CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Orhanlı beldesinde tarımsal sulama ve hanelerdeki elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplaması ismetiyle soru önergesi veren Şafak, beldede elektriklerin neden kesildiğini ve ne zaman açılacağını sordu.

Doğan Şafak’ın verdiği soru önergesi söyle:

“Niğde Merkez ilçeye bağlı Orhanlı Beldesinin, 700 haneye yakın, 4000 kişi civarında nüfusu bulunmaktadır. Orhanlı Beldesi Elektrik Abonelerinin 3 gün boyunca, Tarımsal Sulama Elektrik Abonelerinin 10 gün boyunca elektrikleri MEDAŞ tarafından kesilmiş ve elektrik kesintisi hala devam etmektedir.

Orhanlı Beldesi Halkı geçimini çiftçilik yaparak sağlamaktadır. Belde halkı, yerin 180 metre altından elektrik gücüyle içme suyunu çıkarmaktadır. Orhanlı Beldesi Halkının içme suyunu dahil temin ettiği, elektriğinin kesilmesi büyük bir mağduriyet doğurmuştur.


Orhanlı Beldesi’nde, elektrikle çalışan tıbbi cihazlara bağlı ve diyalize bağlı hastalar göz ardı edilmiş, hastalar ve hasta yakınları çaresizliğe terk edilmiştir.


Bu doğrultuda,

1- Orhanlı Beldesi’nin elektrikleri neden kesilmiştir?

2- Orhanlı Beldesi Halkına, 3 gün boyunca elektrik verilmeyip, mağdur edilerek ne yapılmaya çalışılmıştır?

3- Orhanlı Beldesinde kaç tane Tarımsal Sulama Elektrik Abonesi vardır?

4- Orhanlı Beldesi Tarımsal Sulama Elektrik Abonesinin, kaç tanesinin MEDAŞ’ a borcu vardır? Kaç tane Tarımsal Sulama Elektrik Abonesinin borcu yoktur?

5- Orhanlı Beldesi Tarımsal Sulama Elektrik Abonesinin, elektriğini keserek, çiftçinin ürününü sulamasını engelleyerek, mahsulünün yanmasına sebep olan MEDAŞ’ın buna hakkı var mıdır?

6- Borcunu ödediği halde, elektrik alamadığı için ürününü sulayamayan ve mahsulü yanan çiftçinin mağduriyetini kim giderecektir? Bu doğrultuda bir çalışmanız var mıdır?

7- Orhanlı Beldesi’nde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

8- Tarımsal Sulama Elektrik Abonesinin, elektriklerinin kesilmesi sebebiyle, geçtiğimiz günlerde çiftçimiz ile güvenlik güçleri karşı karşıya gelmiştir. Yaşananların daha da büyümemesi için acil bir önlem almayı düşünüyor musunuz?”



Editör: TE Bilişim