Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, seçim sürecine girildiğinden bugüne kadarki yaptığı en kalabalık katılımlı toplantısını dün gece gerçekleştirdi.



Seçimin son açık hava toplantısında binlerce kişiye hitap eden Başkan Adayı Sıtkı  Erat,  kendisine gösterilen ilgi karşısında zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Bazen duygusal, bazen de kesin ve net ifadeler içeren konuşmasında yine seçim öncesi hatta seçim sonrası gündem oluşturacak bir konulara değindi.

Bu seçim sürecinde seçmenlerine son kez hitap eden, Başkan Erat’a, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,  Eski Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve İlçe Başkanı Yavuz Ergun’da yaptıkları kısa konuşmalar ile destek verdi.
 
Bir Döneme Veda, Bir Dönemin Başlangıcı
 
Bir döneme veda, bir dönemin de başlangıcı gibi seçilmiş konuları ile binlerce kişiye hitap Sıtkı Erat ; İnanın çok duygulu anlar yaşıyorum, bazen ben bunları hak ediyor muyum diye düşünüyorum. Sizin bu sevginiz beni çok sevindiriyor ama bir o kadarda omzuma büyük bir yük, büyük bir sorumluluk yüklüyor. Doğduğumuz, büyüdüğümüz,  yaşadığımız, suyunu içtiğimiz bu güzel ilçeye 5 yıl önce başkan adayı olduk. Sizlerin o tertemiz oylarınızla belediye başkanı olduk, “Bismillah” dedik hizmete başladık. 5 Yıl sonra huzurlarınızdayız. 5 yıl önce neyin sözünü vermiş isek bugün onları yapmanın haklı gururu ile karşınızdayız. Demek ki bir şey karşılıksız kalmıyor.  Hep sizinle olmaya çalıştık, iyi gününüzde kötü gününüzde hep sizinle olduk, beraber yürüdük. Bu beş yılda hiçbir şaibeye bulaşmadık, çalmadık, çaldırmadık. Çok araştırdılar, çok aradılar ama çok şükür hiçbir olumsuzluk  bulamadılar. Yaptıkları sadece, altına imzalarını bile atmaya cesaret edemedikleri  sizlerin kafasını karıştırmak için yok şunu yapmadı, yok bunu yapmadı şeklinde bir yazı dağıtıyorlar. Yapılanları, yaptıklarımızı hep beraber görüyorsunuz, yaşıyorsunuz.
 
Borlunun Hakkını Hep Korudum, Bu Yüzden Hedef de  Oldum
 
Böyle basit işlerle  uğraşmayın gelin hep beraber olalım.  MHP’ye ve CHP’ye gönül  vermiş arkadaşlarımıza sesleniyorum.  Gelin hep beraber olalım. Ama çağrım bunların içindeki rantçılara asla değil.  Benim bir çok MHP’li dostum var, arkadaşım var, ayrımız gayrımız yok, hep beraberiz, bu memlekete nasıl fayda sağlayabiliriz, bu memleketi nasıl daha güzel hale getirebiliriz diye hep beraber düşünüyoruz. Benim buradan MHP’li kardeşlerime bir konuyu düşünmelerini  istiyorum. Eğer sizin adayınız benden daha fazla Milliyetçi ise Benden daha fazla Bor Milliyetçisi ise helali hoş olsun, diyorum. Ben Türk Milliyetçisiyim, Bor Milliyetçisiyim gerek görev yaptığım dönemde gerekse daha öncesinde Bor’da yaşayan hemşerilerimizin , Borlunun hakkını hep korudum, kolladım. Bunu yaparken de bazı kesimlerin hedefi oldum.
 
Seçim sonrası Güç Birliği Oluşturalım
 
Biz birlik ve beraberlik için geliyoruz, ortak menfaatlerimiz için geliyoruz. Bunu her zaman söylüyorum, Bor’da Güç Birliğini oluşturalım ve hep beraber  büyük başarılara imza atalım. Birlik içinde, dirlik içinde olalım bu memlekete hizmet için uğraşalım. Hep beraber ,  40 bin 600 kişi ile birlikte Hizmet noktasında  artık vites büyütüyoruz.
Beş yıllık dönemimizde, bir çok şeyi değiştirdik. Dışarıdan ilçemize gelen insanlar bunu daha iyi hissediyor. Bor İlçemiz temiz, güzel bir ilçe oldu. Yaptığımız işlerle İlçemize farkındalık yarattık. Diyoruz ki Bor’da yaşamak farklı olacak. Borlu olmak farklı olacak. Bor İlçemizi hem ulusalda, hem de uluslar arası alanda tanıtımını sağlayacağız. Bizim milliyetçiliğimiz slogandan ibaret değildir.
 
