Niğde, Merkeze bağlı Dündarlı Kasabasında, Dündarlı Belediyesi’nin MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, vatandaş susuzlukla mücadele etmeye devam ediyor.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazılı bir önergeyle, Dündarlı halkını mağdur eden Dündarlı Belediye Başkanı hakkında işlem yapılıp, yapılmayacağını sordu.

 

Şafak, önergesinde; 5.000 bin nüfuslu, Dündarlı Kasabası’nın içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı, su pompasının, Dündarlı Belediyesi’nin, MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, 40 gündür sularının kesik olduğuna vurgu yaptı.

 

MERKEPLERLE, KOVALARLA SU TAŞIMA

 

CHP’li Şafak, Şahin’e, “ Belde halkının ilkel koşullarla, merkeplerle, kovalarla ve bin bir zahmetle gayri insani şartlarla su ihtiyacını karşılamak zorunda bırakıldığından” söz ederek, önergesinde bu duruma ayrıntılı şekilde yer verdi.

 

BELEDİYE BAŞKANINA İŞLEM YAPILACAK MI???

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “ Dündarlı belde halkını 21. Yüzyılda mağdur eden, ilkel koşullarla yaşamaya mecbur bırakan bir Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, cezasız bırakılmamalı. Eğer bu işi yapamıyorsan o koltukta oturmayacaksın” dedi.

 

CHP’li Şafak, İçişleri Bakanı’na, Dündarlı Belediye Başkanlığı hakkında bir inceleme yapılıp yapılmayacağını sorarken, İçişleri Bakanlığı tarafından, Dündarlı Belediyesi’ne, 2004 yılından bugüne kadar kaç defa denetim yapıldığını da sorularına ekledi.

 

Şafak, Dündarlı Belediye Başkanı’nın, MEDAŞ’a olan borcun ödenmemesinde kişisel ve yanlış yönetim uyguladığının, halk tarafından iddia edildiğini, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak bir soruşturmadan sonra bu iddiaları ortadan kaldıracak, halkın içini rahatlatacak ne tür bir açıklama yapılacağını da sordu.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sorduğu önergenin tam metni:

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplanması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.   

                                                                                               Doğan ŞAFAK

                                                                                               Niğde Milletvekili

   

 Niğde Merkez ilçeye bağlı 5.000 bin nüfuslu, Dündarlı Kasabası’nın, içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı, su pompasının, elektrik borcundan dolayı suları kesilmiştir. İnsanlarımız en önemli ihtiyaç maddesi olan suyun olmadığı bir ortamda yaşam mücadelesi vermektedirler. Bugünlerde Dündarlı Belde halkında, susuzluk nedeniyle sağlık problemleri yaşanmaya başlanmıştır.

 

 Belde halkı günlük ihtiyaçlarını gideremez durumdayken, Eğitim ve Öğretim dönemine başlayan çocuklarımız ise su olmadığı için yıkanma ihtiyaçlarını bile karşılayamaz haldedirler. Bu sebepten dolayı, Dündarlı belde halkı çocuklarında temizlikle ilgili sorunlar ortaya çıkmıştır.

 

 Belde halkının temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyu pompasının elektriğinin MEDAŞ tarafından kesilmesinin sorumlusu ise, Dündarlı Belediyesi Başkanlığı’dır.

 

Dündarlı Belediyesi, MEDAŞ’ a olan borcunu ödemeyerek ya da borcu yapılandırmaya gidecek bir girişimde bulunmadığı için Dündarlı halkı 40 gündür susuz bırakılarak mağdur edilmiş, belde halkı ilkel koşullarla, merkeplerle, kovalarla ve bin bir zahmetle gayri insani şartlarla ihtiyaçlarını karşılamak zorunda bırakılmıştır.

 

Elektriğin kesilmesinden dolayı belde halkı ve güvenlik güçleri arasında sık sık arbede yaşanmakta, bu durum halkı tedirgin ve rahatsız etmektedir.

 

Bu doğrultuda;

 

1-   Bakanlığınız, Dündarlı halkını susuz bırakarak mağdur eden Dündarlı Belediye Başkanlığı hakkında bir inceleme yaptıracak mıdır?

 

2-   Bakanlığınız tarafından, Dündarlı Belediye Başkanlığı hakkında 2004 yılından bugüne kadar kaç defa denetim yapılmıştır?

 

3-   Dündarlı Belediye Başkanlığı’nın, MEDAŞ’ a olan borcu ne kadardır? Bu borç ile ilgili Belediye yapılandırmaya gitmiş midir? Borç yapılandırması yapılmadıysa nedeni nedir?

 

4-   Dündarlı Belediyesi’nin, toplamda diğer kurumlarda dâhil ne kadar borcu vardır? Belediyenin başka kurumlara borcu varsa, bu borçlarla ilgili yapılandırmaya gitmiş midir? Açıklayınız.

 

5-   Dündarlı Belediye Başkanı’nın, MEDAŞ’ a olan borcun ödenmemesinde kişisel ve yanlış yönetim uyguladığı, halk tarafından iddia edilmektedir. Bakanlığınız tarafından yapılacak bir soruşturmadan sonra bu iddiaları ortadan kaldıracak, halkın içini rahatlatacak bir açıklama yapacak mısınız?

 

Editör: TE Bilişim