AKP Hükümetinin açıkladığı demokrasi paketine tepkiler devam ediyor. 

Türkiye Gençlik Birliği üyesi Niğdeli bir grup genç  bu gün akşam saatlerinde Niğde Cumhuriyet Meydanında hükümetin açıkladığı sözde demokrasi paketini basın açıklaması yaparak protesto ettiler. 

Ellerinde pankart ve dovizler ile meydana gelen bir grup TGB'li genç  hükümetin çıkardığı pakete tepki gösterdi ve konu ile ilgili basın açıklaması yaptılar

Meydanda okunan açıklama da ;  Geçen hafta açıklanan AKP hükümetinin sözde demokratikleşme paketinden bahsetmek istiyorum. Paketle birlikte kamuda türbana izin çıktı. TSK mensuplarını, emniyet mensuplarını, hakim ve savcıların dışında tüm kamu çalıuşanlarının türban takması yasal hale getirildi.

Özel okullarda Türkçe'den farklı dillerde eğitimin önü açıldı. Ancak BDP'nin talep ettiği anadilde eğitimle ilgili bir düzenleme getirilmedi.

Klavyelere özgürlük adı altında, Erdoğan, "x,q ve w" gibi harflerinin kullanımınına izin verileceğini belirtti.

Siyasi partilere farklı dillerde propoganda faaliyeti yapmalarına izin çıktı.

İlköğretimden "Andımız" uygulaması tamamen kaldırıldı, böylece "Türk Milleti" ve "Büyük Atatürk" eğitim sisteminde silindi.

Köy isimlerinin değiştirilmesine ve 1980 yılı öncesindeki isimlerine dönmelerine izin verildi. İl ve ilçe isimlerinin de değiştirilmesi için ise yasal düzenleme şartı getirildi.
Bu paketten Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve millet düşmanlığı çıkmıştır. “PAKET, TÜRK MİLLETİ’NE KARŞI VERİLMİŞ BİR SAVAŞ İLANIDIR” Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi düşmanı, bölücü, yıkıcı Ortaçağ paketine karşı; Milletin Devrim Paketi geliyor. Haziran isyanıyla ayağa kalkan Türk Milleti, Devrimin Paketini yürürlüğe koymuştur. Pakette sunulan maddeler ATATÜRK Cumhuriyeti ile örtüşmemektedir. Amaçları ilk olarak andımızı kaldırıp Atatürk Cumhuriyetini yok etmektir. Biz Atatürk gençliği olarak buna izin vermeyeceğiz ! "dedi.

Grup " Gerici, Yobaz Faşitliğe karşı, Kahrolsun AKP Diktatörlüğü, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" şeklinde sloganlar attı ve açıklamanın ardından meydandan ayrıldılar.




Editör: TE Bilişim