Kentsel Dönüşüm Başlıyor
 
Artık Bor İlçemize bir kent havası verelim dedik. Bir kasaba görüntüsünden şehir havasını oluşturduk. Bundan sonraki işimiz, kentsel dönüşümü başlatmaktır. İlçemizin bir çok mahallesi, köhne halde artık buralarda da dönüşümü başlatıyoruz. O yıllardır ihmal edilmiş kenar mahallelerimizde de dönüşümü başlatacağız”dedi.
Önümüzdeki dönem için rojelerini kısa kası anlatan Başkan Erat, “Biz büyük düşünüyoruz, seçimden yana kaygımız yok, zaten bu kalabalık, bu destek bunu gösteriyor.  Ama bizim hayallerimizi, büyük projelerimizi gerçekleştirmek için güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. Vereceğiniz güçlü destek ile inşallah, havaalanı, raylı sistem, hızlı tren ve Ecemiş suyunun Bor’a gelmesi gibi bir çok büyük projelerin de peşine düşeceğiz. Bizim hayal ettiklerimizi onlar düşünemez bile…
 
Dün Şehitlerimiz İçin Yürüdüler, Bugün Çalıyor Oynuyorlar
 
Biz daha öncede söyledik, kimse şehitler üzerinden siyaset yapmasın. Geçtiğimiz günlerde üç şehit verdik. Hepimiz üzüldük, dualar okuduk ama onlar dün yürüyüşler yaptılar, hastaneleri bastılar. Ama bugün  ne yapıyorlar. Şuan parti bürolarının önünde saz çalıp oynuyorlar. Şehitlik siyaset üstü bir kavramdır, malzeme yapılamaz dedik biz aynı noktadayız, ama onlar…”dedi.
 
Ola ki Seçilse,  Kim Belediye Başkanlığını Yapacak?
 
Başkan Erat, miting alanında bulunanlarla sohbetinde; “Biz yaptıklarımızı söyledik, yapacaklarımızı da projeler halinde anlattık. Seçime 4-5 gün kala dev proje diye açıkladıkları projelerde bizim projelerimiz. Bir kısmının sadece ismini değiştirdiler. Rutin belediyecilik işlerini proje gibi gösterdiler. Birileri yazdı çızdı ellerine tutuşturdu “alın proje” dediler. “Bunları oku bunları yap” dediler. Böyle birilerinin yazdığı ile ellerine tutuşturması ile bu işler olmaz. Yarın ola ki başkan olduğunda yine ellerine bir şeyler mi tutuşturacaklar? Sen şunu bunu yap mı diyecekler? Kim Belediye başkanlığı yapacak? Sen bi Ankara’ya 2 gün git biz idare ederiz mi diyecekler.  Borlu her şeyin farkında…
 
Ben Bütün Parti ve Ayrım Yapmadan STK’ları Destekledim
 
Bir Yavuz Can olayı var… 5 yıl önce benim karşıma önce Yavuz Can aday olarak  çıkmıştı. Ama onu aday yapmadılar, neler oldu? İki dönem başkanlık yapan Yavuz Abi’ye neler yapıldığını biliyorsunuz… Bugün Yavuz Abi önlerine düşmüş yalın kılıç gidiyor, Yavuz Abi’nin  önce bir geriye bakması gerekmiyor mu? Geçmişte yaşanan bu hoş olmayan  olay bugün  size bir şeyleri hatırlatmıyor mu?
Partimin fikrine uymasa da Ben, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne de destek verdim. MHP ve sivil kuruluşlarına da destek verdim. CHP’li dostlarımıza yardımcı oldum. Ben bütün ilçenin belediye başkanıyım. Ben Parti, cemaat, tarikat ayrımı yapmadım. Ne istediler ise, uygun olan her şeye hay hay dedim, destekledim, bahane üretmedim.
 
Ayrım Gayrım Yok… Bizim Kitabımızda Bu Yazmaz
 
Bir noktaya hiç girmeyecektim ama, içim yanıyor. Burada abilerimiz var, ablalarımız var, bir şeyin bilinmesini istiyorum. Bu gündemdeki hareketin Türkçe Olimpiyatları, erkek yurdu, kız yurdu, bütün sosyal faaliyetlerini desteklemiş birisiyim. Ne dedilerse destekledim. Benim içim şuna yanıyor. Ne istediyseniz hay hay dedik, ama bugün bu hareketin başlarındaki ağabeylerimiz, ablalarımız kapı kapı gezip “Sıtkı Erat’a, Ak Parti’ye oy vermeyin” diyorlar. Ben onlardan şunu rica ediyorum kafalarını yastığa koyduklarında bir düşünler, ben bir şey demiyorum. Allah’a havale ediyorum.  Her şeye rağmen, biz birlik ve dirlik içinde olacağız, her kesimi kucaklayacağız, ayrım gayrım yok, sınıflara bölmek yok, küçük görmek yok. Bizim kitabımızda bu yazmaz….
 
Kendilerini Elit Görenler Var… Halkın İradesi Burada…
 
Kendilerini elit zannedenler var, kimse benim meclis üyelerimi, benim hemşerilerimi hor görmesin, kendilerini etiketli görmesin. Bizim olduğumuz yerde ayrımcılık yok. Biz her kesimden oy alıyoruz, MHP’lisinden  de CHP’lisinden de alıyoruz, alacağız. Kendini elit zannedenler sizinde bir oyunuz var, buradaki halkın da bir oyu var. Öyle düğününüzde bir elit kesime, birde maraba gördüğünüz   insanlara iki çeşit davetiye yaptırmakla olmaz. Kusura bakmayın öyle perde arkasından kimse siyaset yapamaz. Halkın iradesi burada, benim hemşerilerim burada… 30 Mart’a imza atmaya hazır.

Programın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendi sesi ile okunan dua dinlendi. Duygu dolu anların yaşandığı duaya hep bir ağızdan “amin” denildi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim