Büyük Birlik Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel bir basın açıklaması yaptı. 

Yüksel açıklamasında şu görüşlere yer verdi 



ÇOK MUHTEREM HEMŞEHRİLERİMİZ;




Hepinizi gönülden sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.


Sözlerimizin hemen başında şunu ifade etmeliyiz ki, toplumun her kesimi bugünkü yaşananlardan dolayı sıkıntılı ve dertlidir. Ekonomik meseleler alabildiğine tırmanmaktadır. İşsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk Türk insanını hırpalamakta, rahatını kaçırmaktadır. Sendikaların araştırmasına göre, memurlarımızın yüzde 97’si borçlu, yüzde 60’ı ise borcunu ödemekten uzaktır. Bu düşündürücü, bir o kadar da yürek yaralayıcı tabloyu hiçbir çalışanımız hak etmemektedir. Hükümet kul hakkına göz koyarken, çalışanlarımızı, alın teri ve emeğiyle geçinen kardeşlerimizi, helal kazancının ardında koşan vatandaşlarımızı ekonomik felakete rehin bırakmıştır.


Türkiye ekonomisi alarm zilleri çalmaktadır. Dövizdeki yükselme herkesi endişelendirmekte, özellikle de sabit ücret ve maaşla geçinen milyonları darboğaza itmektedir. Enflasyon ve faiz oranının iki katını aşan örtülü devalüasyon hem ekonomiyi, hem de dar gelirli kardeşlerimizi inim inim inletmektedir. Emeklilerimiz Türkiye ekonomisinin bugünkü halinden, hükümetin hatalı politikalarından haklı olarak en çok yakınanlar arasındadır.


Muhterem Hemşehrilerimiz;



İnanıyor ve görüyoruz ki, iktidarın kontrolsüz, dengesiz, başına buyruk ve ahlak dışı muameleleri milli irade tarafından terslenecektir. Türk milleti 30 Mart’ta güzele, adalete, hakkaniyete ve doğruya bağlılığını ispatlayacaktır. Seçim süreci başladığı günden itibaren vatandaşlarımızla birebir görüşmelerimizde gördük ki, vatandaşlarımız üzgündür. Gördük ki, vatandaşlarımız iktidardan, yerel idareden ve Türkiye’nin boğucu siyasi çekişmelerinden şikâyetçidir. Yine gördük ki ilçemiz geneli müşfik, dürüst, ilkeli, milli ve vicdani bir yönetimin özlemini çekmektedir. Halkımız yapay gündemlerle asıl sıkıntıları gizleyen, asıl problemlerin üzerini örten kötü niyetli mevcut siyasi iradeden mustariptir.



30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’ne kısa bir süre kalmıştır.


Memlekete sahip çıkılırsa, halkımız rahatlayacak, memleket huzur bulursa bahar ve gerçekçi bir barış iklimi hakim olacaktır. Halkımızın gururu boş vaatlerle, boş sözlerle, boş hayallerle incinmektedir. İlçemizdeki yüksekokul öğrencileri siyasi istismara kurban gitmiş, ilçemizde öğrenci sayısı gittikçe azalmış, ilçemiz büyük bir köy durumu ve görünümüne getirilmiştir. Ekonomik çarpıklık, gelir dağılımındaki vahşi adaletsizlik, zengin-fakir arasındaki derin uçurum halkın canına okumuştur. Mevcut siyasi irade; haksız, hukuksuz, ahlaksız ve insafsız kazançta kural ve sınır tanımamaktadır. Etrafımız her geçen gün kararmaktadır. Yurdumuzun sınırları terör örgütlerinin taciz, baskı ve tahakkümü altındadır. İşçi, memur, esnaf, köylü ve emeklilerden oluşan mağdurlar, kendi kaderine terk edilmiştir. Yıllardır işsizlik önlenememiş, yoksulluk azaltılamamış, gelir dağılımı adaletli hale getirilememiştir. Yolsuzluk ve yozlaşmalar bu dönemde inanılmaz seviyelere gelmiştir. Hepiniz yaşıyor ve görüyorsunuz ki, karşımızda; Yatırım ve üretimin artmadığı, işsizliğin çığ gibi büyüdüğü, yoksulluğun derinleştiği, yolsuzlukların genişlediği, milli ve manevi değerlerimizin istismar edildiği, aile bağlarımızın, toplumsal ahlaki değerlerimizin yerle bir edildiği, gerilim ve kutuplaşmanın yönetim tercihi olduğu, huzurumuzun kalmadığı, dirliğimizin zedelendiği, kardeşliğimizin yaralandığı elim ve vahim bir tablo vardır.


Artık yepyeni ve taptaze bir başlangıç yapılmalıdır. Fakirlik bir kader, işsizlik mutlak bir son değildir, olmamalıdır. Hakkaniyetten uzak bu ekonomik süreç, önce bu sürecin mağduru olan halkımız tarafından mutlaka değiştirilmelidir. Biliyorsunuz, her ekonomik kriz, peşi sıra demokratik sistemin tartışılmasını beraberinde getirmiştir. Bundan en fazla zararı elbette sizler çektiniz. Ekonomik kriz, siyasal çalkantı, dışa bağımlılık, birbirini izleyen ve iç içe geçmiş süreçler olarak ülkemizin talihsiz ve demokratik olmayan bir alışkanlığı haline gelmiştir. Hükümet ölümcül rüşvet hastalığına baştan ayağa yakalanmıştır. Vatandaşlarım yoksullaşırken, mevcut siyasi iradenin başları ve yandaşları yolsuzluklarla zenginleşmiş, bu alanda rekorlar kırmıştır. Haneden mensupları, evlatlar, dünürler, hısımlar, yakınlar, uşaklar, piyonlar hepsi birden yolsuzluk kanalına düşmüşler, kutulara, para sayma makinelerine, para kasalarına sarılmışlardır.



Nasırlı eller, yaşlı gözler, umutsuz yüzler, çaresiz vicdanlar kazanmalı, ekonomik ve toplumsal dengesizlikler onarılmalıdır. Bu gayeyle, BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BOR ilçemizin Şehremini olmaya taliptir. BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ yerel yönetime, herkesi kucaklamaya, bu aziz memleketi sorunlarından çekip çıkarmaya projeleriyle, uzman kadrosuyla, üretken ve modern yerel yönetim anlayış ve vizyonuyla hazır ve azimlidir. Biz kendimize güveniyoruz. Biz BOR’lu hemşehrilerimize inanıyoruz.


Önümüzdeki Mahalli İdareler Seçimleri’nde;
Kandırılmaya HAYIR, Aldatılmaya, Ayırımcılığa, Adam kayırmacılığa HAYIR, İşsizliğe HAYIR, Haksızlığa HAYIR, Yoksulluğa HAYIR, Yolsuzluğa HAYIR diyeceğiz.



DÜRÜST, İLKELİ, VAKARLI DURUŞA, HİZMETE EVET diyeceğiz.


Yetimin hakkını yiyenlerden, devlet malını yağmalayanlardan, yetkilerini kötüye kullananlardan, vazifesini ihmal edenlerden hesap sormalısın. Bunun cevabı sandıkta vuku bulacaktır.



Bu böyle gitmez... Bu böyle gitmeyecek. BOR halkı bu oyunu bozacak. BOR halkı bu kuşatmayı yaracak.


BOR'u hortumculara teslim etmeyecek. BOR halkı son ümidine güveniyor. BOR halkı Büyük Birlik Partisi'ne güveniyor. Halkımızın desteğinin yüzde kırklara kadar yükselttiği müşahede edilmektedir. Var olan kaynakların adil bir şekilde, israf edilemeden öncelikli ihtiyaçların karşılanması için kullanılması hususu temel görevim olacaktır.


Bu eller kire bulaşmadı, Bu eller ihanete ortak olmadı, Bu eller tertemiz bir mazinin hatıralarıyla dolu..


BU SEÇİM OYUNUZ ZİYAN OLMASIN ! ALTERNATİF VAR, ŞİMDİ BÜYÜK BİRLİK VAR.. 
Bir Farkınız Olsun, Bu Sefer BÜYÜK BİRLİK olsun, ALLAH(c.c.) YÂR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.


30 Mart seçimleri ülkemize, vatanımıza, ilçemize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah(c.c.)'tan niyaz ederim.



- Samed Yüksel

Büyük Birlik Partisi (BBP)

BOR Belediye Başkan Adayı



Editör: TE Bilişim