Cumhuriyet  Halk Partisi Niğde Milletvekili,KİT komisyon Üyesi ve  CHP Emek Büroları yer alan Ömer Fethi Gürer Taşeron sorunun seçim önceleri gündeme gelip vaatler verilerek oy alma hesaplarına alet edilemeyecek kadar önemli bir konu olduğunu belirtti ve bir yıldır kadro sözü verilerek beklemede tutulan taşeron işçilerin sorunlarının acil olarak çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  1 Kasım seçimlerinden önce AKP ‘nin  Taşeron işçilere kadro sözü verdiğini dönemin Başbakanı Davutoğlu 1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personeli kamuya alacaklarını açıkladığını hatırlattı. Verilen sürelerin hiç birine uyulmayarak Taşeron işçilerin umutla beklemelerinden başka bir gelişme olmadığını söyledi.. Meclisin açılması ile Kamu idareleri, belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personelin durumunun hızla gündeme gelmesi gerektiğini ifade  eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bu kapsamda istihdam edileceklerin pozisyonu, çalışma koşulları, mali ve sosyal hakları ile yükümlülüklerine ilişkin düzenlemelerinde  kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi.- Emek en yüce değerdir. Emeğin karşılığı mutlaka hak ettiği biçimde verilmeli ve alın teri soğumadan çalışanın  emeğinin karşılığını almalıdır.Ülkemizde yoksulluk ve işsizlik giderek artmakta toplum dokusunda  ciddi tahribatlar oluşmaktadır. Günümüzde varlıklı kesimin  toplam gelirden aldığı pay % 46.5 oranına çıktığı TUİK verilerinde görülmektedir. Zengin yoksul farkı 7.6 kat farka ulaşmıştır. Avrupa’da Kİ  ülkeler arasında zengin  yoksul arasında  7.6 katlık gelir farkı ile ilk üç içindeyiz. Bu durum toplumsal sorunların giderek derinleşmesine neden olacaktır. Doğal olarak çalışanların önemli bölümü yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. O arada asıl işi yapanlara göre kimi yerde 3 kat daha az gelir ile işte çalışmak durumunda olanlar vardır. Bu bağlamda ciddi bir adaletsizlik söz konusudur.  Bu durumda her kesimin siyasi partinin bilgisindedir.  700 bini aşkın bu kesim için seçim önceleri vaatler verilmekte iktidarda ise bu sorun çözümlenmemektedir. Taşeron sorunu kökten ve kalıcı çözüme erdirilmeli ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir. Sorunun varlığı kabul edilip çözüm içinde sözler verildiği hatta başbakan bakanların süre verdiği bu konuda gelinen nokta taşeronlar için büyük bir hayal kırıklığı yaratmasıdır. Çalışanın verimliliği ve işe uyumu sözlerin tutulması ile de doğrudan ilgilidir. Söz verdi iseniz yapmanız çözmeniz gerekir. Hükümet yapamayacağını vaat olarak sunarmı? Hesabını kitabını yapıp bu konuyu gündeme taşımışlardır. Bu durumda bir an önce taşeron sorunu için yasa çıkarılmalıdır. CHP olarak işçilerin emekçilerin çalışanların haklarını her zaman koruduk koruyacağız. “dedi.

Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  işsizliğin giderek arttığını,işçi çıkarmalar yanında işçilerin sendika seçme haklarınından işverenin yaklaşımına bırakılamayacağını da söyledi. Gürer işçilerin sendikal mücadele  nedeni ile işlerinden çıkarılmaması içinde daha katı yasal düzenlemelerin yapılmasının gerektiğinin de altını çizdi.

 
Editör: TE Bilişim