Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral’dan Ömer Selvi’ye Ziyaret.


Türkiye’de göreve başlayan Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral, Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi başkanlığındaki parlamento heyetine bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü toplantı, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Portekiz Heyetini TBMM çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Selvi, görüşme ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ile Portekiz, güçlü imparatorluk mirasına sahip, tarih boyunca birbirlerine karşı saygı beslemiş iki dost ülkedir. Başta NATO olma üzere birçok uluslararası yapıda müttefik ve ortak olan ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ileri seviyededir. Bölgesel ve uluslararası konularda birbirlerine yakın yaklaşımlara sahip olmamız işbirliği olanaklarımızı daha da artırmaktadır.

AB’ye tam üyelik ülkemizin stratejik hedefidir. Portekiz’in ülkemizin üyelik sürecine verdiği destekten memnuniyet duyuyoruz. Bu doğrultuda, Portekiz’in “Turkey Focus Group (Friends of Turkey)” toplantısına katılma kararı almasını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu desteğin artarak, daha görünür şekilde devam etmesini bekliyoruz.

Önümüzdeki dönemde parlamentolarımız arasındaki karşılıklı temas ve ziyaretlerin daha da artmasını arzu ediyoruz.”

Portekiz Büyükelçisi Cabral’a, ziyaretinin anısına TBMM logolu çini tabak armağan edilen toplantı, karşılıklı nezaket sözleri ile son buldu.

 


Editör: TE Bilişim