Bir dizi incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Bor ilçe girişinde, Niğde protokolü ve partililer tarafından karşılandı.
 
Bakan Akdağ “Elmayı bize yediren Allah ayvayı da kime yedireceğini iyi bilir”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Niğde'de ilk olarak Vali Alim Barut'u makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında brifing aldı.


Niğde Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hükümet olarak vatandaşa hizmet etmekten mutluluk duyduklarını belirten Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Fani dünyada en büyük mutluluğumuz bu hizmetlerin karşısında milletimizin duasının bizimle olmasıdır. 2023 hedefimizde çok daha zengin bir Türkiye var. Bu zenginlikleri paylaşalım. Bu zenginlikler huzur
içinde yaşamamıza vesile olsun. 8 yıllık iktidar dönemimiz Türk milletinin bunu başarabileceğini ortaya koydu. Bizden önceki dönemler krizlerle problemlerle boğuşuyordu, sadece ekonomik açıdan değil sosyal hizmetler açısından da sıkıntı vardı. Şimdi durumumuzda inanılmaz değişiklikler oldu. "


Halkın iradesinin üstüne kimsenin irade koyamayacağını da belirten Akdağ, şunları söyledi:
 

"Bu ülke, cuntacılığın artık halkın iradesinin üstüne geçemeyeceği bir duruma geldi. Türkiye'de halkın iradesinin üstüne hiçbir irade kabul etmiyorum. Halkın iradesinin üstüne irade koymaya çalışanlarla da sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. 2023'de daha ileri bir demokrasi, daha özgür bir Türkiye hedefliyoruz. Bizim gençliğimiz çok sıkıntılı geçti. Bize nasıl giyineceğimizi, nasıl yaşayacağımızı tarif ettiler. Artık buna kimsenin hakkı yok. 1960'da, 1980'de ihtilaller yapıldı. Muhtıralar verildi. Ta ki AK Parti hükümeti gelinceye kadar. Bu hükümet döneminde de böyle teşebbüsler oldu ama halkın iradesini ne cuntacılara ne de çetecilere bırakmayacağız. 2023'de çok daha güzel bir ülke olacağız. "
 

Sağlıkta Dönüşüm


Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık alanında çok şeyin değişip geliştiğini anlatan Bakan Recep Akdağ, şöyle dedi:
 

"Sağlıkta dönüşüm programının içinde ambulans hizmetlerinin kuvvetlendirilmesi var, hava ambulansı ile 9 bin hastayı hastanelere yetiştirmişiz. Anında ameliyat olması gereken insanlara müdahale edilmiş. Aile hekimliği artık bugün hepimizin tercih ettiği bir sistem haline gelmiş. Hastaneleri aynı çatı altında topladık. Hastanelerin eski hali perişandı. Anamuhalefet partisi buna karşı çıktı. Meclisteki partiler de hastanelerin birleştirilmesine karşı çıktı. Birleştirilmesine, Tam Gün Yasası'na karşı çıkanlara sesleniyorum, iktidara gelmeleri mümkün görünmüyor ama rüyalarında iktidar olduklarını görsünler ve hastanelerin birleştirilmesine karşı çıktıklarını söylesinler. İktidara geldiklerinde muayenehanelerin açılmasını sağlayacaklarını söylesinler. (Bizi iktidara getirin, oy verin, kanunu değiştirip geriye döneceğiz) desinler. Delikanlılık bunu gerektirmez mi madem yaptınız devam etmelisiniz. "


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Niğde Belediyesi'ne geçerek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ, Belediye çalışmaları hakkından Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan bilgi aldı.
 
Belediye hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Faruk Akdoğan; “Belediye olarak geçmiş günlere baktığımızda bayağı yol kat ettik. Borçlarımızı ödüyoruz, yapılandırmalarımızı yaptık. Hükümetimizin verdiği desteklerden dolayı işlerimiz yolunda. Dolayısıyla teşekkür ediyoruz. İlimize sağlık alanında yapılan hizmetlerin yanı sıra hastanenin yapılması konusunda ve Türkiye’de yapılan sağlık alanında ki çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
 “Elmayı bize yediren Allah ayvayı da kime yedireceğini iyi bilir”
 
 
Her gelişinde tertemiz bir Niğde ile karşılaştığını belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ; “Değerli başkanımıza gerçekten bende çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tertemiz pırıl pırıl bir Niğde görüyorum her gelişimde güzel belediyecilik örneklerinden biri veriliyor Niğde’de. Şu kadarını söylemem lazım yani emekliliğimde nerde kalırım diye düşündüğümde listeye koyduğum illerden biri de gerçekten Niğde. Çünkü büyük şehirler yaşanması zor şehirler. Gürültüsü, patırtısı, trafiği fazla şehirler. Oysa burada doya doya komşuluklarda yaşamak mümkün olur. Huzur içinde kafayı dinlemek de mümkün olur. Taze elmayı da dalından alıp yemek de mümkün olur. Buradan bütün Türkiye’ye bütün samimi düşüncelerimle bir tavsiyem olacak; sağlıklı beslenmek için mutlaka ara öğünlerinizde elma yiyin. Elma mükemmel bir gıda. Hem kalorisi çok yüksek değil yani şişmanlama riski elmayla yok. Hem lifli bir besin bağırsaklarımız açısından da vücudumuzun sindirim sistemi açısından da çok güzel bir besin. Bir çok vitamin içeriyor ve kabuğuyla da yenmesini tavsiye ederim” dedi.
 
Bir basın mensubunun “Sayın bakanım elmayı siz yediniz ayvayı kim yiyecek?” şeklinde ki sorusuna Bakan Akdağ; “12 Haziran’da elmayı bize yediren Allah ayvayı da kime yedireceğini iyi bilir. Hele milletin mukaddesatına miting meydanlarında dil uzatanlar ayvanın daniskasını 12 Haziran’da yiyecekler” şeklinde cevap verdi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, Bakan Akdağ’a ziyareti anısına plaket ve dokuma Türk Bayrağı hediye etti. Başkan Akdoğan’a teşekkür eden Bakan Akdağ; “Allahütealâ bu şanlı bayrağımızdan bizi ayırmasın. Bağımsızlığımızın sembolü milletimizin birliğinin sembolü olan bayrağımız. Allah her zaman onu en yükseklerde tutsun” diye dua etti.
 
 GALERİYE FOTOĞRAF DAHA SONRA   EKLENECEK....



Editör: TE Bilişim