CHP’li Doğan Şafak, Niğde’nin iktisadi ve coğrafi öneminin kaybetmesinden dolayı insanların üretim yapamamaktan göç verdiğini vurgulayarak “Göç Niğdelinin acı kaderi olmayacak! Göçü engellemenin tek yolu Niğdelinin üretim yapmasıdır. maalesef AKP İktidarı üretimin önüne sürekli engeller çıkararak her şeyi ithal etmeye çalışıyorlar. İthal ettiği her şey AKP’yi mutlak yenilgiden kurtaramayacak. Siyasetçileri bile” diyerek Niğde için çözüm programını açıkladı.
 
Niğde’nin son 10 yılda sürekli kan kaybettiğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Adayı Doğan Şafak, bunun en büyük göstergesinin verdiği göç olduğunu ifade etti.
 
 CHP’li Şafak; “Türkiye Nüfusu her yıl binde 10 yakın büyümekteyken, Niğde’nin nüfusu her yıl binde 6 azalmaktadır. Gerçek göç oranı da burada ortaya çıkıyor. Binde 10 artan Niğde nüfusu var ama binde 6 azalıyor. Yani her yıl Nüfusumuz binde 16 göç veriyor. Bu ne demek diye sorarsak eğer; 2023 Türkiye Hedefi olan AKP’nin o yıl Niğde’nin nüfusu 192 bine gerileyecek. Bu ne anlama mı geliyor, 400 binlere ulaşması hedeflenen Niğde’nin yarı yarıya erimesi demek. Esnafın kan ağlaması demek. Göç aratarak devam eden bir unsurdur. Bir mahallede bir kişi göç eder, arkasından bir başkası, satışı azalan bakkal, mavnada göç eder, aradığını bulamayan vatandaşta göç etmek zorunda kalır. Zaten Niğde’de böyle bir durum söz konusudur. Bu şekilde engellenemez düşüş başlamış olur. Bunun için yapılması gereken tek şey Niğde’nin sürekli üretmesi gerek. Üretim için halkçı politikaların uygulanması gerek. Üretmenin tek yolu halkın üretime teşvik edilmesi gerekiyor. Bizler mazot 1.5 TL olacak derken vaat etmiyoruz. Aslında farklı bir zorunluluğu ortaya koyuyoruz. Eğer mazot 1.5 TL olmazsa köylü üretemez, üretemeyen köylü göç eder, göç olunca Niğde tükenir. Bunun için mazot 1.5 TL olacak diyor, enerji borçlarını sileceğiz diyoruz” dedi.
 
AKP Niğde’de kan kaybediyor
 
 
AKP’nin Niğde’de güç kaybettiğini ifade eden CHP’li Şafak; “2009’da Niğde birinci olan AKP, aslında 2007’de aldığı oyun gerisinde oy almıştı. Düşüş devam ediyor. Şu an CHP 65 bin trendini geçti. AKP ise 65 binin altına düştü. CHP’nin artan ivmesi karşısında AKP kan kaybederek saldırganlaşıyor. Gittikleri köylere bile mitinglerde yaptığı gibi bindirme yaparak kalabalık oluşturmaya çalışıyor. Ama görmediği tek durum var. Halk kendisinden olmayanı bilir. Bilmeye devam edecek. Bakın görün AKP Niğde’de 2. parti bile olamayacak. Çünkü iktidardan düşen bu tür toplama partiler güç kaybedince yandaşlık yapanlar bile ter eder. Toplama parti diyorum, geçmişi olmayan, halkın içinden çıkmamış her türlü hareket balon gibi sönmeye mahkumdur. Dün dışarıdan aldıkları gazla şişen AKP, bugün hava kaçırmaya başlamıştır. Şimdi bu balon inecek yer arıyor. İneceği yer halkın üstü olmasın diye CHP çalışıyor. Yoksa AKP geride bir enkaz bırakacağı kesindir” dedi.
 
İktidar Olmak Demek Yandaşa Servet Aktarmak Değildir
 
CHP’li Şafak Niğde için, Türkiye için kurtuluş formülünün CHP iktidarlığı olduğunu ifade ederek “CHP varsa, herkes için vardır. CHP için iktidar olmak demek, yandaşa servet aktarmak demek değil, yoksulun karnına bir lokma fazla ekmek girmesi demektir. Bizlerin yaptığı son Kamuoyu çalışmalarında geçtiğimiz seçimde AKP’nin birinci olduğu Çiftlik, Çamardı ve Merkez’de bugün 1. parti CHP olmuştur. Diğer ilçelerde de ise durum farklı değildir. Ulukışla’da CHP açık ara önde olduğu seçim yarışında, Bor ve Altunhisar’da AKP ile başa baş noktadır. Peki Niğdeli CHP’yi neden seçiyor. Tek nedeni var. Kendisinden gördüğü için oy atacak, destek verecek” dedi
 
 
Editör: TE Bilişim