Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri fabrikaların özelleştirme yolu açıldı. Sakarya'daki 1. Ana Bakım Fabrikasının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından gözler Bor İlçesindeki askeri fabrikaya çevrildi. Bor'daki askeri fabrikanın da özelleştirebiliceği iddiaları tartışma yarattı. CHP Niğde Belediye Başkan Aday ve İl Genel Meclisi toplantısında gündeme getirdi. 

Geçtiğimiz yıl şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kapsamında satışı gerçekleşen 14 şeker fabrikasının arasında yer alan Bor Şeker Fabrika'sının satılmasıyla ilgili tepkiler devam ederken, şimdi de yine Bor İlçesinde kurulu bulunan askeri fabrikanın da özelleştirilebileceği iddiaları gündeme taşındı. 

CHP Niğde Belediye Başkan adayı ve İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz, İl Genel Meclis toplantısında söz alarak "Bor Askeri Fabrikası"nın özelleştirilmesi" konusundaki iddialara açıklık getirilmesini istedi. 

İddialara yanıt veren İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Bor Askeri Silah Fabrikasının özelleştirilmesi konusunda şu ana kadar herhangi bir çalışmanın olmadığını ancak ilerleyen süreçte özelleştirmeyle ilgili tahminde bulunamayacaklarını söyledi. Küçüktuna; " Askeri fabrikaların özelleştirilmesi, kararnameyle ilgili özelliği bulunan bir karardır. Bu konuda şimdiden bir tahmin yürütmek doğru olmaz" dedi. 

Muhalefetliği Niğde'de tek başına üstlenen CHP'den Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz'ın gündeme getirdiği bu iddia çok tartışılacağa benziyor. 

Yukarıdaki haberi "Niğde'ye Gazeteciliği tekrar getiren" ve tebrik edilmesi gereken Niğde Adım Gazetesinden alıntıladık. 

****

 Bor Enerji İhtisas Bölgesi  alan tahsisi ile ilgili ihalenin iptali Resmi Gazetede yayınlanmış. Borhaber.net olarak da bu konuyu haberleştirmiştik. (burada tıklayın)  İptal kararı Resmi Gazetede yayınlanmasına rağmen, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Niğde Eski Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu twitter hesabından haberimize atıfda bulunarak "Sıkıntı yok, düzenleme yapılarak tekrar ihale edilecek"  şeklinde bir açıklaması olmuştu. (burada tıklayın) Mevcut Milletvekillleri dururken Alpaslan Kavaklıoğlu'nun bu açıklamasına şaşırmıştık. 

Şimdi Savunma Bakanlığının bir konusu olan Bor Askeri Fabrikası'nın özelleşip özelleşmiyeceğine dair bir açıklaması olacak mı?

 
Editör: TE Bilişim