Yerel seçim öncesi Bor İlçemiz Adaylarının Bor için verecekleri söz ve projlerini açıklamalarını istemiştik. İlk proje açıklaması BBP 'den Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel'den geldi. 

Borlu Proje Bekliyor... Söz bekliyor... başlıklı haberimiz için TIKLAYIN



İşte  Büyük Birlik Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel'in Bor için Projeleri...





1.       Akkaya Barajı Biyolojik Atık Arıtma Tesisi ile Vatandaşlarımızı Ciddi Şekilde Rahatsız Eden “LAĞIM KOKUSU” Tarihe Karışacak !


Hepimiz biliyoruz ki bu ilçenin en ciddi sorunu Akkaya barajından hemen hemen bütün ilçemize yayılan ağır lağım kokusudur. Bu kötü koku, vatandaşları evlerine giremez ve yemek yiyemez hale getirdi. Yaz aylarında insanlar camlarını dahi açamamakta. Uzun yıllardır süregelen bu kronik sorunu 6 ay içinde çözeceğiz ve lağım kokusu tarihe karışacak.

 


2.       Altyapıda Sağlığı Tehdit Eden ve Musluklarımıza Kanser  Taşıyan ASTBESLİ Borular değiştirilecek ve İlçemizin Yıllardır İhmal Edilen Altyapısı Baştan Aşağıya Yenilenecek !

 

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, 31 Aralık 2010 tarihinde yayınladığı genelge ile kansere neden olan asbestin, Türkiye'de üretimi, kullanımı ile asbest içeren eşyaların piyasaya arzını yasakladı. Bor halkı 1993 yılında asbestli borularla yaptırılan şehir içme suyu şebekesi ile günümüze kadar bu borulardan akan sudan içmek zorunda bırakıldı. BBP yönetiminde “Yüzyılın hayali” olan ve ilçemizin yıllardır ihmal edilen altyapısı baştan aşağıya yenilenecek. Sağlığı tehdit eden pik ve asbestli borular polietilen borularla değiştirilecek.

 

3.       İleri Teknoloji Sağlıklı İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Vatandaşlarımız Çeşmelerinden Akan Suyu Gönül Rahatlığıyla İçebilecekler !

 

'BOR' ileri teknoloji su arıtma tesisine kavuşacak.

İlçemizin en önemli sorunlarından biri olarak görülen içme suyu sorununu çözüme kavuşturacağız ve vatandaşlarımız artık sağlık standartlarına uygun bir şekilde çeşmelerinden akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilecekler.

 

4.       BOR Halk Ekmek Fabrikasına Kavuşacak, Halkımız Temel Gıda Maddesi Olan Ekmeği, Kaliteli ve Ucuza Yiyebilecek !

 

Bor’da vatandaşlarımız ekmeği gerek Niğde, gerekse çevre ilçe ve illerden daha yüksek bir rakama temin etmektedir.

5393 sayılı Belediye Kanununun ilgili maddeleri uyarınca Belediyeler, dar gelirli, muhtaç, kimsesiz ve yoksul halk kesimlerinin temel gıdası olan ekmek ihtiyacını ucuz, kaliteli ve sağlıklı olarak kısmen karşılamakla görevlidir. Aynı zamanda ekmek piyasasındaki fiyat istikrarını sağlayarak halkın daha ucuza ekmek almasını amaçlamaktadır. Açacağımız Halk Ekmek fabrikasıyla uzmanlar denetiminde, el değmeden, sağlıklı ve kaliteli ekmek üretilerek, dar gelirli hemşerilerimizin bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacı ile çeşitli noktalarda kuracağımız satış büfeleri vasıtasıyla, kâr amacı güdülmeden maliyetine ekmek satışları yapılacaktır. Böylece, belediyemizin ucuz ekmek üreterek, yarattığı rekabet ortamı sayesinde daha önce pahalı ekmek almak zorunda kalan hemşerilerimiz, Türkiye’deki diğer il ve ilçelere göre daha ucuz fiyattan ekmek satın alma imkânına kavuşmuş olacaktır."

 

5.       İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları Projesi ile 2000 kişiyi İş Sahibi Yapacağız !


İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bir çok konu ve alanda kalifiye olarak yetişmesi ve ehliyetli birer insan hüviyetini kazanması misyonu doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı, KOSGEB ve İş-Kur ile koordineli olarak farklı dallarda açacağımız istihdam garantili kurslar sayesinde BOR halkına farklı dallardaki yeteneklerinin keşfedilmesi olanağını verecek ve halkımızın keşfedilmeyen yönlerinin keşfedilmesine imkan tanıyarak, bu güne kadar yapılmamış, hatta yapılması dahi tasarlanmamış bir eğitim seferberliğiyle gelişen toplum ve değişen şehir vizyonunu aynı anda gerçekleştireceğiz.


6.       Salı Pazarı Revizyon ve Modernizasyon Projesi ile Kapalı, Katlı, Daha Modern ve Çok Amaçlı Bir Hale Getirilecek !


Dilimize “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye” sözünü kazandıran Bor Salı pazarı Özden ırmağının iki yanında olmasından ve derin bir konuma sahip olmasından dolayı şiddetli rüzgara maruz kalmakta ve gerek vatandaşlarımız gerekse esnafımız özellikle kış aylarında şiddetli soğuk nedeniyle zorluk yaşamaktadır. Salı pazarı kapalı, katlı, daha modern ve çok amaçlı bir hale getirilecek ve proje kapsamında alt katında 120 araçlık kapalı otoparkı, zemin katında 300 adet tezgâhtan oluşan yaş sebze ve meyve pazarı, 1. katında 300 tezgâhtan oluşan tekstil pazarı ve çatı katında düğün salonu ile Bor halkına hizmet verecektir. 


Türkiye’ de örnek olarak gösterilecek bir pazaryeri inşa ederek, Borlu vatandaşlarımızın modern ve konforlu bir hizmet almasını sağlanacak. 


7.       
Özden Deresi Islah ve Rekreasyon Projesi ile Cazibe Merkezi Haline Getirilecek ve Estetik Bir Görünüme Sahip Olacak !

Üzerine şiirler yazılan, besteler yapılan Bor, içinden geçen ve Salı pazarını ikiye bölen halkın Özden adını verdiği ve atıl halde olan dereyi ıslah edecek ve cazibe merkezi haline getirerek estetik bir görünüme kavuşturacak projemiz yürüyüş parkuru, dere ıslahı, 1 tanesi üzerinde restoran olarak tasarlanmış toplam 8 adet köprü, fitness parklar, çocuk oyun alanları, spor alanları ve oturma gruplarından oluşmaktadır. 

Yıllarca atıl olarak ilçemiz içerisinden geçen ve bakımı yapılmayan derenin ıslahı büyük bir çevre hizmeti olarak gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacak ve Dünya’nın en büyük sorunu olan çevre kirliliği probleminin çözümüne katkıda bulunacağız. Yeşiliyle adeta küçük Karadeniz olarak adlandırılan ve Yeşil Bor denilen ilçemiz, sağlıktan eğitime, ekonomiden tarıma ve turizme kadar her alanda gelişecek… Daha kaliteli bir hizmet ve şehir hayatı için yapacağımız bu çalışmanın gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras olduğuna inanıyoruz.


8.       
Yeni Nazım İmar Revizyon Plânı Projesi !

İmar revizyonları bir şehrin anayasasıdır. Bor’un imar revizyonu modern şehircilik anlayışının çok gerisinde kalmıştır.
Mahalle içlerinde yeşil alan, pazar yeri, otopark gibi birçok sosyal donatının yapılmasına imkan vermeyen ve şehir kimliğini yok eden bir imar planı haline gelmiştir.  Yeşil BOR için hayati öneme sahip yeni imar revizyon planı yapacağız.

 

Yeni yapacağımız 1/25.000 – 1/5.000 nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı ile; 
• Ulaşım sorununu çözeceğiz. 
• Sosyal donatılara yer açacak düzenlemeleri yapacağız. 
• Yeni yerleşim bölgeleri açarak ilçenin merkeze bağımlılığını ortadan kaldıracağız. 
• Yapılacak nazım imar planları ile sorunları çözülmüş, bir daha plan tadilatına gereksinim duymayan ve önümüzdeki 100 yıla hitap edecek imar planlarını yaparak BOR’un imar sorununu çözeceğiz.

 

9.       Katlı Otopark Projesi !

 

BOR’ un park sorununu çözeceğiz !

 

Kent merkezinde araç parkları, trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. İnsanımız aracını park edecek bir yer bulamamakta ve zorunlu olarak yol kenarlarına park etmekte bu durum ise hem trafiği aksatmakta hem de çok kötü görüntüler oluşturmaktadır.  İlçemizde çok büyük bir sorun haline gelen otopark ihtiyacına köklü çözümler üretmek amacıyla zemin katında işyerleri bulunan ve 2 katı 120 araç kapasiteli çok katlı otopark projemiz ile gerek ilçe merkezimizdeki otopark sorununa çözüm üreteceği, gerekse trafik akışını daha rahat ve düzenli hale getireceğiz.

