Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ünal Baykan'ın görevinden ayrılmasının ardından, 19 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan kongrede il başkanlığı için adaylar çıkmaya başladı. 


CHP İl Başkanlığı kongerisinde İl Başkanlığına aday olduğunu parti binasında yaptığı basın toplantısı ile açıklayan Sevgi Özbek, Niğde tarihinde il başkanlığına aday olan ilk kadın olarak da tarihe geçti. 


İl Başkanlığına partililerin huzurunda duyuran Sevgi Özbek,    “Partimize verdiğim emeği ile ilk defa bir bayan aday olarak taçlandırmak, partimizde paylaşım, sevgi, saygı, barış ve dostluğu hakim kılarak kentimizin her yerinde adımızı söylenir hale getirmek ve bayrağımızı, itibarımızı en yukarılara taşımak amacıyla aday oldum” dedi.


Daha önce  İl Başkanlığı görevinde buluan Ünal Baykan ve yöteminine de teşekkür eden Sevgi Özbek hükümeti eliştirdi ve neden aday olduğunu anlattı. 


Sevgi Özbek; “Ülkemizin içinden geçtiği 12 yıllık AKP iktidarı döneminde, eğitimde, sağlıkta, ekonomide, tarımda, dış ilişkilerde, siyasette, sosyal yaşamda yaşanan olumsuzluklar karşısında eli, kolu bağlı durmanın vatana ihanetle eşdeğer olduğu bilinciyle İl Başkanlığı gibi şerefli bir göreve talip oldum. Bu görevin zor olduğu kadar ne kadar onurlu olduğunu da biliyorum. Partimizin her etkinlik ve eyleminde bulunmayı bir görev olarak kabul ettim. Partimize verdiğim emeği ilk defa bir bayan aday olarak taçlandırmak, partimizde paylaşım, sevgi, saygı, barış ve dostluğu hakim kılarak kentimizin her yerinde adımızı söylenir hale getirmek ve bayrağımızı, itibarımızı en yukarılara taşımak amacıyla aday oldum” dedi. 

Diğer yandan, Veteriner Hekim Erhan Adem ve Avukat Erkan Şahin'in CHP İl Başkanlığı Adaylığı için başvuru yaptıkları bilgisi edinildi. 



Editör: TE Bilişim