Kermerhisar Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Birlik ve Beraberlik Şöleni” ne Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın seferberlik çağrısı damga vurdu.

Cumartesi akşam saat 17:00’da başlayan etkinlik için erken saatlerde sayıları 2 bini bulan Kemerhisarlılar yerlerini aldı.

Kemerhisar Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Birlik ve Beraberlik Şöleni”ne Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan ile çok sayıda Kemerhisarlı vatandaş katıldı.

Sazını Kapan Geldi…

Şölen öncesi mahalli sanatçılara çağrı yapılarak, “Sazına Kapan Gelsin” etkinliği yapıldı. Etkinliğin açılışını mahalli sanatçılardan Kahraman Amberoğlu yaparken, sırasıyla İsmail Amberoğlu, Ercan Bilen, Abdullah Tatyüz ve Cemil Yılmaz birbirinden eşsiz halk müziği eserlerini sergiledi. Kemerhisarlıları kimi zaman hüzünlendiren, kimi zamansa coşkuya sürükleyen eserlere herkesin eşlik etmesi dikkat çekti.

Seferberlik Çağrısı…

Mahalli Sanatçılardan sonra kürsüye çıkan çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı tarihi bir konuşma yaparak yeni bir sürece girdiklerini ifade etti.

Kirazcı, 30 Mart 2014 seçimlerinin geride kaldığını, bir zafer kazanmadıklarını, asıl zaferin hayallerinin gerçekleşmesinden sonra olacağını ifade ederek;

“Kemerhisar makus talihini kurmak zorundadır. Bu eksende belediye ile gençlik, kadın, engelli, çocuk meclislerimiz projelerini tamamlamak üzeridir. Tüm Kemerhisarlıları, Niğde’de Ankara’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan Kemerhisarlıları seferberlik çağrımıza kulak vermeye çağırıyorum. Yılda sadece 2 gün Kemerhisar için çalışacaklar. Yol, temiz su yapacaklar, park yapacaklar, dahası çalışacaklar, çalışamayanlar projelerimize maddi manevi katkı sunacak. 5 yılda 50 yıllık iş yapacağız. Seferberlik çağrımızın adı “Kemerhisar İçin Gönüllü Seferberlik Çağrısı”dır” dedi.

Seferberlik çağrısı kapsamında herkese verilecek iş olduğunu ifade eden Kirazcı, özellikle şehir dışında yaşayan Kemerhisarlıların bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini ifade ederek, Kemerhisar’da büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştireceklerini vurguladı.

Kirazcı son olarak 30 Mart itibariyle Kemerhisar’da ayrımcılığın, ötekileştirmenin bittiğini vurgulayarak; “Sağcısı solcusu, aşağısı yukarısı tüm Kemerhisar birdir, tektir! Bizim için fikrimizde, zikrimizde Kemerhisar’dır” dedi.

Esmanur Güney’den Harika Performans…

Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinden oluşan Emin Beyazçicek, Adil Çete, Numan Ökten, Emin Demirezer, Serkan Bükülmez, Kurtuluş Akdoğan, Çetin Aşık ve Fatih Tatyüz sahne alarak Türk Halk ve Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini sergilerken, sahneye grubun bilenen ve sevilen yüzü Esmanur Güney çıktı.

Beytullah Kirazcı için hazırlanan ve 30 Mart seçimleri öncesi kullanılan şarkı eşliğinde tüm Kemerhisarlılar coşarken, sahnede seslendirdiği 15 şarkı, türkü tüm Kemerhisarlılar tarafından büyük beğeni aldı.

Havai fişek gösterisi ile süslenen şölende kapanış şarkısı olarak söylenen Türkiye’m şarkısına Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Esmanur Güney’e eşlik etti.

 

 

Editör: TE Bilişim