Şafak ; AKP’nin eksikliklerinin takipçisi olacağım, sorunların asıl çözümü CHP iktidarında olacak”

  

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  ısrarlı takibi ve çağrıları sonucu yeniden açılmasında büyük payı olduğu Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden açılması ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün kurulmasıyla ilgili, “Bulunduğumuz her platformda dile getirdiklerimizi duydular. Bundan sonra da AKP’nin eksikliklerinin takipçisi olacağım. CHP iktidarında hem eksik bıraktıklarını tamamlayacağız, hem de yanlışlarını düzelteceğiz” dedi.

 

Doğan Şafak, Niğde’de kapanan ve tekrar açılacak olan Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

 

ZATEN KENDİLERİ KAPATMIŞTI

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, son gelişmeleri değerlendirirken şöyle dedi:
”Zaten mevcut Gümrük Müdürlüğü AKP döneminde kapanmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2012 yılının Mart ayında Niğde İlinin sorunları ile ilgili yaptığım konuşmamda kapanan Gümrük Müdürlüğü’nün tekrar açılmasını gerektiğine vurgu yapmıştım. Gümrük Müdürlüğü’nün kapatılmasının, ihracatçıları hem maddi, hem de manevi yönden büyük zarara uğrattığından, madencilik sektöründe ve tarım alanında gelişmeye açık olan ilimizde, Gümrük Müdürlüğü’nün tekrar açılmasından söz etmiştim. Kapattıkları bu önemli Müdürlüğü tekrar açmaları Niğde için önem arz etmektedir. Yaptıkları hatadan dönmeleri güzel bir gelişmedir. “

 

ATTIĞI ADIMLARI AÇIKLADI

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bu konuyu her platformda dile getirdiklerini ve çok sıkı bir takip içine girdiklerini, iktidara çağrılarda bulunduklarını anlatırken şöyle dedi:

 

“Yine 1 yıl öncesine döndüğümüzde KOSGEB ile ilgili TBMM Başkanlığı’na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın yanıtlaması için verdiğim önergem Niğde’de ve yerel basında büyük önem arz etmişti. Niğde’nin büyümesi ve gelişmesi için KOSGEB Merkez Hizmet Müdürlüğü kurulmasının gerekliliğini her platformda dile getirmiştim. Önergeme cevap veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Niğde’de KOSGEB’in bütçe olanaklarının gelişmesi ve personel sayısının artmasıyla ancak hizmet merkezi kurulabileceğini söylemişti. Tabi ki Niğde’ye KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’nün kurulması da sevindirici bir gelişmedir. Ama Niğde sadece bu gelişmelerle yetinmeyecek değere sahiptir”

 

DAHA YAPILACAK OLAN ÇOK İŞ VAR

 

Niğde’nin sorunlarının çözümü için daha iktidarın yapması gereken çok şey olduğunu belirten Şafak, bu sıkıntıları ve yapılabilecekleri de şöyle sıraladı:

 

“1996 yılında Emen Ovası'nda yapımına başlanmış olan  Stol tipi havaalanı 16 yıldır bir türlü bitirilmemiştir. Havaalanının inşaat tabelası ve tel örgüleri sökülmüş, arazi hayvanların otlak yeri haline gelmiştir. Bu önemli sorununda çözülmesi gerekmektedir. Niğde’den ayrılıp il olan ilçeler Niğde ihmal edildiği için Niğde’yi geçmişlerdir. İktidar bu durumları görmezden gelmektedir. Bolkarlara, Aladağlara istihdam sağlayacak ciddi yatırımlar yapılmalıdır.  AKP’nin eksiklerinin takipçisi olmaya devam edeceğim. CHP iktidarında hem eksik bıraktıklarını tamamlayacağız, hem de yanlışlarını düzelteceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim