CHP’li Doğan Şafak, seçim çalışmalarına devam ederek 10 dev projenin detaylarını açıklamaya devam ediyor. Kolektif Hayvancılık ve Organik Gübre fabrikası projelerinin detaylarını açıklayan Şafak, çiftçiler raht bir nefes alacak dedi.
 
12 Haziran Seçimlerine doğru Cumhuriyet Halk Partisi ara vermeden seçmenle buluşmaya, projelerini açıklamaya devam ediyor. CHP’li Şafak dün Niğde Merkez’de ve Edikli’de halka seslenerek hayvancılıkta Niğde’nin örnek il olacağını ifade etti. Şafak 10 dev projesi arasında olan Organik Gübre Fabrikası konusunda detayları açıklayarak “Altunhisar Bölgesi’ne organik gübre fabrikası yaptıracağız.
 
Karakapı, Hasandağı Ulukışla ve Çömlekçi Beldelerimize çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için liseler yaptıracağız. Alt yapı ve kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşılabilmesi için kapanan sağlık ocaklarını tekrar faaliyete geçireceğiz.” Dedi. Bu proje ile Altunhisar Bölgesi’nde göçün önleneceğini ve modern tarım ve hayvancılığın gelişeceğini vurgulayan Şafak, diğer projesi olan kolektif çiftlikler konusunda detay vererek “Tüm ilçelerimizde kolektif hayvancılık projelerini hayata geçireceğiz. Hayvancılığın yoğun olduğu 3 ilçemizde yem fabrikaları kuracağız. Yem fiyatlarını aşağıya çekeceğiz. Hayvancılık kredilerini kefilsiz ve ipoteksiz olarak çiftçilerimize sağlayacağız” dedi.
 
Bu projelerle sadece Niğde’nin rahat bir nefes almayacağını tüm Türkiye’de canlı hayvan satışlarının önemli bir merkezinin Niğde olacağı vurgulayarak artık, Arjantin’den, Uruguay’dan, Yeni Zelanda’dan hayvan ithalatının önüne geçileceğini vurguladı.
 
Kent- Köylü nüfusu açısından Niğde’nin köylerinde nüfusun fazla olmasından dolayı tarımın yanında hayvancılık açısından da kalkınması gerektiği  belirten  Şafak, bu projelerin CHP iktidarlığı döneminde mutlaka gerçekleşeceğini vurguladı. CHP İktidarlığında Kemal Kılıçdaroğlu açısından Anadolu’da kalkınmada öncelikli 25 il arasında bulunan Niğde, 10 dev proje ile bölgenin parlayan yıldızı olacak!



Editör: TE Bilişim