Genel Seçimlere 1 ay kala siyasi atmosfer iyice ısınıyor. Seçim çalışmaları dolaysıyla Merkez, Ulukışla ve Altunhisar’a ziyaretler gerçekleştiren CHP Niğde İl Örgütü, seçmenlerle buluştu.
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak, çalışmalarda vatandaşla sık sık sohbet ederek partisinin seçim programını halka aktardı. CHP’li Şafak 12 Haziran sonrasını ifade ederek; “Niğde’de sandıktan birinci çıkacağımıza eminiz. Niğde CHP İl Örgütü olarak 80 bin üstü bir oy hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Görüşmediğimiz insan, programımızı aktarmadığımız bir seçmenimiz kalmadı. Vatandaşın AKP’ye olan tepkisi gözlemlediğimiz kadar, CHP İktidarlığına ne kadar ihtiyaçları olduğunu da gözlemledik” dedi.
 
“İktidar Niğde’de Köşeye Sıkıştı!”
CHP Mv. Adayı Doğan Şafak, yaptığı değerlendirmede son 9 yıldır Niğdelilerin he alanda AKP’ye yetki verdiğini ifade ederek; Maalesef bu yetkilerin doğru kullanılmadığını, halkın sorunlarına çözüm oluşturmadığını görmekteyiz. Öyle bir durum söz konusu ki vatandaşımız iyi niyetle verdiği bu yetkilerden pişman olmakta. Şimdi rahatlıkla ifade edebiliriz ki 9 Niğde rahat bir nefes alacak. Partimiz tarafından yapılan son kamuoyu yoklamalarında AKP Niğde’de ciddi olarak erimektedir. Artık Niğdeli CHP’yi istiyor. Yapılan son Kılıçdaroğlu mitingi bunu net olarak göstermiştir.” Dedi
 
“Çiftçimiz Rahat Bir Nefes Alacak”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ilk defa Niğde’de açıkladığı çiftçinin elektrik borçlarının silineceği ifadesinin önemli olduğuna değinen CHP’li Şafak; “Çiftçimiz yoğun bir borç kıskacı altında üretim yapamamaktadır. Bu borçların en önemlisi MEDAŞ’a olan ve kangren haline gelmiş borçlardır. Bunun dışında banka borçları altında çiftçi tarlasını bile satsa ödeyemez hale gelmiştir. Bizler Niğde ekonomisinin can damarı olarak tarımı görmekteyiz. Bunun için çiftçimize özel önem vereceğiz. Partimizin 41 söz verdiği seçim beyannamesine ek olarak onların üretimi artırması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 
“Kamyoncu Tünelin Ucunu Göremiyor!”
Ulukışla’da seçim çalışmalarına devam eden CHP’liler nakliyatçının sorunlarına eğildiler. CHP’li Şafak halkla sohbet ederek gelinen süreci aktardı. Şafak; “Bugün iktidar bölünmüş yolları ile bolu Tüneli ile öğünmektedir. Oysa Niğde merkezde maalesef bir kilometre düzgün bir yol bulunmamaktadır. Üstelik iktidar partisinin belediyesi olmasına rağmen. Ama daha da kötüsü şoför arkadaşlarımızın çilesidir. D1, D2, K1, K2 gibi onlarca belge ve sertifikalar yüzünden taşımacılık sektörü Niğde’de bitme noktasına gelmiştir. Bir kamyon bedeli kadar olan bu belgeleri Allah aşkına mazotun 3.8 liraya dayandığı bir ülkede vatandaşımız nasıl alacak. CHP iktidarlığının ilk dört ayında bu belgeleri kaldırarak dünyanın en pahalı mazotunun litre fiyatını 1 dolara yani 1.5 liraya indireceğiz. Böylece iktidarın öğündüğü ama asla gerçek olmayan tünelin ucu göründü ifadesini şoför arkadaşımız rahatlıkla kullanacak!”
 
“Emeklimiz İçin İntibah Yasası Çıkacak”
Bugün Türkiye de yaklaşık 8 milyon emekli olduğunu ifade eden Doğan Şafak, bunların 6.7 milyonun çalışmak zorunda kaldığını çünkü geçimlerini yapamadığını ifade ederek emekliler için intibah yasasının çıkacağını ifade etti. Bu yasa çerçevesinde bağkur, emekli sandığı, SSK gibi kurumlardan emekli olan vatandaşımızın maaş farklarının ortadan kalkacağını vurgulayan Şafak;  “Bütün emeklilerimizin maaşı en az yoksulluk sınırının üstüne çıkarıalcak ve böylece milli gelirden hak ettiği payı alacak” dedi.
 
“Taşeron İşçilik kavramı CHP İktidarlığında Tarihe Gömülecek”
CHP’li Doğan Şafak son olarak Niğde Merkez’de esnaf ziyaretlerinde halka projelerini aktararak CHP İktidar Programını halka aktardı. Şafak; “İşçilerimizin korkulu rüyası olan, taşeronlaşmaya CHP iktidarlığı döneminde tamamen son vereceğiz. 2012 Türkiye’sinde bir tane taşeron işçi kalmayacak. Daha da önemlisi KİT’lerden tutunda Belediyelerimize kadar taşeronluk kavramı ile iktidarlığımızın ilk günlerinde sıkı bir mücadele edeceğiz” dedi.
 
“CHP Niğde’de 2 Milletvekili Çıkaracak!”
12 Haziran’a yönelik tahminlerini açıklayan Doğan Şafak; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yakaladığı ivme 3 milletvekili çıkarmak içindir. Gerçekçi hedefimiz ve başarılıyız diyebilmek için 80 bin üstü oy hedefliyoruz. Şu an itibariyle 5 ilçemizde ve Niğde merkezde bu başarıya inanmış binlerce partilimiz gece gündüz demden çalışmaya devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar Niğdeliye hizmet etmek için çalışan bu inanmış kadro 12 Haziran günü Niğde’de mutlak bir başarı ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni taçlandıracaktır. “ dedi. AKP’ye halktan büyük tepkiler geldiğini ifade eden CHP’li Şafak; “Niğdeli, Niğdeli milletvekili görmek istiyor. Kendi sorunlarını bilen, çözen bir milletvekili ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Niğde’nin kanayan yaralarına çözüm olabilir” diyerek açıklamasını bitirdi.



Editör: TE Bilişim