CHP Niğde İl Başkanlığı önünde yapılan mini mitingde ilk önce İl Başkanı Erhan Adem konuşma yaptı. Erhan Adem önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı eseceğini belirttiği konuşmasında;  Bizim belediye başkan adaylarımızın hiç biri rantçı değildir. Parayla pulla işi olmaz, memleketinin güzel insanlarına güzel hizmet istiyorlar.  Biz ülkemizi seviyor ve ülkemizdeki insanların daha huzurlu, daha varlıklı olması için mücadele ediyoruz. Çünkü Türkiye bunu hak ediyor” dedi. Erhan Adem  daha önce Rasim Yılmaz tarafından dille getirilen  Niğde Belediyesinin yolsuzluk iddialarını 4-5 gün içinde belgeleri ile açıklayacağını belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de kurulduğu günden beri Cumhuriyet Halk Partisinin Niğde’ye yaptığı hizmetleri, yatırımları anlattı ve mevcut iktidarın bu güne kadar Niğde’ye hiçbir şey yapmadığını iddia etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MUHALEFETDEYKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMADI MI?
CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz ise alanda bulunan kalabalığa yaptığı konuşmada; İktidardan belediye başkanı olmaz ise Niğde’ye hizmet gelmezmiş. Bakın Niğde’de 6 tane CHP’li belediye var. İktidarın adayı bak bir CHP li belediyelere gidelim, birde senin belediyelerine gidelim, varmışın? Bu arkadaş Türkiye siyasetini de bilmiyor, kendi Cumhurbaşkanını da tanımıyor. O İstanbul belediye başkanı olduğu zaman muhalefet partisi başkanı değil miydi. Başarısız mıydı? Hizmet alamadı da Sen çıkıyorsun, muhalefet partisinden belediye başkanı seçilirse Niğde’ye hizmet gelmez diyorsun. Sen Türkiye siyasetini bilmiyorsun, kendi partini tanımıyorsun, hele Niğdelileri hiç tanımıyorsun. Senin inadına Niğdeliler anaların dua ettiği Rasim Yılmaz’a oy verecekler, bak bakalım Niğde’ye nasıl hizmet ediliyor sende göreceksin. Peki 10 yıldır belediye sizde sen birazda bizi dinle bakalım. 10 yıldır ne yaptınız Niğde’ye, Niğde iktidarla el ele değil miydi. 10 yıldır ben ne yaptığınız söyleleyim. Niğde’yi baronlara teslim ettiniz. Gelen yatırımcıyı kaçırtınız. Onlarca yatırımcı yatırım yapmak istedi. İşsizliği önlemek yerine o yatırımcıları kaçırttınız. Sen il başkanı iken, uyurken Nevşehirliler, Aksaraylılar  Ecemiş Suyunu proje yaptırmışlar, memleketlerine götürmek için DSİ Genel Müdürü iken boy boy fotoğraflarını atmışlar. Sen il başkanı iken proje yapıldı. Bunu bilmiyormusun. 10 Yıldır Akkaya’nın sorunu çözemediniz. Bakan getirdiniz, 31 Mart’a kadar mı çözeceksiniz. Bakın son dönemde 230 milyon lira para harcamış Niğde Belediyesi… Buradan soruyorum 230 milyon liraya bu memlekete ne yaptınız. Çık da bir açıkla… “dedi.

İŞSİZ KARDEŞLERİMİN SESİ OLMAK İSTİYORUM.
Başkan adayı Rasim Yılmaz konuşmasının devamında Niğde Belediyesinin harcamalarını dışardaki şirketlere yaptırdığını, Niğdeli esnafa yaptırmadığını  örnekler vererek açıkladı. Rasim Yılmaz; Bu kente gelen parayı şehir içinde tutabilseydiniz. Niğde esnafına harcama yapsaydınız bu kent kalkınırdı. Yok, sizin yaptığınız Konyalılara, Ankaralılara, Aksaraylılara, Nevşehirlilere, Kayserililere bu kentin parasını böyle kaptırırsanız, Niğde geri gider. Benim döneminde kibrit çöpü dahi Niğde’den alınacak…. Niğde’nin en önemli sorunu işsizlik.  Üniversiteyi bitirmiş kardeşim hala babasından medet bekliyor, utanıyor. Ben o kardeşlerimin sesi olmak istiyorum” diyerek işsizlik konusunda projelerini anlattı.

Başkan adayı Rasim Yılmaz; Olmaz ya… Allah muhafaza Aday O il başkanı seçildi. Faruk Başkan’ın başına gelen senin başına gelmeyeceğini ne bilelim. Senin belediye başkanlığın bir kişinin iki dudağı arasında. Bak muhalefet diyorsun ya bana. Benim belediye başkanlığım, işsiz gençlerin, annelerin, emeklinin, çalışan annenin, evine ekmek götüren babanın bana vereceği yetkiye bağlı. Bütün Niğde’nin bana vereceği yetkiye bağlı. Ama senin ki bir kişinin iki dudağı arasında. Beş yıl önce bir belediye başkanı seçtiniz Niğde’ye nerede O belediye başkanı? Gören var mı?  Diyelim ki bu Ak Parti’nin adayı seçildi. Bir yıl sonra metal yorgunluğudan gitmeyeceğinin garantisi var mı? Niye  seçsin sizi Niğdeli niye!... Her konuda projemiz hazır, önce bu kentte işsizliği bitireceğiz, sonra sosyal belediyeciliği Niğde’ye yayacağız. Bütün Türkiye Niğde belediyesini konuşacak. Bunları yapacağız… Bir de yapmayacaklarımızı söyleyeyim. Bu şehri rant ekonomisine boğmayacağım, harama el uzatmayacağım, sizden hiç bir şey saklamayacağım, yatırımcıyı kaçırmayacağım, yüzünüzü karartmayacağım, her kese eşit davranacağım. Söz veriyorum!...” dedi.

20 KAHVEYE ÜFÜRÜKÇÜ AYARLAMIŞ, ÜFÜRÜP DURUYORLAR
Anketler gösteriyor ki bu beceriksiz tayfayı gönderecek olan biziz. Geçmişi defolulara inanmayın. Bir oy bile kıymetli. Yarıştan kopmuşlara, yorgun düşmüşlere, modası geçmişlere inanmayın. 20 çay ocağına yirmi üfürükçüyü koyup, vay filan parti tabanı bizi destekliyor, vay filan parti bizi destekliyor. Böyle bir şey yok, bunlar 20 kahvehane üfürükçüleri” diyerek sözlerini tamamladı.

VATANDAŞLARA SÖYLEYECEK VAATLERİ KALMADI, KORKU SİYASETİ YAPIYORLAR
Rasim Yılmaz’dan sonra konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmasında önce ülke geneli konulara değindi ardından ise ; Rasim Başkanımızı dinledim. Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Onlarca ilde, yüzlerce ilçe ve belde de  adaylarımızı dinledik. Rasim başkanın dili umudun dili, umudun siyasetini yapıyor. 31 Mart’ta daha iyi bir Niğde için, Niğde’de daha iyi bir yaşam için, Niğdeli çocuklar daha iyi şartlarda yaşayabilsin diye umut vaat ediyor, umudun siyasetini yapıyor. Rasim Yılmaz’ın umut siyasetine karşı birileri korku siyaseti yapıyor” diyerek hükümetin artık vatandaşa söyleyebilecek vaatlerinin olmadığını bu yüzden de korku siyasetine sarıldığını ifade etti.

RASİM YILMAZ UMUDUN SİYASETİNİ YAPIYOR
Özgür Özel;  Rasim Yılmaz Umudun siyasetini yapıyor. 31 Mart’ta daha iyi bir Niğde için daha iyi yönetilen bir Niğde için Niğde’nin havasının daha iyi, suyunun daha temiz ve ucuz içilebilir olması.  Engellilerin sokaklarında yaşamlarında daha rahat edebilmeleri çocuklar için, gençler için ve yaşlılar için hepsini birden kucaklayan kent projeleri yoksullara dezavantajlı gruplara sahip çıkan sosyal projeler için Niğde’de yaşam daha iyi olsun diye Niğde’nin çocukları geleceğe daha umutla daha iyi bir Niğde’de yaşama umuduyla büyüyebilsinler diye umudun siyasetini yapıyor. Bütün projelerini son derece akılcı, son derece mantıklı ve son derece ayakları yere basan bir şekilde buldum ve kendisini ve ekibini tebrik ederim…. 

Rasim Yılmaz’ın umut siyasetine karşı birileri korku siyaseti yapıyorlar. Umudu tüketmiş birileri. Ben hayal kurduramam, ben vaatler söyleyemem, çünkü artık bize kimse inanmaz diyorlar. Bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Niğde hangisine inanalım, bir tane ben olmazsam sen yoksun diyen, öbürü milli mücadele kahramanı ülkenin kurtarıcısı kurucusu Ben Toprak olsam da size bir şey olmaz diyen özgüven. Biz Mustafa Kemal’e inanıyoruz” dedi.

İYİ PARTİLİ ABİSİ SEN BU GÖREVLERİ YAPTIN… BÜYÜKLÜK SANA DÜŞER HADİ BAKALIM…
Özgür Özel yaptığı konuşmasında ittifak konusuna da değindi. Özel; Türkiye’de belli yerlerde ittifak yaptık. Niğde ittifak yok. Bütün adaylara tabi ki başarılar diliyoruz da. Bu iyi partinin adayı şöyle diyormuş. Efendim ilerleyen günlerde CHP’nin adayı benim lehime… bak sende de bir metal yorgunluğu var. Eski yaptığın vazifeyi de biliyorum ben. Ama buradan söylüyorum. Özgür Özel sözü… 31 Mart günü propaganda bitip 1 Nisan’da sandıklar açılırken de bu sözü hatırlayın. Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Rasim Yılmaz’dır. Sonu kadar yanındayız. Haa… İyi Partinin adayı biri çekilsin diyorsa… Abisi sen bu görevleri yaptın. Niğdeli de seni biliyor. Bu civan mert delikanlı varken büyüklükte sana düşer kardeşim hadi bakalım görelim ittifakını. İyi Partinin adayı yerinde duracaksa, o zaman ittifakı tepede yapamadık. Ama Niğdeliler sandıkta yapacak. İşte Rasim Yılmaz, aday burada oylar sizde” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim