Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tansel Tokmak Ak Parti’den Niğde Belediye Başkanlığı için, Aday Adayı olduğunu söyledi.


Tokmak yaptığı yazılı açıklama Neden Aday Adayı olduğunu şu şekilde açıkladı: “İç Anadolu’nun tarihi yapısı, doğal dokusu yönünden bir takım üstünlüklere sahip olan güzide ili Niğde’nin, Belediye ve modern şehircilik anlamında bu üstünlüklerini olumlu yönde kullanamaması, karşılaştırıldığında diğer komşu illerin kaydettiği gelişmeyi aynı oranda gösterememesi ve adeta kaderine terk edilmesi tüm Niğdelileri olduğu gibi beni de derinden etkilemektedir. Yıllardır geleceğe dönük planlı ve programlı bir belediye anlayışının olmaması, gelişigüzel ve günü kurtarmaya yönelik politikalar, artık Niğde’yi geliştirmeye yetmemekte ve arzu edilen Niğde’nin oluşmasında büyük bir engel teşkil etmektedir. Niğde bu tür sorumsuzlukları ve vurdumduymazlıkları hak etmeyecek kadar önemli bir şehirdir. Son birkaç yılda bu alanda atılan iyi niyetli adımlar, Niğde’nin artık kemikleşen sorunları karşısında aciz kalmaktadır. Bu olanlara dur demek yaralar kangrene dönüşmeden daha ehil, uzman ve donanımlı bir ekiple, ben değil biz olmanın bilinciyle, hazırladığım ve önemine inandığım hayati projelerle tabiri caizse çılgın projelerimle bütün bu sorunlara Allah’ın da izniyle ilaç olacağıma inanmaktayım”

Tokmak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle son on yıl içerisinde AK Parti hükümetinin ülkemizde, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin ışığı altında, belediye hizmetleri alanında açmış olduğu aydınlık yoldaki yarışta Niğde’mizin de layık olduğu gibi ön saflarda yer alması tek hedefimdir. Bu güne kadar Niğde’nin farklı sebeplerle bu rekabetin dışında kalması üzücü bir gerçektir.

Bundan dolayı, Niğde’yi hak ettiği noktaya getirebilmek için, ben de, eğitim birikimim , akademisyenliğim ve iş tecrübelerime ek olarak yeteneklerinden ve liyakatlerinden emin olduğum parti içinden ve dışından kişilerle yaptığım görüş alışverişlerinin de olumlu etkisi ve hemşerilerimden aldığım destekle aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Bu karar hayatımın en önemli kararlarından biri olup, hiçbir kişisel hesap, hırs ve ihtiras içermemektedir, gelecekte de asla içermeyecektir. Bu süreçte Ak Parti Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvuran diğer arkadaşlarıma başarılar dilerken, yarışın Ak Partiye ve onun misyonuna yakışır şekilde olacağına olan inancımı da belirtmek isterim. Parti Genel Merkezimizin’ de Niğde’miz için en uygun kişiyi aday göstereceğinden asla şüphem yoktur. Verilen karar ne şekilde olursa olsun, Niğde’nin bir evladı olarak , hedefe ulaşılması için hakkedilen güzel ve aydınlık dolu yarınlar için emeğimi esirgemeyeceğimden de kimsenin şüphesi olamasın. Son söz olarak değişim için gün bu gündür, alınan kararların hayırlara vesile olmasını dilerim”





Tansel TOKMAK Kimdir ?

1968 yılında Niğde’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Niğde’de tamamladıktan sonra sırasıyla; 1991 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden “Ziraat Mühendisi”, 2001 yılında N.Ü. MMF İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden “İnşaat Mühendisi”, 2005 yılında da N.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü’nden “Deprem’de Oluşan Hasarların Tespiti ve Bu Hasarların Giderilmesi” konulu tez çalışmasıyla Yüksek Lisansı bitirerek “İnşaat Yüksek Mühendisi” ve 2009 Yılından N.Ü. Sosyal Bilimleri Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında ‘’ Ekonomik Analizler ‘’ konusunda ikinci bir Yüksek Lisansı bitirerek ‘’ İşletme Bilim Uzmanı ‘’ unvanlarını aldı.



1991-1992 yılları arasında Çok uluslu bir şirketin Türkiye biriminde bölge müfettişliği ve

1992-2002 yılları arasında babası Gündüz TOKMAK ile birlikte Niğde’de Sınger - Vestel-Beko Bayilikleri ve Mobilya iş kollarında ticaretle uğraştı.

2002 yılından bu yana da Niğde Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmakta. Bu süre içerisinde Yüksekokul Müdür Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Niğde Üniversitesi N.T.B.M.Y. İnşaat Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. “1999 Marmara Depremi Sonrası Gölcük, Karamürsel, Değirmendere, Çınarcık ve Yalova’ daki Hasarlı Binaların İncelenmesi”, “Niğde Merkezi (Selçuk Mahallesi) Zemin Özelliklerinin İncelenmesi” ve “Niğde İlinde Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Sütün Pazara Arzı” konuları başta olmak üzere çok sayıda ulusal bilimsel çalışmaları ve Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiri ( A Study on Using of Dry-Ice and Carbon Dioxide to Protect the Honey Combs Againist the Wax Moth (Galleria Mellonella L.) Damages. Apimondia, Apimedica and Apiquality, Second International Forum, 9-12 June 2008, Roma, ITALY.) bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Editör: TE Bilişim