Milliyetçi Hareket Partisi MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, son günlerde çokça konuşulan okullarda kıyafet serbestliğine ve patriot füze rampalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İmdat Yağmur, “Kişi başına düşen gelirin bu kadar az olduğu bir ülkemizde nüfusun çoğu arzusuna göre çocuğunu giydirme imkânına sahip değil ve fakir öğrenciler sürekli teşhir edilecek, bu da yetmezmiş gibi çocuklar ile aileler arasında büyük uçurumlar yaşanması kaçınılmaz. Öyle 10 bin dolayların üzerinde gelir beyan eden iktidar sahipleri ne hikmetse asgari ücretliyi ve işsizleri de görmezden gelmeye devam ediyorlar” dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın ''Bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yetiyorsa onu alsın, onu evladına giydirsin" dediği açıklamayı da hatırlatan İmdat Yağmur “Bu tür açıklamalar binlerce kilometre mesafeden gündem değiştirmekten başka bir şey değildir. Bu filmleri daha öncede izledik. Ne zaman sıkıntılı bir süreç yaşansa hemen üzerini kapatmak için yeni bir konu oraya atılıyor. Şimdi ise gündem yine değiştirildi hem de bu kez öğrenciler üzerinden Eğitim ve öğretimin ilk dönemi dahi bitmeden” diye konuştu.

 

ALT GELİR GURUBU VE GARİBAN NE YAPACAK?

 

Vatandaş Gücü neye yetiyorsa onu çocuğuna giydirdiğinde’ okullarda yaşanacak kıyafet intiharları ise kavgaları gün gibi göründüğe de işaret eden Yağmur, “ Türkiye asgari ücretin açlık sınırının bile altında olduğu bir ülke. Herkes varsa cebindeki paraya göre yaşıyor ve çocuklarını da ona göre giydiriyor. Her gün çocuğuna başka bir kıyafet giydirme lüksüne sahip olan kaç kişi var? Kıyafet yüzünden intiharlar başlarsa ne yapacağız?” dedi.

 

TEŞHİR KAÇINILMAZ…



Okullarda hatta mahallelerde fakir öğrenci giydiği kıyafeti ile adeta teşhir edilmiş olacak, zengin ailenin çocukları adeta üstünlük kurmuş olacak. Bizlerin en büyük endişelerinden biri budur. Zaten geçinmeye para bulamayan fakir gariban vatandaş çocuklarının eğitim giderleri altında ezilirken bir de markalı kıyafetlerin altında ezilecek. Özellikle de liselerde bu bariz bir şekilde yaşanacak. Ergenlik döneminde ve gençlik yıllarının bir basamağı olan bu dönemlerde liseli öğrenciler giydikleri kıyafetleri sebebiyle bunalıma dahi sürüklenecek” diye konuştu.

 

UYGULAMANIN SAKINCALARI

BOYUNU BİLE AŞIYOR


İmdat Yağmur ; “Hükümet yetkilileri bu kararı alırken Türkiye'deki gelir dağılımı çıkmazını dikkate aldı mı?” sorusunun cevapsız kaldığına dikkat çekerek “Maalesef, eğer böyle olsa okyanus ötelerinden konuşmalar ile bu acı kararların altına imza atılmaz” dedi ve gelişmiş ülkelerdeki okulları örnek gösterdi: “ Bir çok dünyua ülkesi ekonomik gücüne ramen okullarında forma uygulamasına devam ediyor. Bunlar çok dikkat çekici. Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Amerika bile okul formasını yaygınlaştırmak için çok mücadele etti. Bunu rakamlar ile özetleyecek olursak;  Okul çevresi suç oranlarında yüzde 91, Disiplin cezalarında yüzde 90,  Taciz olaylarında yüzde 96 ve diğer sakıncalı durumlarda bile ciddi düşüş kaydedildi.”

 

 

PATRİOT FÜZELERİ KORKUNUN VE ESARETİN SİMGESİDİR

 

Türkiye'nin NATO'dan patriot füzesi talebine de değinen MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur “NATO heyeti Türkiye'nin talebi üzerine Malatya'da Patriot füze sisteminin kurulması planlanan yerlerde inceleme yapmaya başladı. Peki neden bu korku, ne oldu sınır ülkeler ile sıfır sorun politikasına. AKP Hükümeti hangi ülkede kargaşa olsa Türkiye’yi de beraberinde içerisine sürüklüyor. Yurt dışı temaslarında dış politika yerine okul kıyafetlerini konuşan bir zihniyeti kabul etmek mümkün dahi değildir. AKP’nin Füze rampaları ve yabancıların cirit attığı ülkemizde hükümet olmak yerine devlet olmayı becerememesi ise çok acıdır. Bu girişimler korkunun kaygının açık resmidir. 7 düvele hükümdarlık eden kanun götüren huzur bağışlayan dedelerimizin torunları olarak soruyorum ; ‘Neden bu hazırlıklar neden bu kadar korku. Parasını senin ödediğin fakat düğmesini Amerika’ya verdiğin bu füze rampaları ve radarlar neye ve kime hizmet edecek. Her defasında ülkemizi ne için hedef gösteriyorsunuz.’ “ dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim