CHP MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER”TBMM ACİLEN ÜLKENİN GERÇEK SORUNU OLAN, BAŞTA TERÖR OLMAK ÜZERE, İŞSİZLİK VE YOKSULLUĞU DA ELE ALAN KONULARI GÜNDEME TAŞIMALIDIR”. 


“İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, YOLSUZLUK ARTMIŞ, YOKSULLUK ARTMIŞ”

“EL BAB'DA ŞEHİT SAYIMIZ 25'E ULAŞTI”.

“ÜLKEMİZİN BULUNDUĞU KOŞULLARDA, YAŞADIĞIMIZ SORUNLARIN AŞILMASINDAN ÖTE REJİMİN DAHİ TARTIŞILIR BOYUTLARA GELMESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİNİN, SORUNU HER YÖNÜYLE, EN İNCE DETAYLARINA KADAR DÜŞÜNÜP AKLISELİM DAVRANIŞI GEREKLİ KILIYOR.”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı görüşmelerinde söz alarak kanun tasarısı ve ülke sorunları üzerine bir konuşma yaptı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Ne yazık ki, ben bir yıllık milletvekili olarak, terör konusunun bu Mecliste tartışıldığını, konuşulduğunu konuşmalar dışında görmedim. ”dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM kürsüde yaptığı konuşmada şöyle dedi.-“Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı Cumhuriyet Halk Partisinin de destek verdiği bir tasarı. Uluslararası sözleşmeler ve Avrupa Birliği mevzuatına uyumun artırılması ve daha nitelikli ve etkin işleyen çağdaş bir sınai mülkiyet sistemine geçişin tamamlanması amaçlanan bu tasarı, özünde 1994 yılında Gümrük Birliği Anlaşması'yla başlayan sürecin bir devamı, geliştirilmiş hâli. Buna eklenen, coğrafi işaret ve geleneksel ürünün adının korunması. Tabii, burada belirttiklerim, anlattıklarım içinde üç tane konu geçiyor: Avrupa Birliği uyum diyoruz, Gümrük Birliği diyoruz ve geleneksek ürün diyoruz. Ne yazık ki son dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi, Avrupa Birliğiyle olan ilişkilerimizi "Gümrük Birliğini dahi değerlendireceğiz." noktasına taşıdı. Geleneksel ürün olarak da Niğde'de, kendi bölgemde 20'ye yakın geleneksel üründen bugün artık adı bilinen dahi kalmadı. Bir şey neredeyse sona doğru yaklaşırken yasal düzenlemeler yapıyoruz. Bu bağlamda dünden farklı olarak getirdiğimiz, kanun tasarıları kanuna dönüşüyor, bir süre sonra tekrar onları yeniden ele alıyoruz ve onlara ek yapıyoruz”

ÜLKEMİZDE TERÖR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer” Bugün için Türkiye Büyük Millet Meclisinin böyle bir tasarıyı mı görüşmesi gerekir? Bu konuyu Meclisin dışında yurttaşlar da bize soruyorlar. Ülkede terör almış başını gidiyor, patlayan bombalar, suikastlar, acılar üst üste. Bu arada El Bab'da şehit sayımız 25'e ulaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konularda bugüne kadar yaptığı bir toplantıya, değerlendirmeye ben şahit olmadım. Grup başkan vekillerimiz geliyor, terörle ilgili oturum yapalım istiyor. Bu konuda siyasi partilerin uzlaşı sağlayacakları yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu ve bunun için de çalışmalarda bulunulması gerektiğini belirtiyor. Ama ne yazık ki, ben bir yıllık milletvekili olarak, terör konusunun bu Mecliste tartışıldığını, konuşulduğunu konuşmalar dışında görmedim.”dedi.

TERÖR DIŞI SORUNLAR DA ARTIYOR-REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE DOĞRU GİDEN BİR ÜLKE
CHP Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerini şöyle sürdürdü:“Ülkemiz, terörün dışında da sorunlarla boğuşuyor. İşsizlik almış başını gidiyor, yolsuzluk artmış, yoksulluk artmış, eğitimde PISA'yla açığa çıkan başarısız durum ülkemizin eğitim sorununu sorgular noktaya taşımış. Atanamayan öğretmenler, özlük haklarında iyileşme bekleyen öğretmenler, emeklilikte yaşa takılanlar, 4/C'yle, toplu sözleşmeyle kazandığı haklarını alamayanlar, tarımda ürününü satamayan çiftçiler, siftahsız dükkânını kapatan esnaflar, her üründe artan fiyatlar, zamlar, sağlıkta yaşanan sorunlar, kadın cinayetleri, susturulan medya, güven duyulmayan adalet, üniversite kapılarında kalan gençlik, diplomalı işsizler ve her şeyiyle değişimi süren bir ülke. Bu bağlamda, şu anda Anayasa Komisyonunda görüşülen yeni anayasa taslağıyla da rejim değişikliğine doğru giden bir ülke.”.

 
Editör: TE Bilişim