Saadet Partisi (SP) Niğde İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yapıldı.  SP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan kongreye katıldı.

 


SP 4. Olağan İl Kongresi, Nar Mahallesi sosyal salonunda gerçekleştirildi. Kongreye SP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan ile Konya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Özkalfa’nın yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Belediye Başkan Vekili Yakup Yerlikaya, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, BBP MYK Üyesi Bünyamin Karataş, BBP İl Başkanı Kemalettin Ören, davetliler ve partililer katıldı. Mevcut İl Başkanı Nihat Altıparmak’ın aday olmadığı kongrede seçime, Sami Şener’in başkanlığındaki tek liste ile gidildi. 75 delegenin 65 tanesinin oy kullandığı seçimde Saadet Partisinin yeni Niğde İl Başkanı Sami Şener oldu.



Kongrede bir konuşma yapan Dr. Fatih Erbakan, bu toplantıları üç amaç için yürüttüklerini ifade ederek; “Birincisi milli görüş hareketinin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ne pahasına olursa olsun muhafaza edilmesidir. İkinci amacımız ise İstikametimizin muhafaza edilmesi, Milli görüş hareketinin 1969’da Erbakan hocamızın belirlemiş olduğu açıdan bir derece bile sapma yapmadan yoluna devam etmesidir. Üçüncü amacımız ise Milli görüş hareketinin Saadet partimizi layık olduğu yere getirebilmek, büyümesini sağlamak ve iktidarı dev almasını sağlamaktır.” Dedi.

 

 

 

Fatih Erbakan konuşmasının devamında Akp hükümetinin uygulamalarını eleştirdi “Niğde’de bu il kongresini yaparken 70 milyon insanın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Sıkıntı içerisinde yaşayan kardeşlerimiz de bunu biliyorlar ama her geçen gün vücutlarının bir yerini kopartıyorlar ama narkozlandıkları için bunun farkına varamıyorlar, böyle sıkıntılar içerisinde aziz milletimiz yaşantısını sürdürmeye çalışırken, 10 yıldır bu ülkeyi yöneten, elinde her türlü imkânı bulunan AKP iktidarı, maalesef ülkemizin en büyük sıkıntısı olan ekonomiye geldiği zaman adata papağan gibi 4 kelimeyi tekrar ediyor. Ney bu 4 kelime borç, faiz, zam ve vergi. 


Kabinedeki bakanların ağzından çıkan kelime bir araştırma yapsanız zam kelimesi, nefes alsan vergi, konuşsan vergi alacaklar. Koydukları vergileri isimlendirebilmek için alfabede harf bırakmadılar. Yakında bakanlar kurulu kararnamesi ile Japonya alfabesine geçmek zorunda kalacaklar. 50 liralık mala 70 lira vergi koyuyorsun 120 liraya almak zorunda kalıyorsun. Dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye hariç yok arkadaşlar yok. Bu halkımıza yapılan bir zulümdür.”  Dedi.

 

75  delegenin 65 tanesinin oy kullandığı seçimde Saadet Partisinin yeni Niğde İl Başkanı Sami Şener oldu.

 

 

Fatih Erbakan’dan Başkan Akdoğan’a Ziyaret

 

Saadet Partisi İl Başkanlığı Kongresi için Niğde’ye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.

 

Saadet Partisi Kongresi sonrası gerçekleşen ziyarete Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal, Mehmet Altınöz, Saadet Partisi İl Başkanı M. Sami Şenel, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Yücel, Doğan Arısoy, Adem Han, Musa Ceylan, Neşet Küçük katıldı.

 

30 yıla yakın bir süredir siyasetin içinde bulunan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal ve Dr. Fatih Erbakan ile geçmiş yıllardaki siyasi dönemlerdeki anılarından bahsettiler. Başkan Akdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Merhum Necmettin Erbakan’ı da bir kez daha rahmetle andı. Ziyarette Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Akdoğan, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Yerlikaya da yer aldı.

 

Editör: TE Bilişim