TBMM’ye çıkarma yapan Niğde heyetine Tarım Bakanı Eker sorunla ilgili, imkânlar ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Hava sıcaklığının -9 dereceye kadar düşmesi ve yağışların uzaması üzerine geç söküm yapılması nedeniyle Merkez ilçeye bağlı 30’a akın köy ve beldede görülen patateste don zararları hakkında üst düzey görüşmeler yapmak üzere bazı belde belediye başkanları ve ilgililer TBMM’ye gelerek AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile görüştü. Milletvekilleri de Niğde heyetini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le görüştürerek patates sorununun çözümü için görüş alışverişinde bulundular. Bakan Eker Niğde heyetine sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve yönetim kurulu üyesi Mesut Salik, Konaklı Belediye Başkanı Ferudun Bilge, Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Kaplan, Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Karatlı Belediye Başkanı Faik Okumuş, Alay Belediye Başkanı Şenol Soylu, Hacıabdullah Belediye Başkanı Ahmet Takyan, Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç’tan oluşan Niğde heyeti ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanı Suat Kılıç, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ile meclis kulisinde görüşmelerde bulundular.

Vekiller ve Bakan Eker devrede

TBMM’ye gelen AK Partili belde belediye başkanları ve teşkilat mensupları görüşmelerden önce Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Grup Toplantısına katıldılar. Daha sonra da milletvekilleriyle bir araya geldiler ve meclis kulisinde Bakanlarla görüşmelerde bulundular. Patates konusunda yaşanan sorunu çiftçileri dinleyerek ve kurumların çalışma sonuçlarını yanlarına alarak gelen heyet, istek ve beklentilerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sorunu anlattılar. Bakan Eker de meseleyi ilk günden itibaren Niğde milletvekilleri aracılığıyla takip ettiklerini ve vekillerle sürekli istişare halinde olduklarını vurguladı. Bakan Eker “İmkânlar ve yasalar ölçüsünde ne gerekiyorsa yapılacak. Ortada bir sorun var ne olursa olsun bizlerde üzerimize düşeni yapmaya çabalayacağız. Sorun ile ilgili kurumlarımızın inceleme çalışmalarından sonra biz de değerlendireceğiz” diyerek ortaya çıkacak sonuçtan sonra da diğer Bakanlıklarla birlikte hareket ederek çiftçilerimiz için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 

Niğde heyeti daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüler. Milletvekilleri Bakan Eroğlu’na Akkaya meselesini aktardılar. Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu da müsteşarına Akkaya sorunun çözümü için özel talimat verdiğini belirtti ve sorunun çözümü için Niğde’ye borçlu olduklarını, milletvekilleriyle işbirliği halinde bu meselenin giderilmesi çalışmalarına önümüzdeki günlerde hız vereceklerini ifade etti. 



Editör: TE Bilişim