Saadet Partisi Niğde İl Başkanı M. Sami Şenel, Saadet Partisi olarak yarın “Yeni Bir Dünyaya Çağrı” adı altında büyük bir mitingin İstanbul Kadıköy meydanında gerçekleştirileceğini söyledi.

 

 

Gazze saldırısı ve Suriye’deki kaos ortamının hem ülkemizin, hem de dünyanın gündeminde yer almakla beraber Bangladeş’in yaşadığı sorunların gündeme gelmediğini belirten Şenel, Bangladeş’teki insan hakları sorununun ülkedeki siyasi muhaliflere yönelik baskıların her geçen gün arttığını, bu durumun kaygı ve endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

 

 

“Bizler kardeş ülke ve D-8 Kurucusu Bengladeş’in huzur ve barış içinde olmasını arzu ederiz” diyen Saadet Partisi İl Başkanı Şenel; “Bilinmelidir ki, siyasi liderler, herhangi bir sebeple öç almak, karşılarındaki partileri iktidara geldiklerinde baskı ve zulümle zayıflatmak yoluna giderlerse, bunun bedelini bir gün mutlaka öderler. Bundan en büyük zararı kendi ülkeleri görür ve yaptıkları sicillerine kara bir leke olarak işlenir. Tarihe de onlar zalim ve hain olarak geçerler” dedi.

 

 

Şenel; “İnsan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan hukuk dışı bu karara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek, cemaat-i İslam Partisi liderlerine yönelik haksız ve siyasi maksatlı verilen idam kararını engellemek, Bangladeş yönetimini telafisi mümkün olmayan bu yanlıştan vazgeçirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

 


Editör: TE Bilişim