Kapanan Belediyeler ile ilgili referandum yapıldı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak referandum ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

“ Şafak ;  14 Ekim Pazar günü Pazar günü  Ulukışla  Darboğaz ,Bor Kızılca ve Çiftlik- Kitreli  beldelerimizde referandum yaptık . Halkımızın  ilgisi ve tepkisi çok yoğun oldu.

 

3 Beldemizde toplam 2883 seçmen oy kullanarak fiilen referanduma iştirak etmiştir. Bizde bu üç beldemizi ziyaret ettik sandıklarda vatandaşlarımızla buluştuk diyen Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK sonuçlar aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir” dedi.

 

Referandum sonuçları şöyle oluştu :

 

 

Darboğaz Beldesi :  

Katılım: 1049

Beldem Kapatılmasın : 999

Beldem kapatılsın : 37

Boş :13

 

Kitreli Beldesi :

Katılım: 1160

Beldem Kapatılmasın :1156

Beldem kapatılsın : 0

Boş :4

 

Kızılca  Beldesi :

Katılım: 677

Beldem Kapatılmasın :670

Beldem kapatılsın : 1

Boş :6

 

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “ Bilindiği üzere yeni çıkan Büyük şehir yasası gereği Niğde ilimizde nüfusu 2000 ‘nin altına düşen toplam 23 belde kapatılacaktır.  Önümüzdeki  Pazar günü diğer 19 Beldemizde 30.000 bin seçmenle birlikte referandum yaparak  gereken tepkiyi ortaya koyacağız. Umarım bir elinde ayna bir elinde cımbız olan siyasal iktidar hatalarını görerek  beldelerimizin kazanılmış haklarını gasp etmez diyen Milletvekili Şafak;Avrupa ülkelerinde yerel yönetimler güçlendirilirken sıkı sıkıya denetlenerek etkin çakışmalara yönlendirilirken Türkiye’de  Belediyelerin Köye dönüştürülmesi ve kendi kaderine terk edilmesi akıllara durgunluk vermektedir.

 

 

Beldeleri kapanan tüm belediye başkanlarımıza ,belediye meclis üyelerimize , halkımıza buradan sesleniyorum. Cesur olun tepkinizi referandumda ortaya koyun , beldelerinizin hakkını savunun, haklar giderse geri gelmez,sizi temsil eden sorunlarınıza samimi bir şekilde sahip çıkan  CHP’sinin elini güçlü tutun. Mazot –Benzin 4500-5000 Aralığına dayanmış, Elektirik,Doğalgaz, tapu harçları artmış, her şeye zam gelmiş,esnafı bitmiş kredi batağına saplanmış, tarım ürünleri para etmiyor,beldeleriniz kapanıyor kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Bu iktidar artık halka eşit paylaşım yerine  fakirlerden alarak zenginlere veriyor.

Pazar günü 19 beldede yapılacak olan referanduma partili partisiz tüm halkımızın ilgisini bekliyorum”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Editör: TE Bilişim