Niğde'ye çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, demokratikleşme paketi hakkında da görüşünü bildirdi. 


 Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "Eğitimin önündeki engel sadece andımız değil ki andımız son derece yanlış bir uygulamaydı" dedi.


Çetinkaya, partisinin Niğde İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Demokratikleşme Paketi'ni değerlendirdi.


Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu vurgulayan Çetinkaya, pakette eğitimin düzeltilmesine, problemlere köklü çözüm ve eğitimde fırsat eşitliğine yönelik madde aradıklarını ancak göremediklerini söyledi.

Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Sadece eğitimle alakalı, ilkokullarda okutulan andımız kaldırıldı. Ama eğitimin önündeki engel sadece andımız değil ki andımız son derece saçma son derece yanlış bir uygulamaydı. Rahmetli Genel Başkanımız Erbakan hocamız, 'Siz her gün okulun kapısında öğrencilere yemin ettirirseniz 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diye diğer taraftan da öteki ben de Kürdüm, doğruyum daha da çalışkanım deme hakkına sahip olur. Bunlar insanları, toplumu rencide eden şeylerdir' diye yıllar önce söylemişti. Ancak, eğitimin önündeki tek engel andımız değil, daha bir çok engel var."

Çetinkaya, toplantının ardından bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.



Editör: TE Bilişim