CHP’li Doğan Şafak projeleri açıklamaya devam ediyor. Şafak 10 dev projesi arasında Bolkar Dağları’nda Ortadoğu’nun en büyük kayak merkezi ve Aladağlar’da doğal Baraj göl ve ağaçlandırma projelerini açıklayarak Niğde Kış Turizminin Başkenti Olacak dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak projelerini açıklamaya devam ediyor. CHP’li Şafak önceki gün Niğde Merkez’de esnafları ziyaret ederek seçmenlerden oy istedi.
 
AKP İktidarını halka şikayet eden CHP’li Şafak, son günlerde yaşanan bakan trafiğinin beyhude olduğunu bugüne kadar kimsenin uğramadığı Niğde’ye AKP’nin hizmet getirme şansının kalmadığını ifade ederek CHP İktidarlığında uygulanacak projelerini açıklamaya devam etti. CHP’li Şafak; “Bolkar ve Aladağlar, Niğde için büyük bir değerdir. Bunların turizme kazandırılması gerekir. Bizler alanında uzman arkadaşlarla birlikte hazırladığımız 10 dev proje içinden iki tanesi bu iki dağ için hazırlanmıştır. Ulukışla ve Çamardı ilçelerimizin kalkınmasını sağlayacak olan bu iki proje ile Niğde sadece Türkiye markası değil, bir dünya markası olacak. Öncelikli projemiz Bolkar Dağları’nda Ortadoğu’nun en büyük kayak pisti projesi. Bu proje aslında Niğde’de kış olimpiyatları için zemin olacak. Orta Toroslarda önemli doğal güzelliliğimiz olan, Bolkar Dağları 3200 metre üzerinde ki 6 farklı zirvesiyle tam bir doğa cennetidir. Dünyanın en uzun kayak pistleri ve tur kayağı pistleri mevcuttur. Bolkarlar adında anlaşılacağı gibi karı en uzun barındıran dağımızdır. Kuzey yamacında, Darboğaz, Porsuk, Maden ve Gümüş köylerimizi kapsayacak teleferik yatırımını gerçekleştireceğiz. Bolkar’ları Ortadoğu’nun en çekici kayak merkezi haline getireceğiz. Yaklaşık 1500–2000 kişiye iş imkânı sağlayacağız.” Dedi.
 
Aladağlar ve Çamardı bölgesi için hazırlanmış projeleri olduğunu ifade eden CHP’li Şafak, bu bölge insanın istihdam değeri yüksek turizme yönelmesi için çabalayacağını ifade ederek projesini açıkladı. Şafak; Aladağlar Doğal Baraj Göl ve Ağaçlandırma Projesi ileToros Dağlarının 3700 metre üzerinde Yedigöllerin dipsiz gölleri ve eşsiz zirveleri bulunan doğa harikası dağlarımızdan olan Aladağlar’ın batı yüzünü orman haline getireceğiz. Ecemiş Suyunu Doğal Baraj Göl Projesi ile Orman, dağ ve gölün bir arada olduğu turistlik alana çevireceğiz. Göl kenarında ki piknik alanları, doğal parklar, restoranlar ve eğlence merkezleri ile Aladağlar, hem doğası, hem turizmi itibariyle, küçük İsviçre olacak. Turizm gelirleri 300 kat artacak ve 1200 kişiye iş imkanı yaratılmış olacaktır.” Diyerek projesinin detaylarını açıkladı.


Editör: TE Bilişim