Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi SODES Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun çabaları ile hayata geçirildi. Ancak Niğde’de bir eksiklik daha mevcut. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programına da dahil edilmesi istekleri var.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ilimiz Sosyal Destek Programına (SODES) alınması hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Milletvekili Kavaklıoğlu, Niğde'nin Aksaray, Yozgat ve Sivas illeri ile birlikte Sosyal Destek Programına alındığını söyledi. Kavaklıoğlu, Kalkınma Bakanlığının önemli projelerinden olan Sosyal Destek Programı (SODES) artık Niğde’de de uygulanmaya başlanmasıyla özellikle istihdam ve meslek edindirmeye yönelik projelere önemli destekler sağlanacağını bildirdi.

 

İlimizin Faydalanacağı Yeni Bir Hibe Mekanizmasını Hayata Geçirdik

 

Milletvekili Kavaklıoğlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz nezdinde yapılan çalışmalar ve neticesinde ilimizin programa dâhil olduğunu belirterek Niğde için ek kaynaklar oluşturmaya devam ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi; "İlimiz Devlet yatırımlarından hak ettiği payı alıyor. Bunu tüm Bakanlıklar nezdinde Ankara'da yakından takip ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların yanı sıra ilimize ek kaynak oluşturabilecek hibe mekanizmalarının ilimizin dâhil olması noktasında çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile yakın temaslarımızı neticesinde ilimiz Sosyal Destek Projesi kapsamına alındı."

 

İlimizin SODES kapsamına alınmasının ardından Valilik bünyesinde SODES Bürosu kurulacağını belirterek açıklamasını sürdüren Kavaklıoğlu; "İlimizde Valiliğimiz bünyesinde SODES Bürosu kurulacak. Bu büroda görev alan arkadaşlarımızı gerekli eğitimleri alacaklar ve ilimizden proje başvurularını kabul ederek Kalkınma Bakanlığı'na gönderecekler."

 

2013 yılında Nisan Ayı içerisinde Niğde, Aksaray, Yozgat ve Sivas illerine yönelik ayrı bir proje teklif çağrısına çıkılacak. Projelere 600 bin lira destek verilecek. Projelerin muhteviyatı dört ana başlık altında toplanacak. Bunlar; istihdam, sosyal içerme, kurumsal kapasite geliştirme ve kültür-sanat projeleri olacak. İlimizde gerek kamu kurumlarının gerekse STK'ların bu proje ile ilgili bilgilenmelerini ve teklif çağrısına azami başvuruyla katılmaları yegâne isteğimizdir." dedi.

 

Editör: TE Bilişim