CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bayram’da köy ve kasaba ziyaretleri gerçekleştirerek sorunları dinledi. Şafak yeni dönemde parlamento ve bürokrasi çalışmalarına hız vereceğini ifade ederek vatandaşlarla bayramlaştı.

Ramazan Bayramında oldukça yoğun bir tempo ile çalışan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ilk günden itibaren köy ve kasaba gezilerine ağırlık verdi. Bayramın ilk günü Edikli, Orhanlı, Bağlama, Alay, Gölcük kasabalarını ve Hasaköy, Kömürcü köylerini ziyaret ederek çiftçi-köylü vatandaşlarımızla bayramlaşırken, son dönemdeki sorunları çok yakın bir sürede çözmek için TBMM’de bürokratik her türlü girişimi yapacağını ifade etti.
Bayramın ikinci günü Çiftlik ve Bor ilçelerini ziyaret eden Şafak, bu ilçelere bağlı kasaba ve köyleri de ziyaret etti. Kemerhisar’da oldukça yoğun bir halk kitlesi tarafından karşılan CHP’li Şafak, kendisine gösterilen teveccühe layık olacağını ve herkesin sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz çalışacağını ifade etti.
Bayramın son günü Ulukışla ve Çamardı köylerini gezen CHP’li Şafak, burada vatandaşla bayramlaşarak sorunlarını not etti.

“Libya’da Var Kerkük’te Niye Yok!”
Gittiği her yerde vatandaşla bayramlaşan CHP’li Şafak vatandaşlarla güncel siyasi konuları konuşarak toplumun nabzını tutmaya devam etti. Türk dış politikasının yanlışlıklarla dolu olduğunu ifade ederek, Libya ve Suriye konusunda Türkiye’nin emperyalist planlara dahil olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti; “Bir takım emperyalist devletler petrol uğruna buradaki insanlara acımadan birbirine kırdırırken, bizim Dışişleri Bakanı’da oralara Aventur yapıyor. Sözde insan hakları ve özgürlük için bulunduğunu ifade eden Bakan ve Hükümet 9 yıldır Irak’ta olan bitene seyirci kalmaktadır. Yaklaşık 1 milyon 500 bin insanın öldüğü Irak’a ve Türk vatandaşlarımızın katledildiği Kerkük’e bir kez olsun gitmemişlerdir.

“Hükümet Azınlıklara Kıyak Çekmektedir!”
Son dönemde azınlıkların mallarının iadesi konusunda hükümetin yanlışlıklara devam ettiğini ifade eden CHP’li Şafak; “Misak-i Milli sınırlar içerisinde bulunan ve bizden kopan topraklardaki Türk varlıkları konusunda hükümet ne yaptı ki, Boğaz’daki, Urfa’daki milyon dolarlık değerli yerleri birilerine iade ediyor” diyerek hükümetin bu politikasını sert bir şekilde eleştirdi.
Parlamenter Mücadele Başlıyor!
Son 3 aydır sürekli halkın içinde sorunları dinlemekte olduğunu ifade eden CHP’li Doğan Şafak, bundan sonraki süreçte edindiği izlenimlerin rehberliğinde parlamento ve bürokrasi mücadelesi vereceğini ifade etti. CHP’li Şafak; “ Sürekli göç veren şehrimizin sorumluluğu konusunda siyasi iktidarın bizden daha iyi çalışması gerekirdi. Niğde’nin köylerinde bayram süresince on binlerce vatandaşımızın gurbetten gelip Niğde’de bayramlaştığına şahit olduk. Bu Niğde’nin sürekli göç verdiğinin resmidir. Biz muhalefet olarak tespit ettiğimiz her türlü eksikliği kamuoyu le paylaşarak bu sorunların çözüm ve icra merkezi olan siyasal iktidarlara yol göstereceğiz. Bu ağır sorunların üstesinden gelebilmek için kişilerden çok, toplumsal konulara daha ağırlık vermesi gereken iktidardır” dedi. Yeni sürecin TBMM’de Niğde için parlamenter mücadele dönemi olduğuna vurgu yapan CHP’li Şafak, Bayram sürecinde ulaşamadığı tüm vatandaşların bayramlarını kutladığını ifade etti.
 




Editör: TE Bilişim