Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Kaplan, beraberindeki mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri TBMM’ye bir ziyaret gerçekleştirdiler. Yaşadıkları elektrik sorunu ve don afetinden zarar gören patates üreticilerinin mağduriyetlerini AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile masaya yatıran heyet daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir görüşme gerçekleştirdiler.


   Belediye başkanları ve yerel yöneticilerin sık sık ziyaret ederek sorun ve projeleri ilettiği AK Partili Kavaklıoğlu, kendilerine iletilen sorunları titizlikle dinleyerek ilgilere iletirken Orhanlılılar da gösterdiği ilgiden ötürü milletvekiline teşekkür ettiler. Elektrik bedellerinden yaşanan sorunlar ve don afetinden zarar gören patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi konularında hummalı bir çalışma içinde olan Kavaklıoğlu, çiftçinin emeğinin heba olmamasına çabaladıklarını vurguladı. “Bizim için çiftçinin emeği her şeyin üzerindedir” diyen vekil, sorunların giderilmesi noktasında çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.


   Kavaklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrik sorunu bugüne kadar büyüyerek gelen bir mesele. En büyük mağduriyeti de çiftçilerimiz çekmektedir. Tarım sektörü, tabiat şartlarına bağlı olduğu için yüksek risk oranı barındıran bir sektör. AK Parti İktidarı döneminde çiftçilerimize olan desteklerin yanı sıra risk yönetim araçları açısından da önemli gelişmeler olmuştur. Elbette çiftçilerin yaşadığı sorun bizim sorunumuzdur onların derdiyle dertleniyoruz. Bizim için çiftçimizin alınteri her şeyin üzerinde. Tüm geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bizler de bunun sorumluluğunun bilincinde çaba sarfetmeye devam edeceğiz” dedi.


Editör: TE Bilişim