 


10.   Muhtarlarımıza Yeni Hizmet Binaları Projesi !

 

Bor’da ki 20 mahalle muhtarımızı, Pimapenden yapılmış kabinlerden ve konteynerlerden kurtaracak,  yerine içerisinde çalışma ofisi ve lavabolarında bulunduğu Türk mimarisine uygun Muhtar Hizmet Evlerimizi yapacağız.

 

11.   Her Mahalleye Modern Bir Park Projesi ! (Kondisyon alanları, Çocuk oyun alanları, Oturma dinlenme alanları ve Yürüyüş yolları)


Yıllardır bakımsız şekilde duran ve atıl durumda olan parklarımızı yeniden düzenleyerek daha modern ve kullanışlı hale getireceğiz.



Ayrıca ilçemizde park sayısını artırmak için her mahalleye yeni ve modern bir park yapacağız. Sağlıklı yaşamın şartlarından biri de düzenli spor ve egzersiz yapmaktır parolasıyla yola çıkacak ve her mahallede bir parka kondisyon aletleri monte edeceğiz. Bunun yanı sıra bütün parklarımıza yürüyüş parkurları ve oturma dinlenme alanları yapacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımızı da ihmal etmeyecek ve onlar için çocuk oyun alanları yaparak oyun parklarını da ihmal etmeyeceğiz. Böylelikle vatandaşlarımızın oturup sohbet ederek iş stresini atmalarına ve spor yapabilmelerine olanak sağlayacağız.



12.   Evlerinin Temizliğini Yapacak Durumda Olmayan Borlular İçin “Temiz Evler Gülen Yüzler” Hizmetini Başlatacağız !


“Temiz Evler, Gülen Yüzler” uygulaması doğrultusunda bir telefonla harekete geçecek olan belediye ekipleri, evlerin temizliğini yapmakla kalmayacak, ihtiyaca göre evin tamiratından badanasına, eksik eşyaların temininden ev sahiplerinin kişisel bakımına varan dört dörtlük bir hizmet sunacak.


Uygulama kapsamında kişisel bakım ve ev temizliği, sağlığı tehdit eden zararlı maddelerden arındırma, tadilat- tamirat ve boya- badana faaliyetleri, ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut bulunmayan veya işlevini yitirmiş eşya, giyecek ve araçları temin etme hizmetleri ücretsiz olarak verilecek.


Evin ne ihtiyacı varsa giderilecek.


Kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü veya beden gücü yetersiz insanlara evde bakım ve temizlik hizmeti verilecek; evlerinin temizliğine, çamaşırlarının yıkanmasına, kişisel bakımına, saç, sakal tıraşına kadar bütün hizmetleri görülecek.


13.   Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi Projesi !

 

Şehrimizde hanımlarımızın becerilerini artıracak, aile bütçelerine katkı sağlayacak projelerin hızla hayata geçirilmesi gerekmektedir.  Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezimizde sadece Borlu kadınlarımızın yararlanabilecekleri  yüzme havuzları, hamam, sauna, fitness center, hobi ve kurs odalarını ve bunun yanı sıra BOR halkının tamamına hizmet verecek olan cep sinema salonları, restoran ve çok amaçlı salonlar bulunacak.

 

Özellikle el sanatları konusunda çeşitli kurslar açacağız. Hedefimiz; İnsanımıza balık vermek yerine balık tutmasını öğretmek olacaktır. Ayrıca ürettiklerini pazarlama imkanları sağlayacağız.

 

14.   Muhsin Yazıcıoğlu Kent Meydanı Projesi !

 

'Meydanlar Bir Kentin Aynası ve Kimliğidir' sloganı ile yola çıkacak ve kent meydanı projemizle ilçemizin çehresini tam anlamıyla değiştireceğiz.  Ayrıca bölgede bulunan resmi ve özel binalarının cephelerini yeniden düzenlenerek birbiriyle ve meydanla uyumu sağlanacak, resmi binaların etrafındaki yaya yolları meydanın karakterine uygun bir şekilde yeniden düzenlenerek daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacaktır.

