Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Niğde’de partisinin 5. Olağan Kongresine katıldı. 

Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Düğün Salonunda gerçekleştirilen Kongreye Genel Başkanın yanı sıra parti yöneticileri katıldı.


Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Ahmet Binici tekrar SP Niğde İl Başkanı seçildi.

Kongreye katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Ülkemiz şu günlerde gerçekten kritik günlerden geçmekte. 7 Haziran seçimlerde biz bir çok yerde vurgu yaptık. Milli görüşün, Saadet Partisinin yer almadığı bir meclis bu ülkenin hiç ama hiçbir problemini çözemez dedik. Seçimler yapıldı. Daha öncede mecliste bulunan 4 parti meclisteki varlığını devam ettirdi. Ne değişti değişen bir şey oldu mu. Hiçbir şey değişmedi ülke biraz daha karıştı şehit haberleri peş peşe gelmeye başladı. Dolar avro fren tutmaz hale geldi" dedi.

"13 YILDAN BERİ ÜLKEYİ BU HALE SEN GETİRDİN"

Genel Başkan Mustafa Kamalak konuşmasının devamında; TBMM 1 Nisan’da tatile girmişti. Eski meclis faaliyetlerini sürdürdü. 7 Hazirandan itibaren yeni millet vekilleri meclise geldi. Bu geçen 5,5 ay süre içerisinde Türkiye’de TBMM personeli ve milletvekillerinin sadece maaşları çalıştı. Kendileri ise çalışamadı çalışma imkanı bile bulamadılar. Bu gibi durumlarla bir daha karşılaşmamak için Saadet Partisi mutlaka mecliste olmalıdır. CHP’mi terörü durduracak, niye durdurmuyor, MHP mi durduracak niye durdurmuyor, HDP mi durduracak katiyen, Bu önümüzdeki süreçte Ak Parti’nin lideri emin olun net söylüyorum diyecek ki tek başına bizi iktidara getirmediniz görün ülkenin halini diyecek. Ben diyorum ki arkadaş sen 13 yıldan beri tek başına iktidardaydın ülkeyi bu hale sen getirdin” diye konuştu.

Milli görüşün yer almadığı bir meclisten Türkiye'ye bir hayır gelmeyeceğini söyleyen Kamalak, “Şehit kanlarını durdurmak ve akan göz yaşlarını silmek için üzerlerine düşen görevi elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ama sadece elimizi değil icap ediyorsa gövdemizi de başımızı taşın altına koymaya razıyız. Şehit kanlarını durdurmak için akan gözyaşlarını silmek için tutuşmuş olan yanmakta olan Anadolu’muzdaki yangını söndürmek için geceyi gündüze katıp mutlak suretle üzerimize düşen görevi yapmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim