Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu ilimizde yapılan hizmetler ile ilgili 05.01.2011 tarihinde  Meclis Genel Kurulunda gündem dışı bir konuşma yaptı. Meclis Kürsüsünden Niğde’ye yapılan yatırım ve desteklerini dile getirdi.  
 
Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmanın metni;
 
 
         Niğde ilimize yapılan hizmetler hakkında gündem dışı söz almış bulunuyorum. Yüce heyetinizi saygıyla selamlarım.
        
         Sözlerime başlamadan önce tüm yurttaşlarımızın ve hemşerilerimin yeni yıllarını kutlar. Sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.
 
         Niğde tarımda son dönemlerin en bereketli yıllarını yaşamaktadır. Patates ve elma çiftçimizin bu yıl ürünleri için oluşan fiyatlar, hem çiftçimizin, hem ihracatçımızın yüzünün gülmesini sağlamıştır. Gerek kendilerine verilen destekler, gerekse bu yıl ihracat için sınır kapılarının erken açılması bunun sağlanmasında önemli rol oynamıştır.
 
         Bunların dışında tarımsal desteklemelerde 3,5 yıl içerisinde Niğdemiz çiftçisine 100 milyon TL destek verilmiştir. 2011 yılı için tarım kredi faizlerinin %10 seviyesine çekilecek olması çiftçilerimiz için oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda hayvancılık kredi faizlerinin %0 ila %5 arasında tutulması hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin yüzünü güldürecektir. Tarımla uğraşan hemşerilerimizin en büyük sorunlarından biri olan ve 10 yıllık bir maziye sahip olan tarımsal sulama enerji borçları içinde hükümetimiz yeni bir yapılandırma tasarısını meclise taşımıştır. Tüm hemşerilerimizin büyük bir umutla beklediği borçların yapılandırılması ile ilgili tasarının bir an önce meclis genel kurulundan geçirilmesi hem çiftçilerimizin, hem esnafımızın, hem sanayicimizin yüzünü güldürecektir.
 
         Sanayi alanında da ilimiz 2010 yılını çok iyi değerlendirmiştir. Organize sanayimizde elektrik tüketimi bu yıl %11,4 artmıştır, sanayi kullanım kapasitesinde ise %10’luk bir artış yaşanmıştır. İstihdamda 2010 yılında %6’lık bir artış göstermiştir. Bor Organize Sanayi içerisinde arıtma tesisinin ihalesi yapılarak inşaatına başlanmıştır. Her iki organize sanayinde 4000 kişiye yakın istihdam sağlanmıştır.
 
         Özellikle Türkiye genelinde devrim niteliğinde değişim ve gelişim sağlamış olduğumuz sağlık alanında Niğdemizde de çok önemli hizmetler yaşandı. Geçen 3,5 yıl içerisinde, yıllardır boş ve atıl şekilde duran Niğde Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi vatandaşlarımızın hizmetine kazandırıldı. Şu anda tam kapasite çalışan hastanemiz her geçen gün geliştirilerek bölge hastanesi olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Bunun dışında Niğdeli hemşerilerimiz bu yıllar içerisinde modern bir ağız ve diş sağlığı merkezine de kavuştu. Ve tabii ki en önemlisi şu anda Niğdemize yapılan 300 yataklı akıllı hastane. Bu hastanenin inşaatı bitirildiğinde Niğdeli hemşerilerimizin hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetine ulaşmış olacaklarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
         Milli Eğitim alanında da ilimiz önemli bir 3,5 yılı geride bırakmış bulunuyor. Gerek inşaatı başlayan yurtlar gerekse yapımı başlatılan ve bitirilen okullarla Niğdeli öğrencilerimiz geleceğe daha büyük bir umutla bakıyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleşmiş olan Niğde ilimizin 2.fen lisesi en kısa zaman içerisinde faaliyete alınarak Niğdemizin eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Yine bunun yanında hizmete açılmış olan TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi ve yurdu da hemşerilerimize en önemli hizmetlerimiz arasındadır. İhalesi bu ay içerisinde yapılacak olan 2 adet Sağlık Meslek Lisesi de en kısa zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Niğdeli öğrencilerimiz için net bir ihtiyaç olduğu görülen yurt meselesinin çözümünde de önemli yol katedilmiş Niğde merkez ve Bor merkeze 200 kişilik yeni yurtların yapılması için programa alınmış ve 2011 yılında ihaleleri yapılacaktır.
 
         İlimiz özellikle yoksul vatandaşlarımızın barınma sorununun çözülmesi yolunda da çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Niğde ilimizde 304 konut ve Bor ilçemizde 192 konut yoksul vatandaşlarımızın barınma sorununun çözümünde önemli bir adım olacaktır. Bunun dışında diğer gelir grupları içinde Niğde de 528 konut ve Çamardı da 104 konut projesi de ihale ve değerlendirme safhalarında yapımına başlanması için beklemektedir. Ulukışla ilçemiz içinde TOKİ evleri yapımı konusunda çalışmalar yürütülmektedir.
 
         İlimiz Ulaştırma alanında da çok önemli hizmetler almış ve almaya da devam etmektedir. Özellikle Kemerhisar beldemize kadar bağlantısı tamamlanmış olan ve Nisan ayı içerisinde Niğde bağlantısı da bitirilecek olan Mersin limanıyla ilimizin bağlantısını sağlayan otoban çalışması yatırımcılar için Niğde ilimizin bir cazibe merkezine dönüşmesinde en önemli hamlelerden biridir. Bunlar dışında Çiftlik ilçemizin Niğde ile bağlantısını sağlayan yol üzerinde ki Sekkin geçidi yıllardır bir kanayan yara olarak beklemekteydi. Bu geçitle ilgilide bakanlığımız çalışmalara başlamış olup, en kısa zamanda Çiftlikli ve Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunulmasını planlamaktayız. Yine Çiftlik ilçemiz için oldukça önemli olan Çiftlik – Ketençimeni yolununda proje çalışmaları devam etmektedir. Çamardı ilçemizin yayla turizminde ilerlemesinin önünü açacak olan Çamardı Pozantı yolu içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bor – Altunhisar arası duble yol çalışmamızda vatandaşlarımızın hizmetine sunulan diğer hizmetlerimizden biridir.
 
         Niğde – Ankara arası otoyol ve Niğde Havaalanı için bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam etmektedir.
 
         Çevre ve Orman Bakanlığımız bünyesinde bulunan DSİ projelerinden Yeşilburç Barajı inşaatı için bu yıl 9 milyon TL gibi ciddi bir bütçe ayrılmıştır. Azatlı göleti proje yapım işi ihalesi yapılmış ve proje yapım işi 2011 yılında ihale edilecektir. Bu göletimiz haricinde Hançerli, Handeresi ve 3 ayrı göletin daha Niğdemize 2011 yılı içerisinde kazandırılması planlanmaktadır. Niğdemizde olan Ecemiş Çayının Niğde ilimize ve Bor ilçemize içme suyu olarak kazandırılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Akkaya Barajı çalışmaları da 4. kısım ikmal inşaatı safhasından devam etmektedir.
 
         Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımız nezdinde yürütülen çalışmalarda da geçen 3,5 yılda çok önemli gelişmeler sağlanmıştır. 2011 Mayıs ayı içerisinde hemşerilerimin hizmetine girmesi planlanan Kapalı Yüzme havuzu inşaatı hızlı bir şekilde yürütülmektedir. İlçelerimize bu yıllar içerisinde 4 adet kapalı spor salonu yapılmış, 2 beldemize de kapalı spor salonu yapımına başlanmıştır. Bor şehir stadımızın tribününün üstü kapatılarak, sporsever hemşerilerimize daha sağlıklı bir şekilde spor müsabakalarını izleme imkanı sağlanmıştır.
 
         Niğde Üniversitemize de çok önemli hizmetlerin götürülmesi sağlandı. Üniversitemiz için çok önem teşkil eden Yenilenebilir Enerji alanında çalışmalar yapılacak olan bir laboratuarın 8 milyon TL’lik bir ödenekle yapımı gerçekleştirilmiştir. Yine Niğdemize gelen öğrencilerimizin barınma sorunlarının çözümünde çok önemli bir yere sahip olan 500 kişilik bir yurt yapımı için çalışmalar hızla yürütülmektedir. Bu yurt haricinde Ulukışla ilçemize de 300 kişilik bir yurt yapımı için çalışmalar başlamıştır.
        
         Değerli Milletvekilleri,
 
         Tüm bunlar göstermektedir ki, Niğdemiz geçen 3,5 yılı iyi bir şekilde geçirmiş, ve aldığı yatırımlar ve ürettiği projelerle gelecekte daha da iyi yerlere gelecektir. Bu gelişmelerin ilimde sağlanması için çabalarımı karşılıksız bırakmayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.
 
         Bu duygu ve düşüncelerle yüce heyetinizi saygıyla selamlarım.
 
        
Editör: TE Bilişim