Niğde İl Sağlık Müdürlüğünce personelini bilinçlendirmek ve bilgilerini taze tutmak amacı ile  yangın tatbikatı yapıldı. Çevredeki vatandaşlar ve öğrenciler tatbikatı ilgi ile izledi.
 
Geçtiğimiz gün Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ekiplerince gerçeği aratmayan tatbikat yapıldı. Tatbikat öncesi, yangın ekipleri personeli ile hastane ve bağlı kurumlarda  belirlenen yangın riski yüksek yerlerde çalışan personele, Sivil Savunma Uzmanı Fatma Etkar tarafından, Yangına karşı önleme konuları ile ilgili olarak yangın öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler, yangın çeşitleri ile yangın söndürme alet ve edevatlarının nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda İtfaiye nasıl ulaşılacağı ile ilgili eğitim verildi.
 
Eğitimin arkasından eğitim katılan personel ile birlikte Şehir İtfaiyesi, UMKE görevlileri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerinin katılımı ile İl Sağlık Müdürlüğü  bahçesinde olası yangın anında bina tahliyesi ve hasta kurtarma ve yangın söndürme tüplerinin kullanımı gösterildi.
 
Tatbikatı  Hazımtepeyran ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin okul çıkış saatlerine denk gelmesi nedeniyle büyük bir ilgi ile yapılan tatbikatı izledi.  
 
Editör: TE Bilişim