 

Ana cadde üzerinde araç yolunun olduğu güzergâh yıllardır Bor’un meydanı olarak adlandırılıyor ve kullanılıyor. İlçemizin bir meydana sahip olmaması nedeniyle törenlerde bu  meydan trafiğe kapatılarak miting ve resmi törenlerin gerçekleşmesi sağlanıyor. Bu durumda ilçemizin trafik akışı konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Her geçen gün gelişen ilçemizin ileriye dönük bir projesi olarak ele aldığımız Muhsin Yazıcıoğlu Kent Meydanı projesi ile ekonomik ve sosyal yönden bir değişim sürecine girecek olan BOR ilçemiz, nitelikli bir kent görünümü kazanmış olacaktır.

 

 15.   Kültür ve Sanat Merkezi Projesi !

 

Bir şehrin kent kimliğini elde edebilmesi için kültürel ve sanatsal alanda ivme kazanması gerekir. Bu ivmelerin başında da sosyal yaşantı ve sanatsal kimlik gelir. Bir şehir ancak sosyal yaşantısı canlı, sanat ve kültür anlayışı gelişkin bir noktaya gelebildiğinde kent kimliğine kavuşabilir.

 

Kültür merkezleri ve sahne yapıları hem kentteki sanat oluşumlarının merkezi olarak, hem de konuk etkinliklerin ağırlandığı bir yer olarak o kentin vizyonunu oluşturur ve önemli bir konuma sahiptir.

 

Kültür ve Sanat Merkezi projesi, Bor’un kültürel hayatına yeni bir çehre kazandırıp, pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak, içinde çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek odaları, kurs odaları, yönetim biriminin olduğu, modern tasarıma sahip  fonksiyonlarla eğitim açısından da bölgemize ciddi katkıda bulunacaktır.

 

16.   Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Projesi !


Kentimizde yaşayan yurttaşlarımızın düğün salonu, sinema salonu bowling salonu gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Kompleks sosyal bir aktivite imkânı sunacak olan 200 kişilik 3 Boyutlu sinema salonu ile engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlanacak.


Bor Belediyesi çok amaçlı Sosyal Kompleksin zemin katında Düğün Salonu ile birlikte yaklaşık 1500 kişilik yemek ve ikram hazırlanabilecek Mutfak yer alacak. Soğuk hava deposu, fırın, ocak, bulaşık makinesi, kuru erzak deposu ve bulaşıkhane bulunan mutfak yemekli düğün yapmak isteyen konuklara hizmet verecek. Ayrıca kompleks peyzaj düzenleme çalışmaları ile renklendirilecek.


İçinde Bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra 200 kişilik 3D sinema salonu, Restoran, Teras Kafe, Bowling ve çocuk oyun alanı gibi hobi geliştirme mekânlarına ev sahipliği yapacak. Tesisimiz gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere 7’den 70’e herkes için birçok ihtiyacı karşılayacak.


17.   Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi !


Sporun ilçede yaygınlaşması ve her yaştan insanın spor yapabilmesi için spora özel önem verecek ve spor anlamında önemli bir açığı kapatarak ilçeye çok amaçlı spor salonu yapacağız.


Voleybol, basketbol gibi branşların yanı sıra, beceri kursu salonlarının da bulunacağı projemizde sportif çalışmaların yanı sıra beceri salonlarının da bulunacak. Ayrıca projede, giriş yolu, havuz, kafeler, restoran, çocuk oyun alanları, 120 araçlık otopark, amfi yolu, amfi, otobüsler için otopark, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yaşam yolu, spor ve kondisyon aletleri, atletizm sahası, futbol stadyumu, tribün, toprak futbol sahası, halı saha, badminton, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, soyunma odaları,  spor meydanı, bisiklet park alanı gibi mekanlar olacaktır.

 

Bor’un sosyal ve sportif hayatındaki çok büyük bir boşluğu dolduracak olan proje Borluların hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda yepyeni fırsatlar ve olanaklar barındıracak.

 

18.   Şefkat Konağı ve Hobi Bahçeleri Projesi !

 

İlçemizde bakıma muhtaç olmayan yaşlılarımızın zaman geçirecekleri ve kendilerini yalnız hissetmeyecekleri bir tesis bulunmamaktadır. 


Yapacağımız Şefkat Konağı ile bu konuda ihtiyaç duyulan tesisi yapacağız. Yaşlılarımız sabah evlerinden alınarak bu tesiste misafir edileceklerdir. Bu tesiste spor, eğlence, sağlık ve yemekhane gibi birimler olacak, yaşlılarımız bu imkanlardan faydalanacaklardır.

