8 Mart Dünya Kadınlar günü Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Niğde'de bulunan bazı resmi Kurum  ve kuruluş 8 Mart Dünya Kadınlar günü için mesaj yayınladı, bazı kurum çalışanları da farklı etkinliklerle Kadınlar Gününü kutladı. 


NİĞDE SGK DA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde çalışan tüm kadın personellerin katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı.

İl Müdürü Mustafa Turan; ‘’Geleceğin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak isteyen ve bu amaçla birlik ve dayanışma içerisinde mücadele eden kadınlarımızın, mücadelelerinin bir simgesi olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünya kadınlarına kutlu olsun. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol üstlenmektedirler. Kadınlarımızın her alanda söz sahibi olmak amacıyla elde ettikleri haklar, toplumumuzda cinsiyet ayrımcılığının sona ererek, daha aydın, duyarlı ve bilinçli bir neslin yetişmesine yol açmaktadır. Millet olarak baş tacı ettiğimiz kadınlarımız, şefkat ve merhamet kahramanları olarak gelecek nesillerin yetişmesinde önemli görevler ifa etmektedirler. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, iş hayatındaki başarıları kadar, ailede ilk öğretmen olarak yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Aynı zamanda kadınların iş hayatına yaptıkları niteliksel katkılar, oluşturdukları katma değer, işin başarısı açısından yadsınamaz. Bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren kadınlarımızın, bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum." dedi.

Etkinlik, tüm kadın personellere karanfil dağıtılması, İl Müdürü Mustafa Turan ve İl Müdür Yardımcılarının özverili ve yoğun tempoda çalışmalarından dolayı personellere teşekkür belgesi vermeleri ile son buldu.

 

 

İL MÜDÜRÜ HARUN TURHAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN İl Müdürlüğünde çalışan bayan personel başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hakkında konuşma yapan Turhan; “ Yaşamımızda doğumdan ölüme, her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Turhan Tüm Bayan Personele Gençlik karanfil takdim ederek “Dünya Kadınlar Günü ”nü kutladı.

 

NİĞDE BELEDİYESİNDEN FARKLI 8 MART ETKİNLİĞİ

 

Niğde Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farklı bir etkinliğe imza attı. Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, "Yılın Kadınlarına" plaket veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "İnsanoğlunun yaşadığı dramın son bulacağı an kadınların erkeklerle aynı şartlarda ve aynı oranlarda her ortamda bulunduğu an olacaktır" dedi.

Niğde Belediyesi Kültür Müdürlüğü, belediyeye ait Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama etkinliği düzenledi. Kutlama etkinliğine katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bayanlara çiçek vererek kadınlar gününü kutladı.

Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi'ne üye bayanların ve çok sayıda davetlinin katıldığı kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Günümüz dünyasında ve Türkiye'sinde kadınlarımıza farklı şekilde şiddetin uygulandığını hep beraber görüyoruz ve hep beraber üzülüyoruz" dedi.

İş hayatında ve sosyal hayatta kadınların da erkekler kadar yer alması halinde kadına şiddetin son bulacağına inandığını ifade eden Başkan Akdoğan, "Son zamanlarda bu gelişmenin olduğunu hep beraber görüyoruz ancak bunun yeterli olmadığını da şahsen ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde ve yıllarda bu temponun artarak devam edeceğini düşünüyorum.

Kadınlarımız kendini iyi yetiştirdiği zaman erkeklerden daha fazla başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Yarışmalara ve ödül törenlerine baktığım zaman birinci, ikinci ve üçüncülerin kadınlarımızın, kızlarımızın olduğunu görüyorum. Kadınlarımız, kızlarımız, eğitimlerini tamamladıkları zaman da köşelerine çekilmemeleri gerekir. Bunu sağladığımız zaman hem kadınımıza şiddetin son bulduğu hem de insanoğlunun yaşadığı dramın son bulacağı, kadınlarımızın erkeklerle aynı şartlarda ve aynı oranlarda her ortamda bulunacağı an olacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki kalleş saldırıda şehit düşen Niğdeli polis memuru Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a, biri lösemi hastası 4 çocuğunun bakımını zor şartlara rağmen sürdüren ve onların eğitim hayatına katılmalarını sağlayan Hatice Coşkun'a ve çocuklarına ve ailesine olduğu kadar çevresindeki insanlara da annelik eden Şaziment Sarı'ya "Yılın Kadını" plaketlerini verdi.

 

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI KADINLAR GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİ

 

TOÇ BİR-SEN Niğde İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü münasebetiyle düzenlemiş olduğu yemek programı Hasbahçem Restaurantta yapıldı.

 

Düzenlenen programa Toç Bir-Sen Türkiye Kadın Kolları Başkanı Emine AKGÜN, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice BEDİZ ŞEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat TÜRKMEN, Niğde Toç Bir-Sen İl Başkanı M. Necati Özen ve İl Yönetimi yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman Su Müdürlüğünde görevli bayanlar katıldı.

 

http://www.borhaber.net/siyaset/resmi-kurumlarda-kadinlar-gunu-kutlamalari-h19657.html

Posted by Bor Haber on 8 Mart 2016 Salı
Editör: TE Bilişim