AK Parti Niğde Milletvekili Adayı Dr. Ömer Selvi, projelerini ve kendini anlattı “Milletvekili ulaşılamaz değildir”
Ömer Selvi neden milletvekili olmak istiyor, seçildiğinde hangi projeleri hayata geçirecek? AK Parti’nin kuruluşundan bugüne teşkilatlarda aktif rol alan Ömer Selvi’nin Niğde’yi marka şehir yapacak projeleri neler?
Milletvekili seçilmesi durumunda Niğde için hayata geçirmeyi planladığı projelerini gazeteciler ile paylaştı. Siyasete 2002 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları'nda başladığını ve partinin birçok kademesinde görev aldığını ifade eden Ak Parti Niğde ikinci sıra milletvekili adayı Ömer Selvi, ülkesine ve Niğde’ye milletvekili olarak hizmet etmek istediğini vurguladı.
Niğde’nin 2023 yılı vizyonunu oluşturacağını ifade eden Selvi, milletvekili seçilmesi durumunda bu projeleri hayata geçirirken hesap sorulabilir ve ulaşılabilir olacağını vurguladı.
“Neden tercih edildi?”
16 Ocak 1976’da Niğde’nin Koyunlu Kasabası’nda doğan Dr. Ömer Selvi, temel eğitimini aldığı Ankara Kocatepe Mimar Kemal İlkokulu’nu 1988’de birincilikle bitirmiş. Aynı yıl ÖSYM’nin düzenlediği Anadolu Liseleri’ne Giriş Sınavı’nda Türkiye’de ilk 1000 öğrenci arasında yer alarak Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrenim görmeye hak kazanmış. Mezun olduğu sene ÖSYM’nin düzenlediği Üniversitelere Giriş Sınavı’nda Türkiye’de ilk 500 öğrenci arasında yer alarak Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü burslu olarak kazanan ve bu bölümde lisansını ‘Şeref’, yüksek lisans ve doktorasını ‘Yüksek Şeref’ listesinde yer alarak tamamlamış olan Ömer Selvi’nin birçok akademik makalesi dünyanın en önde gelen ve en prestijli dergilerinde yayınlanmış.
 
Resmi anlamda siyasete AK Parti’de başlayan Ömer Selvi, sırasıyla AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nda 2002–2005 yılları arasında Kurucu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005–2008 yılları arasında Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği ve 2009–2011 yılları arasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda Dış İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı olarak İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüş.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından neden tercih edildiği sorusuna “Bunun üç nedeni olabilir” diyerek başlayan Selvi, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız bu seçimlerde teşkilat içinden gelen eğitimli gençlerin önünü açarak milletvekili listelerinde yer verme arzusunda olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“Kendimi ortaya koyuyorum”
Niğde’yi Marka şehir yapmak ve 2023 vizyonu için çalışmalara şimdiden başladığını söyleyen Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Ömer Selvi, “Biz, olduğumuzun dışında bir insan değiliz. Niğde için çalışmak, başarmak için kendimizi ortaya koyuyoruz” dedi.
Türkiye’nin genç bir nesle sahip olduğunu anlatan Selvi, “Birçok ilden genç arkadaşımızın milletvekili adayı gösterilmiş olması Başbakanımızın gençlere verdiği önemi bir kez daha gösteriyor. Türkiye’nin yapısında genç bir kitle var. Seçmenimiz gençleşiyor, her yıl aramıza genç seçmenler katılıyor. Şimdi seçmenlerle empati kurmanın zamanı. Şimdi Niğde ve Türkiye için büyük düşünme zamanı” şeklinde konuştu.
“Milletvekili üretici de olmak zorundadır”
Niğde’yi yeterince tanıdığını vurgulayan Ak Parti Niğde ikinci sıra milletvekili adayı Dr. Ömer Selvi, Niğdelilerin en iyi hizmete layık olduğunu söyledi.
“Titiz, disiplinli ve çalışkan bir kişiyim” cümlesiyle kendini tanımlayan Selvi, “Seçildiğim takdirde bütün enerjimle Niğde için çalışacağıma, farklı projelerle Niğde’nin marka bir şehir olması için uğraşacağıma söz veriyorum. Ankara’yı ve bürokrasiyi yakından tanıyan biri olarak çalmadığım kapı, gitmediğim makam kalmayacak. Milletvekilliği sadece problem çözme makamı değildir. Aynı zamanda üretici bir makamdır da. Bir milletvekili Türkiye’nin ve ilinin problemlerini çözmenin yanı sıra; neler yapabilirim, ne gibi projeler üretebilirim? diyerek kendi projelerini kendi üretmelidir. Ben de bu bağlamda, büyük vaatlerde bulunmuyor, yapılabilecek, ulaşılabilecek projelerimi sunuyorum. Teşkilatın ve bürokrasinin içinden gelen biri olarak ‘Niyet hayr, akibet hayr’ duasıyla Türkiye’nin ve Niğde’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda önümüzün açık olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.





Editör: TE Bilişim