TBMM Meclisinin tatile girmesi ile birlikte Milletvekilleri de Niğde’deki vatandaşlarla bir araya gelmeye başladı.


Niğde CHP Milletvekili Doğan Şafak geçtiğimiz gün Kemerhisar Beldesi’nde esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından CHP Kemerhisar Belde teşkilatında partililerle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

NİĞDENİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDIK

Niğde’de yoğun bir çalışma temposu yürüttüklerini belirten CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Niğde’nin sorunları ile ilgili muhalefet olarak ilgilenmediğimiz konu hemen hemen kalmadı. Meclise 175 önerge ve sayısız kanun teklifi verdik. Dört önemli konu ile ilgili kanun teklifi, bunun dışında araştırma önergeleri verdik, Mecliste konuşmalar yaparak Niğde’nin sorunları olan tarım, ticaret, sanayi ile ilgili sorunlarını hep gündemde tuttuk. Bu konularla ilgili bazı konularda hükümet adım attı çoğunda da atmadı. Mesela havaalanı, hızlı tren, organik tarımla ilgili projelerden, Niğde’nin işsizliği ile ilgili verdiğimiz projeler, Çamardı Aladağlar Doğal Göl Projesi,  Bolkar Dağları ile ilgili verdiğimiz kayak projesi ile 2 bin 500 kişiye iş ve istihdamı yaratacak kış olimpiyatlarının olabileceği proje ile ilgili hiç bir adım atılmadı. Bazı konularda sigorta ve KOSGEB gibi küçük çaplı konularda bir takım adımlar atıldı atmadı desek doğru olmaz. Elimizden gelen her konuyu Meclis gündemine taşıdık ama her şey dönüp dolaşıp parmak hesabına geliyor. Kabul edenler etmeyenler kabul edilmiştir diyorlar. AKP Milletvekilleri genel başkanlarından gelen kanunları ve talimatları sadece uygulamakla görevliler.  Bazen de şaşıyorlar eğer muhalefet el kaldırmamışsa şaşırıyorlar ve el kaldırıyorlar. Bazen kendi istemedikleri önergeleri kabul ediyorlar bazen de istedikleri önergeyi reddediyorlar. Şunu belirtmek istiyorum Türkiye’nin parlamentosunda bir şeyler iyi gitmiyor” diye konuştu.

 

AKP HER KESİMİ MARJİNAL GÖRÜYOR

Türkiye genelindeki yaşanan olaylara da değinen Şafak; “Başta gezi parkı olaylarına değinmek istiyorum. Bu olay iç dinamikleri harekete geçirdi. Toplumun tüm sorunlarının üst üste biriktiğini ve bunun bir basınç etkisi ile patlama noktasına geldiğini belirttik.  Mesela Devlet Demir Yolları (DDY) özelleştirilecek. Ben bu komisyondayım. Bu konuyla ilgili birçok kitap okudum Hindistan’dan, Singapur’a, İngiltere’ye kadar neler yapılmış bunları araştırdım. AKP’nin hazırladığı kırk maddeye alternatif maddeler hazırladım. AKP Milletvekilleri bir kelime okumadan kabul edenler etmeyenler kabul edilmiştir denildi ve madde geçti. Milleti dinleyin diyoruz bakın 40 bin kişi çalışıyor sendika temsilcilerini dinleyin? Onlar marjinal, PTT satılıyor 35 bin kişi mağdur onları dinleyin? Onlar marjinal CHP kışkırttı. 135 bin kişinin tarımsal sulamada borcu var! Canım muhalefet kışkırtıyor. 270 bin atanamayan öğretmen var, Mimar Mühendisler Odası rahatsız şu konularda! Onlarda marjinal. Tabipler Odası sizin çıkarttığınız yasadan mustarip uygun değil toplumun çıkarlarına, onlarda zaten aşırı solcu, solcu falan derken insanlar medya da kendilerine yer bulamayınca ve sesleri de kısınca bu da toplumda basınç etkisi yaratarak birden patladı. Şimdi sorunu başka yerde arıyor. Dış güçler, faiz lobisi gibi… Bu hükümet kendi yarattığı faiz lobisi ile kendi anlaştı. Türkiye’de Ekim, Kasım ve Aralık aylarının ekonomik anlamda çok sıkıntılı geçeceğini düşünüyorum. Umarım Türkiye bu durumu hasarsız atlatır” dedi.

 

KEMERHİSAR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

 

Yerel seçimlere doğru gidildiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak “Bor ilçesi Kemerhisar Kasabasında çok güzel bir birliktelik sağlandı, çok güzel bir dinamizm var seçimin sadece tarihini bekliyoruz. Seçimde Kemerhisar Belediyesini çalışmalarımızı biraz daha arttırarak kesin kazanacağız. Kemerhisar da bilindiği gibi bir ön seçim yaptık ve bu seçimle Türkiye ye örnek olacak davranışlarından dolayı Kemerhisar da olumlu bir hava esti. Sosyal Demokrat Dergisi’nde bu halk oylaması ve adayların demokratik kültürün özüne uygun davranışları Türkiye ye bir ışık oldu. Niğde merkezde de birçok adayımız var orada da bir ön seçim düşünüyoruz. Geçen seçimde CHP 19 belde de aday çıkaramamış. Biz bu seçimleri sıfıra düşürmeyi hedefliyoruz.  Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Toplumun her kesimi ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Bu seçimde herkese görev düşüyor. Hepimiz sorumluluğu almak zorundayız” diyerek CHP’lileri göreve davet etti.





Editör: TE Bilişim