CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, yoğun hafta sonu mesaisinde Ürgüp İlçe kongresi dönüşü Yeşilgölcük kasabasına uğrayarak vatandaşların sorunlarını dinleyerek, hükümetin bu bölgeye duyarsızlığından yakınarak bölge milletvekillerini bir arada hareket etmeye çağırdı.!

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK – TYN HABER

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM’de gösterdiği yoğun eforu Niğde’de göstermeye devam ediyor.

Partisinin Ürgüp İlçe Kongresi Divan Başkanlığı’ndan sonra, memleketi Niğde’ye hareket eden CHP’li Doğan Şafak, Yeşilgölcük Kasabasına uğrayarak vatandaşlarla dertleşti.

CHP’li Şafak burada yaptığı kısa konuşmada hükümeti eleştirerek, hükümetin bu bölgeye ilgisizliğinden yakındı.

CHP’li Şafak konuşmasında; “Gölcük, Türkiye’nin en önemli patates üreticisi olan yerleşim birimlerinden birisi olmasına rağmen, hükümetin bu bölgeye aynı ciddiyetle yaklaştığını düşünmüyorum. Elektrik borçları, don felaketi ve ambarda kalan ürünler, bu bölgenin ekonomik hayatına büyük sekte vurmaktadır. Konuyu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca parti grup konuşmalarında dile getirmesine rağmen, hükümet sessiz kalmayı tercih etmiştir. Yetmedi Genel Başkanımız, ana muhalefet partisine düşen büyük bir sorumlulukla buraya gelerek, burada geçtiğimiz ay çiftçi mitingi yaparak yine Türkiye gündemine düşürdü. Ama ne acı ki sevgili Gölcüklü hemşerilerim hükümetimiz burada duyarsız kaldı, kalmayada devam ediyor!” dedi.

Şafak’tan 8 AKP’li Vekile Ortak Akıl Çağrısı!

CHP’li Doğan Şafak bölgenin en öenmli geçim kaynağının patates olduğunu ifade ederek, Nevşehir Milletvekilleri Sayın Ahmet Erdal Feralan, Sayın Ebubekir Gizligider, Sayın Murat Göktürk’e, Aksaray Milletvekilleri Sayın Ruhi  Açıkgöz, Sayın Ali Rıza Alaboyun, Sayın İlknur İnceöz hanımefendiye ve Niğde Milletvekilleri Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu, Sayın Ömer Selvi’ye buradan sesleniyorum. Birlik olalım bölgenin sorunlarını ortak akıl çerçevesinde çözelim. Gerekiyorsa bakanları bu bölgeye getirelim çözüm önerilerimizi anlatalım. Bizim bu topraklarda hizmet etmek dışında başka asli görevimiz yoktur. Bu hizmeti birlikte yapalım. Ben bulunduğum her platformda, bulunduğum her mecliste dile getiriyorum. Çözüm ise sizlerde yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nde. Eğer bölge milletvekilleri birlikte hareket etmezse bu bölgenin hiçbir sorunu çözülmez!” dedi.

Vatandaşın AKP Milletvekillerini göremediklerini ifade etmesi üzerine CHP’li Şafak, 12 Haziran Seçimlerinde verilen sözleri hatırlatarak bunun hesabının sorulması gerektiğini vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim