Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşil Gölcük’te konuştu; Patates entegre tesisi kurulması şart.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde Gölcük Kasabası’nda halk ile buluştu. CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve Belde Başkanı Ali Osman Sarıdağ ile kasabada esnaf ziyareti yapan ve kahvehaneleri gezen Gürer sorunlarını dinledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kasabada yaptığı konuşmada milletvekili olarak yaptığı çalışmaları anlattı. Tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunlara değindi. Gölcük için verdiği yazılı soru önergelerini dile getirdi. Patates üreticisinin sorununu TBMM gündemine taşıdığını ifade etti. Çözümün bölgede kurulacak bir entegre tesis olduğunu söyledi. Kısa sürede sorunun aşılması için büyükşehir belediyeleri eli ile patatesin üreticiden alınıp tüketiciye uygun fiyatla sunulmasının gereğini belirtti. Bu önerisini Tarım Bakanlığının bütçe komisyonu görüşmelerinde Bakana ifade ettiğini  söyledi. Kısa sürede patates sorununa çözüm bulunamaması halinde üreticinin perişanlığının artacağının  TBMM’de birden çok kere gündeme taşıdığını anlattı.

CHP İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte  Niğde Merkez Gölcük Kasabasına gelen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   sorunları bildiğini,TBMM dile getirdiğini,çözüm için uğraştığını kaydederek ” Tarım Bakanlığı bütçesinin komisyon görüşmelerinde Niğde tarımının sorunlarını Bakana ve bürokratlara anlattım.Bakan Ülkemizde  400 bin ton üretim fazlalığından söz etti.Oysa yalnız Niğde’de 800 bin ton patates üretiminin önemli bölümü depoda, kısa vadede yapılması gereken devlet eli ile patates üreticiden alınıp Büyükşehir Belediyeleri vasıtası ile tüketiciye  ulaştırmak.Kalıcı çözüm ise Niğde ve Nevşehir’inde yararlanacağı bu bölgede entegre bir tesisin yapılması ,Patatesten  çok çeşitli ürünler elde ediliyor. Bunun tamamının üretildiği bir tesis bölgenin kırk yıllık sorununu çözer. Patates satılınca sessiz kalan ama değer bulmayınca perişan olan bir durum gelecekte de yaşanmaması için bölgenin sorununa kalıcı çözüm bulunmalı”dedi.

Niğde için tarım ve hayvancılık dışında bir de turizm ile bölgenin gelişmesinin olası olduğuna değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , Gölcük’ün  İlçe olması ve Gölcük başı bölgesinde tarihi dokunun turizme kazandırılması için de yazılı soru önergelerini Bakana ilettiğini ifade etti.

 Niğde’nin her sorunu ile ilgilendikleri gibi ülkenin durumunu da yakinen takip ettiklerini belirten Gürer ülkenin birlik ve bütünlük içinde geleceğe taşınması için bölünmeden, hiç kimseyi öteki görmeden çözümü TBMM’de  arayarak her sorunun üstesinden gelinebileceğini de vurguladı.” Her şehit haberi içimizi yakıyor” diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunun bu hale gelmesinde sorumlu olanların sorumluktan kaçamayacağını da belirterek,  “Ülkemiz iyi yönetilmiyor, komşu ülkelerle kavgalıyız. Yurt içi, yurt dışı sorunları yaratan mevcut hükümettir. Mustafa Kemal Atatürk çizgisinden ayrılmanın bedelini ödüyoruz. Atatürk yurtta barış dünyada barış demiş, komşu ülkelerle ilişkilerin öneminde değinmiş. İsmet İnönü ülkemizi 1942’ de dünya savaşına sokmayarak bugünlere gelmemizi sağlamış. Macera arayışları ile ülke yönetilmez. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Tek adam anlayışı dünyada tükenmiş bir anlayıştır. Demokrasilerden uzaklaşan toplumların geleceği sorunlu olmaktadır. Bu güzel ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Ayrışmadan birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bizim bu topraklardan başka gideceğimiz yer yok. Vatanımıza bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Kardeşliğimizi daim kılmalıyız. Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunları ,mevcut yönetimin yetersiz ve öngörüsüz politikaları ile içinde bulunduğumuz durumdan halkımızın sağduyusu ile çıkacağımıza inanıyorum” dedi. Kapsamlı bir konuşma Yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde sorunlarına  detaylı olarak değindi  ve çözüm önerilerini de tek tek sıraladı. Her sorunuzda yanınıza olmaya devam edeceğim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim