Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı  Sevgi Özbek  Sivas Katliamının yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Özbek açıklamasında ; Türkiye Cumhuriyeti en karanlık günlerinden birini bundan 21 yıl önce Sivas’ta yaşadı. Oysa aynı Sivas, 95 yıl önce bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, karanlık günlere ışık olan ve manda fikrinin yok edildiği Sivas Kongresine ev sahipliği yapmıştı.

 

Sivas Kongresi ile yakılan bağımsızlık ateşinin Cumhuriyetle taçlanışından 70 yıl sonra Madımak Otelinden yükselen kara dumanlar Cumhuriyetin ışığını, aydınlığını boğmaya yetmemiştir. 

95 yıl önce bağımsızlık aşkı ile yola çıkan Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşını bağrına  basan Sivas halkına ihanet eden kundakçılar, 2 Temmuz 1993 günü Anadolu aydınlanmasının ışığını tazelemeye gelenleri konuk etmek yerine ölüme göndermişlerdir. 

 

Yüzyılların karanlığını sürdürmek isteyenler 21 yıl önce Cumhuriyetin ışığını söndürmek  için Madımak’ta kara dumanları yükseltse de bu ülkenin aydınları gövdelerinin meşale  olması pahasına bir kez daha önümüzü aydınlatmışlardır.  

 

“Cumhuriyet Sivas’ta Kuruldu, Sivas’ta Yıkılacak” haykırışlarıyla saldırıya geçenler,  bugün enkaz haline getirilmeye çalışılan Cumhuriyeti kundaklamaya çalışanlar, ihanetin ilk  ateşini 21 yıl önce yakmışlardır. O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün  iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir.

 

Cumhuriyet yıkıcılarının ihaneti ve geçici başarıları kimseyi ürkütmesin. Bu savaş  karanlıkla aydınlığın yüzyıllar süren savaşıdır. Uzun süreli bu tür savaşlardaki geçici geri  çekilişler sonucu değiştirmez.   

Cumhuriyet Polatlı önlerine çekilse bile er geç İzmir’e ulaşacaktır.  Vücutlarıyla 21 yıl önce aramızdan ayrılsalar bile düşünceleriyle yüzyıllarca yaşayacak  olan ve Sivas’ta yitirdiğimiz aydınlarımızı saygıyla anıyor anıları önünde eğiliyoruz. ADD Sivas şubemiz, Onları anmak isteyen yakınları ile dostlarını Sivas’ta kucaklamayı beklemektedir.

 

Sivas, 95 yıl önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarını nasıl bağrına bastıysa bugün de yaralı, acılı  konuklarını bağrına basacaktır.   

Sivas yeniden birliğin, dayanışmanın, bağımsızlığın ve mücadelenin simgesi olacaktır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim