Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak önceki gün açıkladığı mega projelerinin detaylarını açıklamaya devam ederek Öğrenci Evleri Projesi ile öğrencilerin rahat bir nefes alacağını müjdeledi.
 
CHP seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. CHP’li Doğan Şafak önceki gün açıkladığı 10 Dev Projenin detaylarını açıklamaya devam etti.
 
 Projelerin ilki olan Öğrenci Evleri Projesini açıkladı.
 
Şafak açıklamasında Niğde’nin öğrenci kenti olması için öncelikli olarak barınma sorunun giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, CHP iktidarlığında Niğde’nin kalkınma da öncelikli 25 il arasında bulunduğunu ifade etti. Şafak; “Niğde’de yaklaşık 4300 öğrenicinin yurt sorunu vardır. Öğrenci sayısı arttıkça yurt sorunu daha da büyümektedir. Öğrencilerin yurt yerine, öğrenci evlerinde kalması gençlerimizi hem sosyal, hem kültürel etkileşim yönünden Niğde halkı ile bütünleşmelerini sağlayacaktır. Ayrıca özgür yaşam biçimi gençleri daha da mutlu edecek ve gelecek ilgili kendi kaderlerini kendileri tayine edecektir. Bu sayede inşaat sektöründe istihdam artacak ve işsizliğin çözümünü katkı sağlanacaktır. Devlet desteği ile yapılacak 350 adet, 4’er kişilik ÖĞRENCİ EVLERİ PROJESİ ile öğrencilerimiz rahat bir nefes alacaktır” diyerek, Bu Öğrenci evlerinin Bor, Ulukışla, Çiftlik ve Merkez’de yapılacağını vurguladı.
 
Edikli ve Orhanlı’da Görkemli Karşılama
 
CHP’li Doğan Şafak önceki gün Edikli Kasabası’na giderek, bu bölgenin tarımsal sorunlarını masaya yatırarak dev projelerinin arasında olan Patates Entegre Tesisi’ni aktardı.
 
Şafak, CHP Lideri’nin elektrik borçlarının sileceğini ifade ederek, borçlar silindikten sonra çiftçinin üretiminin desteklenmesi için patates entegre tesisi kurularak ürünün değer kaybını önleyecekleri gibi, yerli tohum patates üretimi için çalışmalar yürüteceklerini ve Niğde patatesinin dünya markası haline geleceğini aktardı.
 

Editör: TE Bilişim