Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü iken, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atanan Şahin Mercan, Niğde Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıkladı.

Ak Parti İl Binasında aday adaylığı için yaptığı başvuru sırasında konuşan Mercan: “ Belediyecilik sadece binalar, yollar, tesisler inşa etmek değil, toplumu insanca yaşatma sanatıdır” dedi.

14 Ağustos 2001 tarihinin Türk Siyasetinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Mercan: “Ak Parti kurulduğu bu tarihten itibaren milletimizin her geçen gün artan teveccühü ile 2002 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde iktidarını devam ettirerek dünya siyaset tarihinde hiçbir iktidara nasip olmayan bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı, Ak Parti’nin yerleşik ceberut zihniyeti yıkması, yerine hizmetkârlık zihniyetini ikâme etmesine bağlıdır.

Meşruiyetini milletin kendisinden, kuvvetini ise millete hizmet sevdasından alan Ak Parti; muhafazakâr-demokrat kimliğiyle sistemi normalleştirmiş, gerilimleri izale etmiş, gerçekçi ve omurgalı bir siyasetle hizmete odaklanmıştır. Ak Parti, milletimizin hizmetkârı olma anlayışıyla ayaktadır, istikrarlıdır, güçlüdür. Gerçekleştirilen demokratik devrimlerin temelinde bu değişim bulunmaktadır. Asıl mesele budur. Bu anlayışa sahip olmadan, bu zihniyeti taşımadan Ak Partiyi temsil etmek mümkün değildir” dedi.



Artık siyaset dilinde ‘Ak Belediyecilik’ diye ifade edilen bir tabir olduğunu ifade eden Mercan: “ Ak Belediyecilik, Hizmet Siyaseti demektir. Ben ve ekibim, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Konya gibi şehirlerde uygulanan bu hizmet siyasetini Niğde’de hakkıyla gerçekleştirmek için kollarımızı sıvadık. AK Parti’nin Yerel Yönetim anlayışıyla Niğde’mizi iktidarla uyum içerisinde kendini geliştiren, daha güzel bir şehir, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Şahin mercan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Ben Niğdeliyim. Niğde’yi biliyorum. Niğde’nin alt yapı ve üst yapı sorunlarını, avantaj ve dezavantajlarını, imkan ve ihtiyaçlarını biliyorum. Belediyeciliğin ne olduğunu, ne olmadığını biliyorum. Belediyecilik bir şehrin istikbali demektir. Şehrin geleceği, o şehri idare edenlerin vizyon, misyon ve ufkuyla şekil alacaktır. Bir şehir ve bir medeniyet tasavvuru olmayanların yaşanabilir bir şehir kurmaları imkansızdır.Belediyecilik sadece binalar, yollar, tesisler inşa etmek değil, toplumu insanca yaşatma sanatıdır. Tarih, kültür, ziraat, sanayi ve şehircilik bakımından her yönüyle kendisine yetebilen bir şehir kurma amacındayız. Kısa vadeli, popülist, günü kurtaran bir anlayışa pirim vermeyeceğiz. Uzun soluklu, istikrarlı, bu topraklara ait bir ruh ve kimlik taşıyan, gelenekleri olan bir şehir inşa edeceğiz. Ak Parti Belediyeciliğine kadar geçen sürede şehirlerimiz Rahmetli Turgut Cansever Hoca’nın tabiriyle “aydın geçinip de Paris’i şehir zannedenler” tarafından yönetildiği için büyük fikirlerin ve büyük şahsiyetlerin yetişeceği medeniyet havzaları olmaktan çok uzak, ucube yapılaşmalar halindedir. Nasip olur da milletimizin ve partimizin teveccühü neticesinde görev tevdi edilecek olursa tarihte İstanbul’u Konya’yı, Bursa’yı, Buhara’yı, Taşkent’i, Şam’ı, Halep’i, Semerkant’ı, Kurtuba’yı inşa etmiş olan milletimizle birlikte fikrin ve medeniyetin cisimleşmiş hali olan bir şehri, yeni Niğde’yi el birliğiyle inşa edeceğimize inanıyorum.



Siyaset, bir bayrak yarışıdır. Bu göreve talip olduk. Talip olan çok değerli arkadaşlarımız var. Hepsine can-ı gönülden başarılar diliyorum. Bu güne kadar bürokrasinin değişik kademelerinde hizmet ettik. Bu gün yerel siyasette yapabileceğimiz hizmetler olduğunu düşünerek bu yola çıktık. Her şey nasip meselesidir. Görev bize tevdî edilirse Niğde’ye en iyi şekilde hizmet için gayret ederiz. Görev bize değil başka bir arkadaşımıza verilirse onunla birlikte yine çalışmaya devam ederiz. Son nefesimize kadar “boğazımızdan geçen her lokmanın hakkını bu topraklara ödemek için” çalışırız. Ben değil, biz vardır lügatimizde. Biz bir idealin çocuklarıyız. İstikametimiz, yolumuz bellidir. Biz Ak Partiyle kendisine gelen ve şahlanan necip milletimizin büyük yürüyüşünde yer alan bir yolcuyuz. Onurla yürüyor ve koşturuyoruz. Koşumuz, asla bitmez bizim”



Mercan açıklamasını Şair Sezai Karakoç’un şu şiiriyle bitirdi: “

İki tane elimiz var deriz;
Bin tane elimiz olsaydı
Bini birbirinin aynı olurdu deriz.
999 elimiz kağıt gibi yansın,
Bir elimiz güneş gibi dursun..

Biz, koşu bittikten sonra da koşan atlarız”

konuşmanın ardından Mercan, Aday adaylığı başvurusunu Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir'e teslim etti.



Şahin MERCAN

(ÖZGEÇMİŞ)

 

         20.02.1969 Niğde doğumluyum. İlkokulun ardından Orta ve Lise Tahsilimi Niğde İmam Hatip Lisesi'nden mezun olarak tamamladım. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdim. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2007-2008 yılları arasında Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevini yürüttüm. 2008-2009 yılları arasında Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü olarak çalıştım. 2009-20013 yılları arasında Niğde Sosyal Hizmetler (Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görev yaptım. Mayıs 2013'ten itibaren Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görev yaptım.        

         Güreş Milli Takımında 6 kez Milli Mayoyu giyen Milli bir güreşçiyim. Milli Mayo ile Balkan 3.sü oldum. Ayrıca bir çok kez Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye 2.liği ve 3.lüğü sevincini yaşadım.        

         Ak Parti Siyaset Akademisini üstün başarıyla tamamladım.


Editör: TE Bilişim