26 Mayıs Perşembe günü Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Niğde’de yapacağı mitingden sonra Ak Parti hükümetinin gerçekleştirdiği 38 tesisin açılışını yapacak.
Perşembe günü 13.30’da Niğde Hükümet Meydanında yapılacak mitingin ardından 15.00
‘da Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulu bahçesinde toplu açılış gerçekleştirilecek.

Başbakan’ın programıyla ilgili dün bir basın toplantısı yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Başbakanımız gittiği yerlerde bugüne kadar bir takım açılışları gerçekleştiriyor. Geçmiş dönemlerde Niğde’miz de sınırlı bir açılış olmuş idi. Ak parti döneminde yapmış olduğumuz yatırımlar var. Niğde Valiliğinin, hükümetimizin vermiş olduğu desteklerle bakanlıklarımızın ilimizde 8,5 yıllık iktidarlığımız döneminde birçok uygulamalar var. Niğde Valiliği tarafından bir proje kitabı çıkarıldı. Bu kitapta Niğde Valiliğimizin, Üniversitemizin, Niğde Belediyemizin, Adliyenin bir takım yapmış olduğu yatırımlarla 38 tane yatırımımsımız açılışı yapılacak. 8 ,5 yılda Niğde’de çok şey yapıldı.  2 bin 500 tane Niğde’de Toki konut yaptı ve hak sahibine bundan 4 yıl önce dağıtıldı. Yine alt gelirli ailelere 300 tane bina gerçekleştirildi ve hak sahibine dağıtıldı. Yine Pozantı-Ankara otoyolunun Niğde’ye gelmesi bundan 8-9 yıl önce hayaldi ama bugün hummalı bir çalışmayla otoyol Niğde’den geçti, yine Niğde Kayseri arasındaki yolun bölünmüş yol olarak yapılması bu kitap içerisinde bunlar ve bir çok hizmetimiz yazmıyor. Ulukışla’da Darboğaz göleti, emirler göleti, kılan göleti bunları saymıyoruz bunları saydığımız zaman çok derine inmiş oluruz, bunlar baraj niteliğinde yaptığımız hizmetler. Bunları söylemekteki amacım hizmetimiz çok, biz bu kitapta yazmayan çok hizmetimiz var. Ama sayın Başbakanımızın gelmesiyle 38 yerin açılışını yapacağız.
Niğde’de Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulu, Niğde Yavuz Sultan selim Anadolu lisesi, Ticaret meslek lisesi gibi okul yatırımlarımız var. Tüm köy ve kasabalarımıza ek derslikler  yapıldığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan açıklamasının devamında şöyle dedi ; "

Acil Çağrı Merkezi, Niğde Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Atatürk Lisesi yurt binası, Niğde Ticaret Meslek Lisesi, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulu, Çamardı Nazmiye Pınar ilköğretim okulu, Çayırlı Şehit Ayhan Karagöz ilköğretim okulu, Gönül Çiçeği anaokulu, Cumhuriyet anaokulu,Bor Şehit Cihangir Bekiş anaokulu, Cullaz sokak sağlıklaştırması, Sentetik çim  saha, Merkez İlçe yarı Olimpik yüzme havuzu, 300 kişilik öğrenci yurdu, Bekçili KÖS göleti, Çifteköy göleti, Eynelli göleti, Hüsniye göleti, Kocapınar KÖS göleti, Kuzluca KÖS göleti, Okçu KÖS göleti , Arsenik Arıtma Tesisi, İlhanlı Sosyal tesisi, kapalı Pazar, Zahire pazarı, Açık Ceza İnfaz Kurumu demir atölyesi, Açık Ceza İnfaz kurumu mobilya atölyesi, Açık ceza İnfaz kurumu Et kombinası, Açık Ceza infaz kurumu, elma bahçesi, Açık ceza İnfaz kurumu çam fidesi üretim tesisi, Odtü Geliştirme vakfı özel Niğde İlköğretim okulu spor salonu, 32 km 1. Kat asfalt kaplama, 36 km bakım onarım, 4 adet içme suyu hattı, 4 adet küçük ölçekli sulama göleti, 3 adet yer üstü sulama tesisi. Bu tesislerimizin toplu açılışını sayın başbakanımız açacak.

Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulunda toplu açılış için kurdela kesilecek.

Yaptığımız hizmetlerle Niğde iyi durumda  sadece birde hava alanı yaparsak tam olacak. Niğde hızla gelişiyor. Yine terminalin orada yeni Toki bina yapıyor. Bunların satışı noter huzurunda çekiliş yapılır. Partili alacakmış, siyasetçi alacakmış böyle bir şey yok açık şeffaf şekilde hak sahiplerine veriliyor.”dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan Nevşehir Havaalanına inecek ve oradan Niğde’ye geçecek, 13;30’daki mitingin ardından Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okuluna geçecek olan Tayyip Erdoğan temsili olarak 38 tesisin açılış kurdelasını kesecek. Buradan Aksaray iline helikopter ile geçecek olan Tayyip Erdoğan aynı gün  Aksaray’da 17:00’de miting yapacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan 12 Mart  2009 tarihinde  Yerel Seçim Öncesi geldiği Niğde'de miting'de yaptığı konuşmadır...

BORHABER.NET ARŞİVİNDEN...



 
Editör: TE Bilişim