Önceki gün Niğdeli Er Serkan Duman’ın Hakkari’de şehit olması üzerine CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak taziye mesajı yayınlayarak teröre karşı birlik çağrısı yaptı.
Yazılı açıklamasında CHP’li Şafak; “Zor bir süreci yaşıyoruz, sorunlu bir süreci yaşıyoruz. Bu süreçte hepimize görevler düşüyor. Sokaktaki sade yurttaştan tepedeki Cumhurbaşkanı’na kadar. Sorumluluğumuzun bilincinde konuşacağız, sorumluluğumuzun bilincinde olayları tartacağız, sorumluluğumuzun bilincinde eleştireceğiz.
Sorumlulukla hareket ettiğimiz zaman halkın sağduyusu, kimlerin doğruyu söyleyip söylemediği konusunda olgunlaşacaktır ve yerini bulacaktır diye düşünüyorum.
Ama sonra bir haber geldi hemşerimiz yurtseverimiz, aslan çocuğumuz yaşamını yitirdi.
Terör nereden ve kimden gelirse gelsin hiç kimsenin ama hiç kimsenin yüreğinde insan sevgisi taşıyan hiç kimsenin kabul edeceği bir şey değil.

Biz o çocuklarımızı güle oynaya, davulla zurnayla askere gönderdik. Onlar teröre kurban olsunlar diye göndermedik. Ama bu ülkeyi savunmak, bu ülkenin çıkarlarını savunmak, bu ülke için gerekirse hepimiz ama hepimiz şehit olmaya hazırız.

Biz ülkemizi seviyoruz. Kimliği, inancı ne olursa olsun her yurttaşımızı bağrımıza basıyoruz. Biz birlikten yanayız, beraber olmaktan yanayız. Umuttan yanayız. Çocuklarımızın daha parlak, daha güzel bir gelecek sahibi olmalarından yanayız.

Terörle bir sorun çözülmez, terörle bir yere varılmaz.
Acılarımız depreşti. Şehidimizin ailesine, yakınlarına, akrabalarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onların acıları bizimde acılarımız. Kuşkusuz ateş düştüğü yeri yakar bunu biliyoruz. Ama sonuçta biz bu ülkede, bu güzel coğrafyada aynı havayı teneffüs ediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olmak zorundayız. Tasada ve kıvançta beraber olursak bir ulus olduğumuzu göstermiş olacağız. O nedenle onların acıları bizimde acılarımız. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Onlar Türkiye’nin onurudurlar.

Türkiye’nin en temel sorunu terör. Tek satır bile yok, tek satır. Nasıl terörle mücadele edeceksiniz? Eğer Türkiye’nin en köklü sorunu yüzeysel geçilme ihtiyacı dahi duyulmamışsa siz bu sorunla nasıl mücadele edeceksiniz? Terörle mücadele kararlılık, sabır ve bilgi ister ama terörle mücadele moralde ister. Moral değerler önemlidir. Karşıdaki kişi eline silah almış. Sizin de eline silah verdiğiniz kişinin moralini altüst etmişsiniz. Mücadele edecek moral bırakmamışsınız. Herkes tutuklu, herkes hapiste. Bu moralle terörle mücadele edilmez. Terörle mücadelenin özü silah değildir. Çözümü de silah değildir. Ama moral değerler bu sürecin en önemli kilit halkalarından birisidir. Siz güvenlik güçlerinde moral bırakmadınız. Moral değerler sadece bizim ülkemiz için mi geçerli? Güvenlik güçlerinin olduğu her ülkede moral değerlere önem verilir. Bunun kitabı var. Bilimsel araştırmalar var. Her şeyi ayaklar altına aldık, her şeyi allak bullak yaptık. 12 Eylül’e karşıyız dedik, 12 Eylül’ün kurduğu mahkemelerden yararlandık. Artık bunlar bu alanla normal terörle mücadele ya da darbeyle mücadele falan olmaktan çıktı. İktidara muhalefet edenlerin toplandığı yer haline geldi. Bunlar doğru değil. Bunlarla bizim mücadele etmemiz gerekiyor.

Terörle mücadelede kuşkusuz en önemli olaylardan biriside kamuoyu desteğidir. İktidar terörle mücadele ettiği zaman bilgisiyle, birikimiyle, kararlılığıyla, moral değerleriyle kamuoyundan da destek isteyecektir. Kamuoyu desteği alınıyor mu? Hayır. Hükümet programında tek satır bile bir şey yoksa kamuoyu nasıl destek verecek size? Desteğe hazır bir kamuoyu var. Bu coğrafyada yaşayan herkes terörün bitmesini istiyor. Nerede olursa olsun. Ama siz terörü sonlandırmak gibi bir niyetinizi ortaya koymuyorsunuz. İradenizi ortaya koymuyorsunuz. Çözümünüzü ortaya koymuyorsunuz. Kamuoyu desteği hazır, siyasi irade yok” dedi.

Yeniden şehidimizin ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine baş sağlığı dileyen Doğan Şafak, şehitlere tanrıdan rahmet dileyerek, terör sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Terör örgütü PKK’yı sert bir üslupla kınayarak terörle mücadelenin ara vermeden süreceğini ifade etti.



Editör: TE Bilişim