CHP Milletvekili Doğan Şafak, Camilerde ki Isınma Sorunu Meclise Taşıdı!

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından cevaplandırılmak üzere, camilerde toplanan ısınma giderleri parasının cemaat ve din görevlilerinde rahatsızlık yarattığını ifade ederek hükümetin harekete geçmesini istedi.

 

CHP’li Doğan Şafak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Önceki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanmak üzere bir soru önergesi vererek camilerdeki ısıtma sorununu gündeme taşıdı.

 

CHP’li Şafak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ; “4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na Geçici 17 inci maddesi uyarınca; Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konulacak ödenekten toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelerin aydınlatma giderlerinin ödendiği bilinmektedir.

 

Ancak; elektrik ile ısınan Camilerin ısıtma bedellerinin din görevlileri tarafından Cami Cemaatinden toplandığı duyumlarını almaktayım. Belirli günlerde Cami Cemaatinden ısıtma bedelini toplamak zorunda kalan din görevlilerimizin, rencide olduğunu, halka bu konuda açıklama yaparken zorlandıklarını şahsıma iletmişlerdir. “Isıtma giderlerini, kendi imkânlarıyla karşılayan Cami Cemaati “ibadetimizi ücret karşılığında yapmak zorunda kalıyoruz”, diye şikâyet etmektedirler. Zaten ödeme gücü olmayan vatandaştan camilerdeki ısıtma bedelinin istenmesi de, vatandaşa ayrı bir bütçe yüklemektedir. Cami cemaatinden toplanan ısıtma gideri miktarının, elektrik faturasını karşılayamadığı söylenmektedir. Bu durumda elektrik, ilgili kurum tarafından kesilmektedir. Camilerin elektrik borcu nedeniyle, vatandaşımız ibadetini soğuk camilerde yapmak zorunda kaldığını dile getirmektedir.” diyerek artık ibadette parayla mı oluyor dedi.

 

Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilenmesi için hükümet kanadından açıklama bekleyen CHP’li Şafak; sorduğu üç soruyla AKP Hükümetinin ibadet politikasını öğrenmeye çalıştı.

 

Şafak’ın sorduğu sorulardan bir tanesi aydınlatma bedeli ödenmesine rağmen ısınma giderlerin neden ödenmediği sorusuydu. Cemaatin soğuk aylarda özellikle doğu ve iç Anadolu bölgesinde dondurucu soğukta mı ibadet yapması gerekir dedi.

 

Diğer bir soruda ısınma giderleri yüzünden Türkiye’de kaç caminin elektriğinin kesik olduğunu ifade eden CHP’li Şafak; “Müslümanların ibadette elektriğinin kesilmesi ne kadar doğrudur?” dedi.

 

CHP’li Doğan Şafak son olarak din görevlilerin yaşadığı zorlukları dile getirdiği sorusunda ; “Din görevlilerimizin bu konudan dolayı yaşamış olduğu sıkıntının giderilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz” dedi.

 

Konunun ilerleyen günlerde Türkiye gündeminde ses getireceğini ifade eden CHP’li Şafak, hükümetin her fırsatta siyasal İslam’ı güçlendirmeye çalışırken, gerçek müminlere gördüğü bu uygulamanın AKP’nin gerçek yüzü olduğunu ifade etti.

Bu Caminin Cemati Donuyor... Haberimiz için Tıklayın

 


Editör: TE Bilişim