 

Bünyesinde hobi bahçeleri, sohbet odaları, küçük bir gösteri salonu bulunacaktır. Yaşlılarımız kendi yaşıtları ile bir arada olacaklar ve yalnız kalmayacaklar, akşam ise tekrar evlerine bırakılacaklardır. Bu proje ile ilçemizde yaşlılarımızın gönlünce vakitlerini geçirebilecekleri bir tesisi Bor’a kazandıracağız.


19.   Hayvan Barınağı ve Sağlığı Merkezi Projesi !

 

Bor’ da başıboş köpekler tehlike saçıyor !


Bor’da başıboş gezen köpekler özellikle sabah namazına giden cemaate ve işe giden vatandaşlara saldırıyor. Korku en çok çocuklarda görülüyor. Sabah erkenden okullarına giden ve akşam saatlerinde evlerine dönen öğrencilerimiz için ciddi bir tehlike arz ediyorlar ve vatandaşlarımız bir hayli tedirgin oluyorlar.



Sokak hayvanları sorununa günübirlik çözümlerden uzak, daha etkin çözümler üretmek amacıyla Bor’da yaşayan başıboş hayvanların barınma ve bakımını sağlamak üzere ve tüm veterinerlik hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla ilçemizdeki sahipsiz başıboş durumdaki köpeklerin kısırlaştırılarak aşı ve tedavilerinin yapılmasına, yaralı durumdaki hayvanların barınakta tedavilerinin yapılarak sağlıklarına kavuşturulmasına ve belirli günlerde ziyaretçilerin gelebilmelerine olanak sağlayan, içerisinde veteriner hekimin, veteriner Sağlık Teknisyeninin, temizlik görevlerinin ve kalifiye personelin  görev alacağı modern bir donanıma sahip olan Bor  Belediyesi Hayvan Barınağı ve Sağlığı Merkezini kuracağız.



20.   Kent Girişlerinin Düzenlenmesi Projesi !


İlçemize gelen misafirlerimize kötü bir imaj veren  gerek Niğde, gerek Konya,  gerekse Aksaray tarafından ilçe girişlerimiz düzenlenerek estetik ve modern bir görünüme kavuşup Bor’umunuz kent kimliğine ciddi manada katkıda bulunulacaktır.


21.   Kent Genelinde Kapsamlı Yol, Kaldırım, Orta Refüj Bakım – Onarım ve Işıklandırma Projesi !

 

Yol Medeniyettir !

 

Bor’un yolları son derece atıl durumda, üst yapı yetersizliği ve bakımsızlığı had safhada. Vatandaşlarımızın en çok bu durumdan şikayet etmekte olması, ve bu durumun yıllardır irdelenmeyerek kentimizin kronik bir sorunu haline dönüşmesi bizi bu doğrultuda proje üretmeye itti.

 

Yol asfaltlama, orta refüj, kaldırım bakım-onarım ve ışıklandırma  çalışmaları nedeniyle ilçemizi dev bir şantiyeye dönüştürecek, tüm mahallelerimizde, en ücra cadde ve sokağa kadar yapılması gereken neyse onu yapacağız.  Bu projemizle Bor hak ettiği modern yollara kavuşacak ve kentimizin çehresi değişecek.  Dayanıklılığı sağlamak adına kaldırımlarda traverten ve mermer kullanacak, kaldırım ve yol arasına da andezit bordürden yağmursuyu olukları yapacak ve ilçemizi şehirleşme noktasında en üst seviyeye ulaştıracağız. 

 

Hedefimiz kentimizin ve vatandaşlarımızın yol ve kaldırım sorununa kalıcı ve köklü çözüm bulmak, yol ve kaldırımı sorun olmaktan çıkartacak dev projemizle estetik, modern, çağdaş bir görüntüye kavuşturmak .

 

Projemiz kapsamında ayrıca çevre düzenlemesi,  ağaçlandırma ve ışıklandırma yapacak, bütün cadde ve sokaklarda otopark yerlerini yeniden düzenleyerek aydınlatma elemanları ve kent mobilyaları ile modernize edeceğiz. Ayrıca bütün çalışmalarımızda kent merkezimizdeki  yol, kaldırım ve otoparklarda, mevcut durumda engelli vatandaşlarımıza zorluk çıkaran her türlü engelin ortadan kaldırılmasını sağlayacak, bütün ENGELLERİ kaldırarak, bir engelde biz olmayacağız.


FOTOĞRAFLARLA BBP ADAYI SAMED YÜKSEL'İN BOR İLÇESİ PROJELERİ İÇİN TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim