. Aman zaman kaybetmeyelim diyerek, tüm hemşerilerime esenlik dileklerimi sunarım"dedi. 


 

Editör: TE Bilişim