AK Partililerin Niğdeli patates üreticilerinin sorunlarını çözmek için yürüttükleri çalışma ve temaslar hız kesmeden sürüyor.

 

Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, sorunu çözmek için sürekli ilgili Bakanlıklarla yakın temasta olmaya devam ederken İl Başkanı Ahmet Özmen de dün Neşet Ertaş’ın cenazesine katılmak için gittiği Kırşehir’de Valilik ziyaretinde patatesçilerin sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

 

Sorunu gündemine alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Niğdeli patates üreticilerinin yaşadıkları sorunların giderilmesi için 4 Bakanın katıldığı ortak bir çalışma toplantısı için düğmeye bastı. Özmen, milletvekilleriyle birlikte çiftçilerin yaşadıkları sorunları çözmeye kararlı olduklarını ifade etti.

 

Başbakan’dan 4 Bakana talimat

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a müşterek bir toplantıda biraraya gelmeleri ve patates sorununa çözüm üretmeleri talimatını veren Başbakan Erdoğan, 4 Bakan’dan çalışmaları ivedilikle sürdürmelerini istedi. Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, çiftçilerinin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirttiler. Patates üreticilerinin durumunun Niğde ekonomisi için çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ise, milletvekilleriyle birlikte mağduriyetleri gidermek için her türlü çabayı sarf etmekten geri durmayacaklarını söyledi.

 

Patateste yaşanan sorunlarla ilgili baştan bu yana duyarlı bir yaklaşım sergileyen AK Partililerin ilgisi memnuniyetle karşılandı. Öte yandan sorunla ilgili önümüzdeki hafta içinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üst düzey bürokratlarının Niğde’ye gelerek sorunun tespiti için bir toplantı gerçekleştireceği bilinmekteydi.

 




Editör: TE Bilişim