İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Niğde'de  "Türkiye'nin Çıkış Yolu Milli Meclis Milli Hükümet" konulu konferans verdi. Niğde Grand Hotel'de yapılan konferans sonunda Doğu Perinçek kitaplarını imzaladı, vatandaşlarla sohbet etti. 



Doğu Perinçek, Niğde'de Grand Hotelde kalabalık bir topluluğa konferans verdi.  


PKK MEHMETÇİĞİ İÇERDE VURUYOR ONDAN SONRA GEL BENİ KURTAR DİYOR

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirtti. Doğu Perinçek, "Arap'ta (Kobani) Amerika bir kez daha yenildi. Bombardıman ediyor. Şunu yapıyor bunu yapıyor ama oradaki PKK'yı kurtaramıyor. PKK 'hey Amerika kurtar beni' diyor. Silahı veriyor, külahı veriyor. Amerika, PKK'yı Arap'ta kurtaramadı. PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki 'hey Mehmetçik gel beni kurtar'. Vurduğu Mehmetçikten yardım istiyor. Oradan göçen halk geliyor Mehmetçiğe sarılıyor. Bu tablo çok önemli. PKK'nın itibarı sıfır oldu, hayalleri yıkıldı. PKK; 'Kobani'de hükümetçikler yapacağız, Kürt koridoruna biz hükmedeceğiz. Açacağız Doğu Akdeniz'e çıkacağız. Buradan gelip Türkiye'den toprak alıp, Kürdistan'ı kuracağız. Bütün bu hayaller yıkıldı. Silahımız var, külahımız var, Ali Kıran baş keseriz' diyordu. O hayallerde çöktü. Hani silahın vardı. Kandil'de adamın vardı, niye gidip orada savaşamıyorsun. Savaştan kaçtı. Gelenleri 500 kişi gelmiş. Hadi gidin orada savaşın diyorlar, yok diyorlar biz gidemeyiz. PKK savaştan kaçtı" şeklinde konuştu.

SURİYE ABD'Yİ YENDİ...

 İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'nin Suriye'de yenildiğini, Türkiye'yi bölme planlarının da bozguna uğradığını öne sürerek, "O koskoca ABD uzaydan karıncanın gözünü bile görür vurur, ABD'ye karşı konulmaz, direnilmez diye efsaneler vardı ama Suriye, ABD'yi yendi" dedi.

Perinçek, kentteki otelde partisince düzenlenen "Türkiye'nin Çıkış Yolu Milli Meclis Milli Hükümet" konulu konferansta yaptığı konuşmasında, ABD'nin son iki ayda bir kez daha yenildiğini söyledi.

ABD'nin Kuzey Irak'tan Doğu Akdeniz'e kadar "Kürt koridoru" açmak istediğini iddia eden Perinçek, "ABD, Suriye'de yenilince Türkiye'yi bölme planları da bozguna uğradı. O koskoca ABD uzaydan karıncanın gözünü bile görür vurur, ABD'ye karşı konulmaz, direnilmez diye efsaneler vardı ama Suriye, ABD'yi yendi. ABD'yi Vietnam, yakın zamanda da Venezuella yendi. O 7 düveli biz Türkiye'de yenmiştik. İngiliz emperyalizmini Fransız'ını, şimdi Suriye de yendi. Amerikalılar da, 'Suriye'de yenildik' diye bunu itiraf ediyorlar" diye konuştu.

ABD'nin Ayn-el Arap da bir kez daha yenildiğini, oradaki PKK'nın yardım çağrılarına cevap veremediklerini belirten Perinçek, şöyle devam etti:

Perinçek, PKK'nın itibarının yerle bir olduğunu, savaştan kaçtıklarını vurgulayarak, "Bu tablo çok önemli, PKK' nın itibarı sıfır oldu. Hayalleri yıkıldı. 'Kobani'de bir kanton kurduk, hükümetçikler yapacağız, Kürt koridorunu biz açacağız, Doğu Akdeniz'e çıkacağız buradan. Gelip Barzanistanla birleşip Türkiye'den toprak alıp Kürdistan'ı kuracağız' diyorlardı. Bütün bu hayalleri yıkıldı. Hani silahın vardı? Kandil'de adamın vardı, neden gelip orada savaşamıyorsun, savaştan kaçtı. Gelenleri 500 kişi gelmiş. 'Hadi yine gidin savaşın' diyorlar, 'yok biz gidemeyiz' diyorlar."

SIRADAN AYLAR YILLAR YAŞAMIYORUZ

Kobani bahanesiyle çeşitli kentlerdeki eylemlerde okulların, dükkanların yakılıp yıkıldığını, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'e yaptığı ziyaretlerde muhtarlarla toplantı yaptığını aktaran Perinçek, "Mardi'nin Alakuş köyünde 10 muhtarımızla toplantı yaptım. Diyarbakır'da yine köy halkı ile çiftçilerimizle görüştüm. Varto, Bingöl, Silopi ve Hakkari'den telefonlar geliyor. 'Çarşımızı, dükkanlarımızı yakıyorlar, yıkıyorlar, tezgahlarımızı deviriyorlar' diye" dedi.

Varto'da 12 yıldır muhtarlık yapan bir kişinin bu süre içerisinde 2 okul ve 300 yoksul çocuğun yemek yediği yemekhane yaptırdığını, bunların tamamının yakıldığını anlattığını ifade eden Perinçek, "Bunlar kendi komşusunun, halkının dükkanını yakıyorlar, bu büyük bir infial yarattı. PKK'nın durumu baş aşağı gidiyor. Büyük bir çözümün eşiğindeyiz. Sıradan aylar, yıllar yaşamıyoruz" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim